TEST PLAY<>
012018<><>

Cattails – Become a Cat

Citiraću svog petogodišnjeg sina koji me je oduševljeno posmatrao preko ramena dok sam izigravala mačku u Cattailsu: „Igra je baš lepa i hvala ljudima koji su je napravili i napiši jedno srce.” Uvodna priča je dirljiva i počinje kada devojčica odabere malu macu i odvede je kući. Dramatični obrt počinje kada maca i devojčica naprave lom. Mama se vrati kući sa posla, vidi ršum, strpa macu u auto i odvede je u divljinu. Dok sa nevericom gledate tužan splet događaja, shvatate da ste vi ta mala maca.

Jedinstven i veoma simpatičan simulator života mačke.

Na početku birate ime, boju krzna i boju očiju mace. Sa osnovama igranja vas upoznaje Koko, maca iz „šumske kolonije” čiji član postajete. Tu su još i kolonija planinskih i kolonija mističnih mačaka. Podnaslov igre sve kaže: postanite mačka! Ako volite mačke, ako ste kao dete imali mačku, ovo je igra za vas. Ako sada imate macu, ovo je igra za vas. Ako niste ljubitelji mačaka, možda je bolje da preskočite ovu igru.

Falcon Development igru reklamira kao „jedinstveni (čuj jedinstveni, prim. aut.) RPG, simulator života mačke”. Tokom igre moraćete da lovite sitne životinje za hranu, da spavate u svojoj jazbini, da sakupljate biljke i da trgujete (valuta je naravno „mjau” i jedan miš košta 14 mjaua, zeka 28 itd). Moraćete da se borite sa drugim mačkama, da gradite reputaciju i napredujete na društvenoj lestvici. Moći ćete da zasnujete porodicu, imate mačiće... Najavljen je DLC, gde ćete moći da oblačite mačku, uređujete jazbinu... U jazbini inače odmarate i snimate poziciju u igri. Dakle, nešto kao Sims, ali sa mačkama i borbom.

Kontrole su funkcionalne. Sve radite sa nekoliko tastera. Krećete se ’WASD’ tasterima, interakcija sa ostalim mačkama, biljkama i životinjama u igri odigrava se preko tastera ’E’. Za tabanje i lov koristite ’space’. U igri koristite i taster ’shift’ kada tokom lova morate da se prikradate miševima, zečevima, žabama ili pticama. Imate inventar u kome čuvate hranu i biljke. Svet je otvoren i lepo osmišljen, mada možda malo repetitivan posle nekog vremena – livada, šuma, potok, jezerce, pećine. Tokom igre se smenjuju dan i noć i dolazi do smene godišnjih doba, a svako godišnje doba ima organizovan „festival” sa mini-igrama koje su vrlo zabavne.

U igri imate zadatke koje rešavate za napredovanje i po čijem izvršenju dobijate XP, koji opet trošite za unapređenje određenih osobina vaše mace (brzina, šunjanje, izdržljivost...), ali možete i samo da se šetate i da uživate.

Grafika je pikselizovana i, iako nisam ljubitelj, moram da priznam da „radi pos’o”. Muzika je takođe vrlo lepa. Podseća na neki džez, čiji ljubitelj takođe nisam, ali nije mi smetala i lepo se uklapala u dešavanja na ekranu.

Na kraju, osećanja su mi izmešana. Jeste, simpatična je i jedna je od retkih igara koju bih dala i deci da igraju, ipak cena od 15 mjaua ili čak skoro 30 za deluks verziju igre malo je mnogo previše.

Lidija ĐUŠIĆ RADENKOVIĆ

 
PlayerUnknown’s Battlegrounds
World of Final Fantasy
Spellforce III
Seven: The Days Long Gone
Ode
Nine Parchments
Black Mirror
Shadowhand
Battle Chef Brigade
Space Pirates and Zombies 2
Persona V
Okami HD
Hello Neighbor
Far From Noise
Battlerite
Life Is Feudal
Destiny 2: The Curse of Osiris
Rumu
Cattails – Become a Cat
Šta mislite o ovom tekstu?
The Surge: A Walk in the Park
Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds
Total War: Rome II – Empire Divided

Platforma:
PC, MAC OS X, SteamOS + Linux,
Potrebno:
2 GHz Procesor ili bolje, 4 GB RAM ili više, Intel HD 4000 ili bolje
Veličina:
200mb
Adresa:
cattailsgame .com
PEGI:
Nema

81
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera