TEST RUN<>
122017<><>

Syncplay 1.5

Za vezu na daljinu

Sigurno ste nekad poželeli da pogledate film sa prijateljem ili momkom/devojkom, a da taj neko nije bio tu, te ste bili lišeni ne samo gledanja filma u društvu, već i svih onih komentara i smeha koje ono pruža. Syncplay možda ima rešenje za vas. Zamišljen je upravo kao program koji povezuje društvo u svojevrstan chatroom i omogućuje vam da kreirate listu filmova koje želite da gledate, i to u isto vreme, potpuno sinhronizovano.

Ovaj mali program se lako instalira i traži samo nekoliko osnovnih podataka kako bi proradio. Traži da imenujete sobu u kojoj ćete biti i insistira na tome da ona ne bude prazna. Dvoje je sasvim dovoljno da bi sve radilo kako treba. Naravno, i više osoba može da se „sinhronizuje”. Priznajemo, što je više osoba u jednoj sobi, nastaje veća zbrka i sinhronizacija je teža.

S leve strane nalazi se vidljiv aktuelni dijalog gde možete pratiti sve što se dešava: međusobne razgovore korisnika, ko je napustio sobu, a ko pristigao, ko je dodao nešto na listu fajlova za gledanje, pauzirao video ili ga „premotao”, sve do propalih pokušaja da se nešto doda na listu. S desne strane u gornjem delu imate uvid u listu prisutnih članova i njihov status, dok u donjem delu možete videti koji su sve video-fajlovi na listi za gledanje, njihov redosled i da li je u pitanju URL ili fajl sa računara. Padajući meniji ne nude mnogo opcija, uglavnom se radi o opcijama za dodavanje fajlova na listu, kao i za kretanje kroz video-fajl, a od naprednijih tu su kreiranje nove sobe ili upisivanje člana kao administratora.

Desnim klikom na listu dodajete video, a to može da bude URL ili fajl sa vašeg hard-diska. Tu postoji začkoljica. Syncplay ne može ostalim članovima da strimuje sadržaj sa vašeg računara, već samo da sinhronizuje reprodukciju video-klipa ukoliko i ostali članovi imaju isti taj klip na svojim računarima. Sa ostatkom društva se morate dogovarati pre nego što sednete da gledate bilo šta. Kada je dogovor u pitanju, Syncplay nudi opciju za tekstualno chatovanje, ali ne i za audio ili video-razgovor, tako da i sami kreatori preporučuju korišćenje ovog programa uz neki drugi program, recimo Skype, u cilju lakšeg komuniciranja i dogovaranja.

Mi smo najviše koristili deljenje URL-ova kao izvore video-sadržaja. Kreatori napominju da vam je potrebna dobra internet veza da bi to funkcionisalo, ali mi smo koristili običnu ADSL vezu, kao i jednu otvorenu WiFi vezu, i nismo imali nikakvih problema. Za pokretanje video-sadržaja neophodno je imati video-plejer, jer Syncplay nema svoj plejer, već koristi drugi izvor (podržani su VLC, Media Player Classic Home Cinema i mplayer2). Nakon instalacije on ga sam potraži i poveže se, tako da vi treba samo da ga obezbedite.

Opšti utisak je da su kreatori sproveli u delo jednu dobru ideju, ali da još mnogo toga mora da se doradi da bi ovaj softver postao user friendly. Opcije dostupne u ovoj verziji su skromne i očekujemo poboljšanja u budućnosti.

Gordana RADOVIĆ

 
Cockos REAPER 5.61
SimplexNumerica 14
CyberPower Disc Creator 10.8
VidCoder 2.59
VideoScribe 3.0.2
WaveCut Audio Editor 4.9
iMedia Converter Deluxe 10.1.3
Kaspersky System Checker 1.2
3DP Chip Lite 17.10
Zero Install 2.13
E-Delovodnik 2.1
WinSCP 5.11
Wise Program Uninstaller 2.14
File Viewer Plus 2.2
PhotoFilmStrip 3.1.1
Syncplay 1.5
Šta mislite o ovom tekstu?
Adblock for YouTube 4.3.2
ArtScope 1.98
Eyeblink 2.2
Dramatic Sepia
GIPHY for Chrome 1.5
MaxLauncher 1.14
MemInfo 3.41
Realgrain 2.0.1

Tip:
sinhronizovanje video-reprodukcije
Potrebno:
Windows, Linux, Mac OS X
Veličina:
28,4 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
syncplay .pl
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera