TEST PLAY<>
122017<><>

Crusader Kings II: Jade Dragon

Nova ekspanzija za Paradoxov stelarni simulator ženidbe sa rođakom kako biste prigrabili ujakovu titulu donosi najmoćnije carstvo tog perioda, sa nesagledivim armijama i vojskom odanih službenika koji se pokoravaju reči božanskog imperatora odevenog u zlato koji prebiva u pozlaćenoj odaji u gradu od zlata ili tako bar kaže pop up screen i opisi sa nekoliko eventova. Iako horda zagriženih fanova već nekoliko godina kuka za Kinom, Kinu nisu dobili. Ostaje i dalje pusta želja za drugačijim gameplayem i količinom kalkulacija koja će istopiti i procesor od trideset jezgara, kojoj se možemo nadati kada Paradoxu ponestane ideja pred fiskalni izveštaj.

Sve u dvanaestoj ekspanziji za Crusader Kings II okreće se oko mogućnosti interakcije sa Kinom.

Kinu nećete moći da vidite ili njome vladate, ali je uvedena off screen kao ekstremna sila od koje možete da se ovajdite, ali koju nikako ne biste smeli da naljutite. U novom meniju u igri prikazan je vaš odnos sa carem i situacija u carstvu. Cara možete zasipati poklonima kako biste mu se dodvorili, što je brojčano prikazano carskom milošću. Trošeći milost možete moliti imperatora da vam pošalje generale, stručnjake koji daju bonuse, kineske artefakte, princezu da se orodite ili pak vojsku na vaše neprijatelje. Caru se možete potčiniti milom ili se može desiti da vas potčini general Zapadnog protektorata, države koju čine vazali carstva na vidljivom delu mape. Stabilnost u Kini je takođe izražena na novom ekranu i utiče na količinu prihoda koju vam put svile donosi, dok se građanski ratovi u Kini mogu voditi do promene dinastije i gubitka carske milosti, ali mogu poslužiti i kao prilika da zbacite kineski jaram. Uz ogromna sredstva možete naterati Kinu da se mane izolacionizma ili pak postaviti pripadnika svoje dinastije za cara. Dodati su kineski dvorjani, plaćenici i avanturisti koji povremeno svrate na Zapad, dok i vi možete otići u Kinu da se poklonite caru u nizu eventova.

Pored baktanja sa Kinom, dodate su tri nove religije, nekoliko novih kultura, Tibet je sad naseljen i prohodan, a izvršene su manje promene na severoistoku mape. Dodato je osam novih izgovora za rat, pa sada imamo i pogranični spor, koji će vas koštati novca i vere, ali omogućava da elegantno osvojite pograničnu provinciju. Pohvalno je što content pack nije odvojen, ali je broj dodatih modela i art asseta mizeran.

Dodaci su zanimljivi i neko će da se nauživa igrajući igru o maloj tibetanskoj kraljevini u večitoj senci omniprezentne i nevidljive velesile, ali ih je premalo u odnosu na prethodne ekspanzije i na cenu od 15 evra, posebno kada se uzme u obzir da za cenu igre i svih dodataka može da se kupi golf 3 u voznom stanju, a tu je uvek i sumnja da su namerno osiromašili ovu ekspanziju kako bi kasnije napravili još jednu sa igrivom Kinom.

Srđan BRDAR

 
Assassin’s Creed Origins
Call of Duty: WWII
Star Wars Battlefront II
Hand of Fate 2
Football Manager 2018
LEGO Marvel Super Heroes 2
LEGO NINJAGO Movie Videogame
Destiny 2 (PC)
Nioh: Complete Edition (PC)
WWE 2K18
Wolfenstein II: The New Colossus
Spintires: MudRunner
Hyakki Castle
Outcast: Second Contact
Need for Speed Payback
Ben 10
Tower 57
Marvel’s Guardians of the Galaxy: The Telltale Series – Season 1
Sonic Forces
Crusader Kings II: Jade Dragon
Šta mislite o ovom tekstu?
Europa Universalis IV: Cradle of Civilization
This War of Mine: Father’s Promise
Bouncy Bob

Platforma:
Windows, Mac, Linux
Potrebno:
CPU Intel Pentium IV 2,4 GHz / AMD 3500+, GPU NVIDIA GeForce 8800 / ATI Radeon X1900, 2 GB RAM, Windows 7
Poželjno:
n/a
Veličina:
2 GB
Adresa:
goo .gl /1ER4ht

75
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera