TEST RUN<>
112017<><>

UltraCompare 17.0

Kontrol frik

Ukoliko ste u prilici da često poredite detalje u fajlovima, izađite iz tog kruga pakla i instalirajte UltraCompare. Bilo kakva detaljnija analiza prostim okom je naporna, bez obzira na to da li kontrolišete ugovor, linije koda ili brojeve po tabelama. Ovaj program je odlično opremljen da analizira svaki fajl ili folder do najsitnijih detalja, jer može da vrši analizu po binarnom kodu – tako da svakako može da „vidi” i ono što mi ne možemo.

UltraCompare ima odličan, user friendly interfejs. Po pokretanju programa u ponudi je odabir tipa poređenja i kontrole: birate da li želite da otvorite TXT fajlove, PDF, Word ili tabelarne komplemente, ili čak foldere ukoliko želite da proverite sadržaj foldera ili subfoldera. Sem tipova fajlova, možete odabrati da uporedite dva ili tri fajla, ili možda dva ili tri foldera uporedo, odnosno u isto vreme.

Kada otvorite željene fajlove, u zavisnosti od onoga što tražite, možete tražiti prikaz samo sličnosti ili samo razlika, ali i prikaz čitavog sadržaja dokumenta sa označenim razlikama. Prikazivanje razlika se postiže jednostavnim klikom na dugme Play, a rezultati stižu praktično istog trenutka. Sem pukog pronalaženja razlika, UltraCompare vam pruža mogućnost da jednim klikom usaglasite te fajlove i to na koji god način vam odgovara – levi sa desnim ili obrnuto. Situacija se dodatno komplikuje kada poredite uporedno tri fajla ili foldera, ali UltraCompare je pokrio sve varijante.

Posebna pogodnost je poređenje i kontrolisanje fajlova i foldera koji su negde „u oblaku” ili mu se pristupa preko FTP-a – to nije nikakva prepreka jer UltraCompare može da analizira i sinhronizuje dokumente i foldere, čak i ako su smešteni online.

Ukoliko želite da obeležite važna mesta ili da prekinete rad i nastavite kasnije, možete da upotrebite Bookmark. UltraCompare ima opciju da pamti gde ste stali sa radom, ali i da zabeleži vama važna mesta. Kasnije, kada nastavljate sa čitanjem i analiziranjem, upravo zahvaljujući obeleženim mestima ne morate da prolazite kroz ceo dokument, već samo kroz zabeležena mesta. Osim ove, pomenimo još nekoliko pogodnosti: možete da postavite prozore vertikalno ili horizontalno, menjate redosled dokumenata u zavisnosti od toga šta treba sa čim da sinhronizujete, birate temu koja više odgovara vašim očima ili birate šta će od razlika koje UltraCompare pronađe da se ignoriše.

Primena ovog programa je mnogostruka. Nećemo pogrešiti ako kažemo da je pre svega predviđen za proveravanje linija koda. Verzije jednog dokumenta sa beskrajnim linijama koda umeju za čas da se nagomilaju, pa je ovo idealan način da uporedite verzije.

UltraCompare je samo jedan član porodice softvera koji kreira IDM Computer Solution, pa su se kreatori pobrinuli da i ostali programi budu na dohvat ruke (ikonice su inkorporirane u interfejs), a svi su predviđeni da pomognu koderima i programerima da što lakše i brže završe posao. Ipak, UltraCompare će se pokazati dragocenom alatkom i „ljudima od reči” – onima koji svakodnevno barataju ugovorima i „peglanjem” verzija, što ugovora što projekata, kao i onima koji su u izdavaštvu ili se bore protiv plagijatora.

U radu nismo pronašli probleme ili mane, sem možda što se imena fajlova na kojima radite ne vide u toku rada, ali to je zanemarljivo u odnosu na dobrobit i uštedu vremena koju UltraCompare obezbeđuje. Preporučujemo da isprobate ovaj program – imate 30 dana potpuno funkcionalnog triala, što je sasvim dovoljno vremena da isprobate šta sve može da uradi za vas.

Gordana RADOVIĆ

 
Corel PaintShop Pro 2018
Immersive Explorer 1.5.0
Marvelous Designer 7
FireAlpaca 1.8.7
Natron 2.3.2
Windows Repair Toolbox 2.0
Master PDF Editor 4.3
Acronis Revive 2017
Syncios Manager 6.2.3
SoftColor PhotoEQ 10.4
ThunderSoft Video Editor 7.4.0
UltraCompare 17.0
Šta mislite o ovom tekstu?
Reve Antivirus 1.2
Lacey 2.06
Emoji Cheatsheet 2.0.1
Clover 3.4.0
CopyQ 3.1.1
Fashion Actions
Skin 2.0
EarthTime 5.7.6
MassTube 12.9.7
Unshorten.link 2.6

Tip:
komparacija fajlova
Potrebno:
Windows, Linux, Mac OS X
Veličina:
107 MB
Cena:
50 dolara, proba 30 dana
Adresa:
www .ultraedit .com /products /ultracompare
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera