TEST JOY<>
112017<><>

HyperX Cloud Revolver S

Pucnjava sa svih strana

Svaki HyperX hedset koji smo imali prilike da testiramo nam se svideo. Kvalitet izrade i reprodukcije zvuka, u kombinaciji sa uglavnom korektnom cenom, ostavljaju, međutim, malo prostora za napredak. Proizvođač je uzeo odličnu osnovu modela Cloud Revolver i, držeći se aksioma da ono što je dobro ne treba menjati, samo dodao USB zvučnu kartu sa 7.1 okružujućim zvukom za one koji žele „ovo, ali još malo više toga”.

Na prvi pogled razlike nema. Ista kvalitetna, „ekskluzivna” kutija sadrži iste slušalice. Postoje male razlike u detaljima, kao što su gumeni dodaci na rajfu. Izbor boja je isti – HyperX crvena ili „puščani metal”.

Kutija takođe krije nešto drugačije kablove. Ono što nam se odmah dopalo, iako će zvučati čudno, jeste nedostatak kontrolne jedinice na produžnom kablu koji nije za USB zvučnu kartu. Jedina ozbiljna zamerka Cloud Revolver modelu je „kukavan” točkić potenciometra, kojeg je posle nekog vremena najbolje ostaviti u maksimalnom položaju i podešavati zvuk na računaru. Onda dolazimo do „zvezde”, USB zvučne karte sa kontrolnom jedinicom. Dobra vest je što niste zavisni od ovog modula, ali, ako već kupujete, bolje bi bilo da je dobar. Kvalitet zvuka je izuzetno dobar (na nivou izvornog), bez dodatne digitalne buke. Zvučna karta je plug & play, sa automatskim uključivanjem Dolby Surround zvuka pritiskom na očigledan taster. Osim pomenutog tastera, od kontrola su prisutni potenciometri (mnogo bolji) za kontrolu jačine zvuka za slušalice i mikrofon nezavisno, taster za isključivanje mikrofona, kao i taster za izbor jednog od tri predefinisana ekvilajzera. Ako volite okružujući zvuk, bićete sasvim zadovoljni (ako ne, neće vas opterećivati), jer je Dolby izuzetno napredovao. Iako smatramo višekanalni zvuk slušalica nepotrebnim za naše analogne stereo prijemnike (čitaj: uši), barem nije zamoran za slušanje. Slušalice su identične onima na osnovnom modelu, kao i kvalitet reprodukovanog zvuka, koji je izuzetnan. Mikrofon je takođe identičan - „može da prođe”, ali ne spada u bolje.

Dođosmo i do cene. Nažalost, svi prodavci u Srbiji koji u ponudi imaju Cloud Revolver S cene ovaj hedset preko 200 evra, a neki čak idu i do 270. Iako se radi o kvalitetnim slušalicama sa veoma dobrim kvalitetom zvuka, ova cena jednostavno nije realna. Na „trulom Zapadu” cena ne prelazi 150 evra, a, uz rabate i akcije, moguće ih je naći i za manje. Kako je 7.1 zvuk samo softverska emulacija (iako dobra), smatramo da svoj novac možete mnogo bolje da investirate.

Danilo LUKINOVIĆ

 
 TEST JOY
Logitech G603, G613 i G840
HyperX Cloud Revolver S
Šta mislite o ovom tekstu?
Modecom Volcano MC-GMX-1
Aorus M3 i AMP

 JA, IGRAČ
Živeti i umreti u Las Palmasu

Tip:
hedset
Slušalice:
prečnik drajvera 50 mm, frekventni opseg 12-28.000 Hz, osetljivost 104,5 (+/-3) dB, impedansa 30 oma
Mikrofon:
unidirekcioni, frekventni opseg 50-18.000 Hz, osetljivost -40 (÷3) dB
Ostalo:
produžni kabl dužine 2 m, produžni kabl sa USB zvučnom kartom i kontrolnom jedinicom dužine 2,2 m, masa 376 grama sa mikrofonom
Proizvođač:
HyperX
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera