TEST RUN<>
102017<><>

VideoInspector 2.12

Inspekcija video-klipova

Borba sa kodecima počinje ovde! VideoInspector je alatka koja će vam pomoći da ih detektujete, testirate, pa čak i preuzmete iz mračne dubine online džungle podataka. Nažalost, program ne možemo da svrstamo u red klasičnih pomagala koja služe za dobijanje informacija o multimedijalnim datotekama, pošto mu je domen primene maksimalno sveden.

Nakon što učitate željenu datoteku, VideoInspector je automatski „razbija” na gradivne komponente, nudeći informacije o video i audio-komponenti. Na taj način saznajete rezoluciju videa i format slike, frame/sample/bitrate, broj audio-kanala, kao i oznaku faktora kvaliteta, ukoliko je dostupna. Očekivano, na meniju je i detekcija tipa „noseće” datoteke, ali i ocena da li je u pitanju samo maska ili zaista format koji ste očekivali. Dostupnost kodeka takođe se proverava „u letu” i, ako on nije deo sistema, na ekranu se pojavljuje taster Download pre kojeg „letite” do online izvorišta za njegovo preuzimanje. Dopalo nam se što su autori ubacili rutinu zaduženu za proveru „kompletnosti” testiranih video-klipova, što je značajno u slučaju nepotpuno preuzetih datoteka sa interneta. Na raspolaganju je i reprodukcija učitanog sadržaja koja se obavlja uz pomoć podrazumevanog multimedijalnog plejera.

Ovde dolazimo do začkoljice. Naime, VideoInspector bitku bije isključivo sa sistemskim kodecima i nema ingerenciju nad third party multimedijalnim plejerima. Oni, uglavnom, dolaze sa svitom svojih kodeka i ne oslanjaju se na one pohranjene u sistemskom direktorijumu. To znači da reprodukcija fajla može da teče bez problema, a da VideoInspector prijavi kako odgovarajući kodek nedostaje. Inače, ukoliko kliknete na taster Codecs, dobija se spisak svih instaliranih kodeka koji mogu da se „razbroje” na audio i video pripadnost. Na raspolaganju je naziv, opis, oznaka verzije, pa čak i fizička putanja do datoteka na hard-disku. Inače, VideoInspector datoteke može da proverava i „na gomili”, što se obavlja preko komande Batch Mode, koja se nalazi u pull down meniju (stavka Extra Tools). U ovom slučaju korišćenje je nešto drugačije, jer se itemi unose u tabelu u kojoj se nalaze svi važni podaci koje smo pomenuli ranije. Odavde nije moguće obaviti download kodeka, niti pokrenuti reprodukciju samih datoteka, ali je zato dozvoljeno generisanje izveštaja u CSV ili HTML formatu. Eksportovanje podataka moguće je i sa glavne radne forme, u slučaju pojedinačnih datoteka, kada je iz pull down menija potrebno odabrati opciju Export.

VideoInspector je pre svojevrsni „kontrolor” instaliranih kodeka, nego alatka namenjena prikupljanju i prezentovanju tehničkih informacija o multimedijalnim fajlovima. Bitne podatke iz ovog departmenta dobićete svakako, ali je veliko pitanje da li one mogu da zadovolje konkretne potrebe. Program će biti izuzetno značajan ljudima koji za reprodukciju multimedijalnih fajlova koriste plejere koji se ne oslanjaju na sopstvene baze kodeke i nedvosmisleno će vam pokazati šta treba pribaviti kako bi uživanje u tonu i slici uopšte bilo moguće.

Vladimir PISODOROV

 
NASA’s Eyes 5.4
Camtasia Video Editor 9.0
Ashampoo Music Studio 7
PassMark MonitorTest 3.2
VideoInspector 2.12
Šta mislite o ovom tekstu?
Spriter 11
FreeVimager 7.0
StaxRip 1.6
GOM Cam
Resonic Player 0.8.9b
Novabench 4.0.1
DiskMax 6.01
ExtractNow 4.8.3
Bandicut 2.8
UninstallView 1.13
69 Photoshop Actions 9
Clipdiary 5.1
FxSound Enhancer 13
Elementor 1.7.3
Greater Than Gatsby
MeterWeather 1.75
WriteYours 0.15 Beta 5
Noisli 1.0.10

Tip:
video-alatka
Potrebno:
Windows
Veličina:
4,7 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
goo .gl /AFgYgC
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera