NA LICU MESTA<>
102017<><>

Sony pres-konferencija, IFA 2017

Od svega po malo

Sonijevu pres-konferenciju otvorio je Šigaru Kumakava, predsednik Sonyja Europe, i nije časio časa u predstavljanju proizvoda koji će obeležiti ponudu kompanije za poslednja dva kvartala tekuće godine.

Konferencija je otvorena najavom novog modela televizora Bravia A1 dijagonale 77 inča. Nalik modelima s dijagonalama od 55 i 65 inča, Bravia OLED A1 sa dijagonalom od 77 inča dolazi opremljena tehnologijom Acoustic Surface koja pretvara ekran u zvučnike i daje prikaz od ivice do ivice. Ovaj uređaj podržava formate HDR10, HLG i Dolby Vision (nakon ažuriranja firmvera predviđenog do kraja godine) za pregled rastućeg broja dostupnih HDR sadržaja.

Sledeća zanimljiva stvar bila je kompaktna modularna kamera Sony RX0 – kockica koja staje na dlan i može da funkcioniše kao samostalni uređaj, ali svoje pravo lice pokazuje kad se od nekoliko kamera napravi klaster za snimanje scene iz svih uglova. Modularna, otporna na vodu, prašinu i umerenu fizičku silu, kamera Sony RX0 je interesantna opcija za profesionalce kojima je potrebna fleksibilnost.

Sony je predstavio i tri modela noise cancelling bežičnih slušalica: WF-1000X bubice, WH-1000XM2 i WI-1000X (behind the neck model). Slušalice podržavaju Adaptive Sound Control, funkciju za prepoznavanje aktivnosti korisnika, koja prati da li mirujete, šetate ili se vozite, na osnovu čega automatski prilagođava Noise Cancelling i Ambient Sound podešavanja, tako da ste uvek svesni svoje okoline. Za modele WH-1000XM2 i WI-1000X, na raspolaganju je pionirska funkcija Atmospheric Pressure Optimizing, koja uz pomoć senzora za detekciju vazdušnog pritiska optimizuje funkciju potiskivanja buke, što je izuzetno korisno ako često putujete avionom.

Za kraj konferencije ostavljena je poslastica u vidu proširenja mobilne porodice XZ. Mobilni flegšipi za drugu polovinu godine su Xperia XZ1 i XZ1 Compact, prvi komercijalni telefoni koje pokreće Android 8 Oreo. O prvom možete da čitate u ovom broju, dok će drugi sačekati novembarski broj.

S.K.

 
 PRIMENA
Kraj misije za sondu Cassini

 NA LICU MESTA
IFA 2017, Berlin, Nemačka
Samsung pres-konferencija, IFA 2017
LG pres-konferencija, IFA 2017
Lenovo launch keynote, IFA 2017
Sony pres-konferencija, IFA 2017
Šta mislite o ovom tekstu?
Huawei Road Show
BalCCon 2k17

 KOMPJUTERI I FILM
Blade Runner 2049
Geostorm
Filmovi, ukratko

 DOMAĆA SCENA
Katedra za animaciju u inženjerstvu, FTN Novi Sad

 VREMENSKA MAŠINA
Franjo i Katrina

 PRST NA ČELO
Inovacija mahinacije
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera