TEST PLAY<>
102017<><>

Resident Evil: Revelations

Najportovanija igra u istoriji serijala Resident Evil svakako je Revelations, naslov koji se od inicijalne pojave na ručnoj konzoli Nintendo 3DS prošetao kroz sve aktuelne i opskurne platforme izuzev Bosch frižidera. Krajem avgusta pojavila se i verzija za PlayStation 4 o kojoj je ovde reč.

Najportovanija igra u istoriji serijala Resident Evil konačno se pojavila u verziji za PlayStation 4.

Smešten u tajmlajn između Resident Evila 4 i 5, Revelations se trudi da ispriča pomalo naivnu priču o teroristima koji, verovatno iz niskih pobuda, žele da zatruju okeane modifikovanim T-virusom, prethodno iniciravši uništenje plovećeg grada-utopije. Igra je epizodnog karaktera, a akcija se sve vreme šalta između dva dvočlana tima u kojima figurišu Kris Redfild i Džil Valentajn, S.T.A.R.S. operativci i veterani prvobitne zaraze u Rakungradu. Okosnica zapleta je „kraljica Zenobija”, brod prepun zombija u kojem će se sve niti priče u jednom trenutku susresti.

Za svakog ko je odigrao odlični Resident Evil 7: Biohazard, igru u kojoj je ton franšize definitivno napustio pulp vode i uplovio u fjordove ozbiljnosti, Revelations će biti naivan i smešan, ali dosledan ranijim igrama. Dijalozi koji su prevođeni i preglumljeni s japanskog ponekad zvuče kao da su deo hongkonškog kung-fu filma iz zlatnog doba VHS-a, ali optimista će i tu naći dozu šarma. Za veterane serijala, akcioni segment neće biti previše težak zbog odsustva tenk kontrola koje su odavno zamenjene klasičnim kontrolama iz visoke perspektive trećeg lica. U igri morate strogo da vodite računa o municiji, ali to je RE klasika na koju ste sigurno navikli.

S tehničke strane igra izgleda relativno pristojno s obzirom na činjenicu da realno predstavlja hi-res port sa ručne konzolice koja je imala komputacione i grafičke domete preplašenog kolibrija. Primećuje se jaka disproporcija u pogledu kvaliteta likova i njihove animacije sa primitivno skockanim okruženjima koja izgledaju kao nešto što kasni bar šest godina za aktuelnim trendovima.

Najveća vrednost igre je kolekcionarskog karaktera. Ako ste je propustili na starim platformama, sad možete da je (za male pare) odigrate na PS4. U Capcomu bi baš mogli da sednu i da se dogovore da naprave megakompilaciju cele franšize u verziji za PS4. Kad su mogli da obrade Revelations, šta ih sprečava da zarone dublje u prošlost i naprave ultimativnu poslasticu za fanove. Iako sam oduvek više voleo serijal igara Silent Hill, za Resident Evil: Ultimate Collection bih rado odrešio kesu.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Divinity: Original Sin II
NBA 2K18
XCOM 2: War of the Chosen
Destiny 2
Agents of Mayhem
F1 2017
Pro Evolution Soccer 2018
Atomega
SteamWorld Dig 2
Rock of Ages II: Bigger & Boulder
Uncharted: The Lost Legacy
Dishonored: Death of the Outsider
Life is Strange: Before the Storm
Absolver
Tyranny: Bastard’s Wound
Tooth and Tail
Sonic Mania
Samurai Riot
Beat the Game
Stellaris: Synthetic Dawn Story Pack
Resident Evil: Revelations
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
PS 4, 3DS, Wii U, PS 3, Xbox 360, PC (Windows), XONE, NS
Adresa:
www .residentevil .net

70
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera