TEST DRIVE<>
092017<><>

Gembird N2000IV i N2000FS

Neopterećujuća promaja

Taman smo hteli da započnemo tekst o hladnjaku za laptop sa osvrtom na ovogodišnje dugo vrelo leto, kad je stiglo osveženje. Hladnjak/stalak za laptop je i dalje koristan dodatak jer prenosna mašinerija i te kako ume da se ugreje, bez obzira na uslove u prostoriji. Još ako ne „ujeda” za novčanik, tim bolje.

Gembird u ponudi ima nekoliko hladnjaka za laptopove, a mi smo za ovaj test izabrali dva veoma slična, čija cena jedva prelazi hiljadu dinara, te su zanimljivi prosečnom, napaćenom srpskom kupcu koji je jedva skupio novac za laptop, nov ili polovan, te nema previše novca za dodatke.

Oba testirana modela su veoma sličnog oblika, jeftine, ali prihvatljive izrade i poseduju jedan ventilator prečnika 14 centimetara, koji „duva” prema laptopu koji stoji na hladnjaku. Ventilatori imaju (ne veoma intenzivno) plavo LED osvetljenje, što u ovom slučaju možda i nije loše jer ćete, ako radite u zamračenoj prostoriji, lakše naći sitnice po stolu oko računara. Hladnjaci se metalnom šarkom koja se smešta u jedan od žljebova nameštaju tako da stoje pod željenim uglom. Sa računarom se povezuju izuzetno „vitkim” USB kablom koji, doduše, obavlja posao, a tu je i USB pass trough, tako da se ne smanjuje količina portova kojima vaš prenosnik raspolaže. Iako na pakovanju piše da hladnjaci imaju kontrolu ventilatora, u pitanju je samo taster za uključivanje ventilatora, što je tehnički kontrola, ali ne ona na koju biste pomislili. Razlike između ova dva modela svode se pre svega na način na koji se računar drži na njima, kao i na lokacije USB portova i tastera za uključenje.

N2000IV ima odvojive nosače donje ivice laptopa koji se stabilno pričvršćuju i koji mogu da se pomeraju, što je korisno da bi bolje „prihvatili” veličinu laptopa, ali i da bi se izbegla eventualna kolizija sa audio-konektorima koji se neretko nalaze na prednjoj strani laptopa. Sa druge strane, N2000FS ima na fiksnim pozicijama male i tanke šarke koje se izvlače kao nogice na tastaturama, pa zahtevaju nežnije korišćenje.

Sudeći po podeljenom mišljenju u našoj i komšijskim redakcijama, i pored sličnosti ova dva modela, na tržištu ima mesta za oba, jer će oba, za skromnu sumu, pružiti preko potrebnu promaju.

Danilo LUKINOVIĆ

 
AMD Radeon Pro WX 4100, WX 5100 i WX 7100
Asus ROG Strix RX 570 O4G Gaming
AMD Ryzen 3 1200, Ryzen 3 1300X; Gigabyte A320M-DS2, MSI A320M Gaming Pro, Asus Prime A320M-K
Apacer AST 280 M.2 SATA III 120 i 240 GB
Aorus AC300W
LC-Power Gaming 988W Blue Typhoon
Dell UltraSharp U2417HJ
Tracer Bluetone BT i Traveltube BT
Acer Aspire V 17 Nitro Black Edition (VN7-793G-59EQ)
Gembird N2000IV i N2000FS
Šta mislite o ovom tekstu?
Adata XPG EX500 External Enclosure
Synology DiskStation DS115j (DSM 6.1.3)
Foscam FI9816P i FI9803P
Microlab M-600 BT i M-200 BT Platinum
DJI Spark
Klipsch R-15PM

Osnovno:
hladnjak za prenosne računare do 17 inča, ventilator prečnika 140 mm, USB pass trough konektor, podešavanje ugla/visine u pet koraka
Proizvođač:
Gembird
Kontakt:
Gembird
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera