PHONE ZONE<>
092017<><>

Samsung pres-konferencija na IFA2017

Nova normalnost

Nedelju dana nakon događaja „Unpacked” na kome je predstavljen Samsung Galaxy Note 8, premium fablet uređaj i efektivni flegšip Samsungove game mobilnih uređaja za 2017. godinu, došlo je vreme za pres konferenciju koja će objediniti i pokriti kompletan portfelj kompanije u sferi potrošačke elektronike za drugu polovinu tekuće godine. Tradicionalno, ta pres-konferencija održana je na Berlinskom IFA sajmu, najvećem evropskom eventu tog tipa, dva dana pre njegovog oficijelnog otvaranja.

 
Definicija i ključna reč kompletnog događaja bila je „nova normalnost” koja odražava težnju kompanije Samsung da „futur prebaci u prezent”, odnosno, da stvari koje su do juče smatrane naučnom fantastikom normalizuje u kontekstu svakodnevnog života. Predstavljanje najsvežijeg talasa njihovih novih proizvoda započeto je novim modelom Frame televizora – model dijagonale ekrana od 43 inča dopunio je ponudu koja se do sada sastojala od modela viših dijagonala. Novi model imaće kudikamo manje prepreka vezanih za prostornu instalaciju od giganata dijagonale 55 i 65 inča. U istom dahu, Samsung je najavio i partnerstvo sa muzejom Prado iz Madrida, kao i sa Berlinskim ateljeom LUMAS i nekoliko drugih prestižnih galerija, u kojima će Frame televizori služiti kao okvir za projekciju umetnosti posetiocima. Priča o televizorima nastavila se predstavljanjem premium serije QLED primeraka, modelima Q8F od 55 i 65 inča. Ponovo je potcrtana tehnološka determinisanost kompanije da je QLED tehnologija budućnosti, koja pre svega predstavlja ekonomičnije i stabilnije rešenje od klasičnog OLED-a. Uz ova dva modela, ponuda Samsung QLED televizora porasla je na 14 trenutno dostupnih primeraka.

PC igračima koji ne žele da znaju za tehnološke i novčane limite predstavljen je 49-inčni HDR QLED Gaming monitor oznake CHG90. Njegove osnovne karakteristike su sledeće: zakrivljeni ekran u formatu slike 32:9 (super ultra wide screen), vreme odziva od 1 ms i frekvencija osvežavanja od 144 Hz. Najavljena je tesna saradnja kompanije Samsung sa razvojnim timovima kompanije Electronic Arts, koji su obećali da će njihove nove igre (Star Wars: Battlefront II i Need for Speed: Payback) u potpunosti biti optimizovane za monitor te nesvakidašnje dijagonale.

Fitness, fashion i clever connectivity su ključne reči kojim je započeo deo konferencije u kome su najavljeni novi modeli u „wearables” kategoriji. Samsung Gear Sport, Fit2Pro i Icon X donose sezonska osveženja u svojim kategorijama. Nama je posebno interesantan bio Gear Sport, vodootporni fitness sat sa ugrađenim GPS-om i inteligentnim kružnim kontrolerom, namenjen svakome ko zdravlje i mišićni tonus stavlja na prvo mesto.

S.K.

 
Nokia 3 i Nokia 6
Motorola Moto C i C Plus
Samsung Galaxy J3 (2017)
BlackBerry KeyOne
Lighting Diagram Maker
Adobe Scan
Loopsie
iMotion
Camera Roll – Gallery
RedZone Map
Temp Mail
My Script Calculator
Zombies, Run! 5k Training Free
Text Converter – All in one
Samsung pres-konferencija na IFA2017
Šta mislite o ovom tekstu?
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2015. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 2.54
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera