TEST PLAY<>
092017<><>

The Original Journey

Ovo Originalno putovanje je 2D platformska pucačina smeštena u kvazicyberpunk setting. Iako se slažem sa izrekom da je savršenstvo u jednostavnosti, previše pojednostavljena mehanika igre ovaj naslov baca u nokaut. Ali, krenimo redom.

Originalno putovanje je 2D platformska pucačina smeštena u kvazicyberpunk setting

U nedefinisanoj budućnosti, pripadnici rase Ato (neka mešavina biljaka ljudožderki i dronova) bivaju primorani da pošalju svoje ekspedicije u galaksije u potrazi za resursima neophodnim za opstanak vrste. Najnesrećnija od tih ekspedicija biva lansirana u orbitu planete Shadow, gde stupa u kontakt sa do tada nepoznatom vrstom intergalaktičkih i ultraratobornih mutanata. Vi, kao kadet željan dokazivanja i tapšanja po ramenu, stupate hrabro na tlo te planete u potrazi za neophodnim resursima koje žitelji planete čuvaju.

Koncept igre je sličan nečemu što smo videli, recimo, u Darkest Dungeonu. Mothership je vaša baza operacije i njemu ćete se uvek vraćati kako biste resurse prikupljene sa svojih (ne)uspešnih izleta uredno spakovali u fioku noćnog stočića. Pomenute resurse takođe možete koristiti za upgrade postojećih ili otključavanje novih oružja ili oklopa. Tako ćete iz ekspedicije u ekspediciju postajati sve jači i jači, vaše oružje će biti sve razornije, a redenici će moći da prime više okvira, te ćete biti u prilici da neometano sasipate paljbu po svoj flori i fauni sirote planete Senki. Takođe, vremenom ćete doći u priliku i da regrutujete dronove koje ćete moći da povedete sa sobom u misiju.

Prijateljski dron-transporter koji ima ulogu tutoriala i kroz igru daje korisne savete, na primer, pauci koji padaju sa neba su zli ili ako imaš više HP-a, teže će da te ubiju, biće vaš verni pratilac i uredno će vas čekati na izlazu iz broda kada budete poželeli da ga napustite. Sama planeta je sastavljena od pregršt ostrvaca na koja ćete sletati sa namerom da poubijate sav živalj na tabli i pokupite sve moguće resurse koje oni ispuste nakon što ih rešite njihove patnje. Nakon toga, ponovo pozivate dron koji vas vodi na sledeće (teže) ostrvo ili vas vraća u bazu, izbor je vaš. Ukoliko u nekom trenutku poginete, celokupan loot ćete izgubiti, a nakon toga ćete imati samo jednu priliku da opet pokušate da stignete do mesta pogibije kako biste vratili ono što vam je oduzeto.

Svi likovi, predmeti i lokaliteti u igri su rukom crtani. Muzika je OK, ali je ima premalo (bukvalno jedna numera po lokaciji) i veoma brzo dosadi. Iza imena Bonfire Entertainment, studija koji potpisuje ovu igru, stoji svega par entuzijasta. Koliko para, toliko muzike, I guess...

Ana KRSTIĆ

 
LawBreakers
Sudden Strike 4
Pyre
The Long Dark
Ken Follet’s The Pillars of the Earth – Book 1: From the Ashes
Aporia: Beyond the Valley
StarCraft Remastered
>OBSERVER_
Hellblade: Senua’s Sacrifice
Immortal Planet
CMS 2018: Car Mechanic Simulator 2018
Strike Vector EX
Phantom Trigger
Sniper Elite 4: Deathstorm
Graceful Explosion Machine
Darkwood
Nidhogg 2
Solstice Chronicles: MIA
The Original Journey
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
Windows
Potrebno:
dual core procesor na 1,6 GHz, 1 GB VRAM, 1 GB RAM
Poželjno:
quad core procesor na 2 GHz, 1 GB VRAM, 2 GB RAM
Veličina:
800 MB
Adresa:
goo .gl /zcX8Nj
PEGI:
nema

68
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera