KOMPJUTERI I FILM<>
072017<><>

Filmovi, ukratko

War for the Planet of the Apes

Od 2011. godine i filma „Rise of the Planet Of The Apes”, franšiza „Planeta majmuna” postala je ozbiljan naučnofantastični serijal dosledno visokog kvaliteta. Najnoviji film u ovoj franšizi je „War for the Planet of the Apes” u režiji Meta Rivsa („Dawn of the Planet of the Apes”, „Let Me In”, „Cloverfield”). Dve godine nakon događaja iz „Dawna”, populacija unapređenih čovekolikih majmuna se postepeno smanjuje, jer se isključivo brane u ratu protiv ljudi. Novi talas zlodela ljudskih vojnika prema „civilnom stanovništvu” nateraće Cezara da krene u napad. U glavnim ulogama su Endi Serkis, Tobi Kebel, Vudi Harelson, Džudi Grir, Teri Notari, Karin Konoval i Stiv Zan.

Dunkirk

 
Dvadesetog jula u bioskope dolazi novi film slavnog Kristofera Nolana – „Dunkirk”. Film predstavlja ekranizaciju realnih istorijskih događaja koji su se odigrali krajem maja i početkom juna 1940. godine i koji su postali poznati kao „čudo kod Dankerka”. Tom prilikom je britanska Kraljevska mornarica uspela da evakuiše više od 330.000 savezničkih vojnika koje su nemačke snage opkolile u regionu francuske luke Dankerk. „Dunkirk” prikazuje ove događaje razdvajajući perspektive pripadnika kopnene vojske, avijacije i mornarice. Film je snimljen u formatu IMAX 65, dok su specijalni efekti izvedeni u studiju Double Negative. Glavne uloge tumače Tom Hardi, Mark Rajlens, Kenet Brana, i Kilian Marfi.

Once Upon a Time in Venice

Krajem jula posetioce bioskopa obradovaće nova akciona komedija sa Brusom Vilisom u glavnoj ulozi. U pitanju je „Once Upon a Time in Venice” režisera Marka Kalena („Cop Out”). Film prati Stiva Forda, privatnog detektiva iz Los Anđelesa, koji ima specifičan problem. Pripadnici opasne bande opljačkali su Fordovu kuću, ali su oteli i njegovog psa Badija. Vođa bande obećava da će vratiti Badija nepovređenog, ali pod uslovom da Stiv prvo obavi nekoliko veoma opasnih i definitivno nezakonitih zadataka. Kako to nije posao za jednog čoveka, Stiv će u pomoć pozvati prijatelje koji su redom čudaci.

Dragan KOSOVAC

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
Da li smo otkrili vanzemaljske megastrukture?

 TRŽIŠTE
Pružaoci cloud usluga

 NA LICU MESTA
PHP Srbija Conference 2017
Symphony jubilej
HTC U11 promocija
Vip Mobile jubilej
Konferencija „Intelektualna svojina i Internet”
Seminar „Think LEAN” (najava)

 KOMPJUTERI I FILM
Spider-Man: Homecoming
Valerian
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 SITNA CREVCA
Kako postati programer (10): relacione baze, prosleđivanje parametara funkciji, stack, heap, regex

 VREMENSKA MAŠINA
NAFTA, redov Rajan i GTA: San Andreas

 PRST NA ČELO
Lekcija iz poštovanja
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera