TEST OF TIME<>
072017<><>

Leaderboard Golf

Na ovim prostorima dugo ste mogli da igrate golf samo preko računara, pa ako ste sredinom osamdesetih bili ponosni vlasnik neke 8-bitne mašine, najverovatnije ste za virtuelno udaranje loptice birali baš Leaderboard Golf.

Nakon izbora nivoa težine, broja rupa i jednog od četiri ponuđena igrališta, C64 će za nekoliko sekundi na ekranu iscrtati teren i postaviti vas na mesto za početni udarac. Nažalost, sva četiri igrališta imaju istu konfiguraciju terena, to jest dominiraju ogromne vodene površine sa vrlo malo prostora za grešku, posebno ako je rupa smeštena na nekom ostrvcetu. U torbi imate trinaest štapova, plus nezaobilazni putter koji se koristi kad se loptica nađe na „grinu”, u blizini rupe. Štapovi se razlikuju po minimalnom i maksimalnom dometu, te visini leta loptice, a prilikom izvođenja udaraca morate voditi računa i o pravcu i jačini duvanja vetra. Držanjem tastera za pucanje raste skala jačine udarca, a nakon njegovog otpuštanja na željenom podeoku, počinje da opada, pri čemu se ponovnim pritiskanjem izvodi felširanje loptice. Uvidevši da je igranje na jednom te istom terenu monotono, autori su ubrzo objavili Executive izdanje igre, gde su vodene površine zamenjene šumskim krajolikom, uz omražene peščane zamke.

Leaderboard Golf garantuje odličnu zabavu, kako u solo, tako i u grupnom aranžmanu, a u igri će uživati i oni koji o omiljenoj razonodi bogatih bankara misle sve najgore.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Jump Bug
Agent USA
Iron Fortress
Leaderboard Golf
Šta mislite o ovom tekstu?
Jail Break
Stardust

Platforma:
C64
Adresa:
goo .gl /m95EWx
Veličina:
33 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera