TEST RUN<>
062017<><>

HD Video Converter Factory 10

Fabrika video-formata

Kompanija WonderFox je ovim programom korisnicima-početnicima omogućila besplatnu kartu za ulazak u svet konverzije video-materijala. HD Video Converter Factory se jednostavno koristi, donosi pregledan i razumljiv upravljački interfejs, oslanja se na moćan pokretački engine, a tu je i razuman broj parametara na koji se može uticati kada savladate osnove.

 
U središtu akcije nalazi se batch procesiranje materijala, koje se na listu ubacuje preko ugrađene Browse rutine ili metodom drag&drop. Primetićete da je podržan i treći način – preuzimanjem online sadržaja, koji se koristi za „dovlačenje” video-klipova sa naročitih servisa (YouTube, na primer). Program u tom slučaju ima na raspolaganju listu dostupnih rezolucija (i formata), kao i izbor da li želite da preuzmete kompletan klip ili jednu od njegovih gradivnih komponenti (audio ili video). Ovde treba posebno naglasiti da HD Video Converter Factory nije ekskluzivno namenjen „pretabavanju” video-sadržaja, već može da procesira i audio-klipove, mada je u tom slučaju podrška za različite formate zapisa nešto siromašnija. Prostora za očajavanje nema, jer su na raspolaganju svi širokorasprostranjeni formati, lossless komplementi, pa čak i oni za koje verovatno nikad niste čuli. Kada je to već tako, onda možete da zamislite kako izgleda podrška za video-formate koja broji preko 200 itema na listi! I ne samo to, oni su podeljeni po uređajima na kojima se koriste, ali o tome ćemo nešto kasnije.

Klipovi su na radnoj listi smešteni u naročitim trakama, preko kojih se korisniku nude osnovne informacije o ulaznim, ali i izlaznim parametrima. Izlistana je radna rezolucija, veličina klipa, format i dužina trajanja, a ponuđene su i opcije za odabir audio-komponente (ako ih ima više), odnosno aktiviranje tekstualnog prevoda. Dodavanje eksternih audio-traka nije moguće, dok je u slučaju prevoda dozvoljeno učitavati ASS i SRT datoteke. Svidelo nam se što su autori predvideli podršku za preduzimanje jednostavnijih obradnih radnji, tako da klipovi mogu da se kropuju, rotiraju, flipuju, dozvoljeno je odsecanje neželjenih delova, ali i apliciranje naročitih video-filtera. Da stvar bude kompletna pobrinula se sekcija Merge, iz koje se na jednostavan način, prevlačenjem učitanih klipova na improvizovanu vremensku liniju, obavlja spajanje materijala.

 
HD Video Converter Factory, kao što smo naveli, podržava veliki broj izlaznih formata, a način na koji birate željeni je posebno zanimljiv. Naime, autori su predvideli da kroz more opcija možete da plivate na nekoliko različitih načina, te su omogućili efektno filtriranje sadržaja. Tako je dozvoljeno da na ekran izlistate samo formate pogodne za veb upotrebu, izvlačenje audio-komponente ili, recimo, najkorišćenije video-formate. Tu su i formati koje ste nedavno koristili, kao i lista custom formata. Ipak, najviše pažnje privlači lista formata vezana za specifične uređaje na kojoj se nalaze mobilni telefoni, tableti, igračke konzole i tome slično. Podrška je fantastična, a iza logoa kompanije koja izrađuje uređaj nalaze se nazivi modela praćeni odgovarajućim fotografijama.

Izborom odgovarajućeg šablona ne završava se postupak pripreme, jer je ostavljena mogućnost da se podešeni parametri naknadno tweakuju. Sa osnovnog ekrana, preko slajdera, može da se obavi brzo podešavanje radne rezolucije, a program će „zaključati” one koje nisu dostupne na uređaju koji ste odabrali. Dodatnim parametrima pristupa se preko sekcije Settings, iz koje se obavlja ručni odabir broja sličica u sekundi, bitratea, formata slike, te podešavanja vezanih za audio-komponentu. Odavde možete da promenite i korišćeni enkoder pa je slika sada kompletna.

U praksi, program radi tačno kao švajcarski sat i tokom perioda testiranja nije pravio baš nikakve probleme. Brz je, ali ipak ima jednu manu – batch procesiranje obavlja se u punom smislu te reči, pa se jednom definisani parametri „prelivaju” na sve datoteke postavljene na radnu listu. To je stvarno šteta, pošto smatramo da je bez većih problema moglo da se izvede da svaka radna traka podrazumeva i drugačije radne parametre. Ovde je trenutak da se kaže da HD Video Converter Factory postoji i u komercijalnoj varijanti koja je nakrcana goodiesima od kojih ide voda na usta. Na primer, ona donosi GPU akceleraciju, mogućnost procesiranja više fajlova istovremeno, rad sa 4K i 8K rezolucijama, napredno upscaleovanje materijala u 1080p i 4K rezolucije, tridesetostruko ubrzanje procesa konverzije... Zvuči odlično, ali i košta 50 „zelembaća”.

Vladimir PISODOROV

 
CorelDRAW Graphics Suite 2017
Bitwig Studio 2
ABBYY Fine Reader 14
AMIDuOS 2.0.8 Pro
Kiwi for Gmail 2.0
Wire 2.12
Unigine Superposition Benchmark 2017
aTube Catcher 3.8
Etcher
Trojan Killer Portable 2.0.10
WebDrive 1.7
PC Info 3.0.3
Omnicode Snatch 0.91b
HD Video Converter Factory 10
Šta mislite o ovom tekstu?
PortraitPro Body
AstroGif 0.3.0
Cerebro 0.2.8
Image Picker 1.9.5
Ears Audio Toolkit 1.2.7
FileFriend 1.3.3
My Computer Manager 4.1.6
LandscapePro 2.1.1

Tip:
video-konverter
Potrebno:
Windows
Veličina:
45 MB, 97 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .videoconverterfactory .com /free -hd -video -converter
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera