PHONE ZONE<>
062017<><>

HTC U Play

Spreman za igru

U pohod na status najbolje ponude mobilnog tržišta, HTC je pošao naoružan drugim članom novoustoličene dinastije U, kojom Tajvanci žele da popločaju novi put ka staroj slavi. Manji i jeftiniji, a opet atraktivan i funkcionalan kao fenomenalni U Ultra (v. opis u prošlom broju), ovaj telefon ima dobre izglede da se izbori za vazduh u prenatrpanoj srednjoj klasi.

HTC U Play je, kao i njegov veći brat, pravi dragulj kada su dizajn i estetika u pitanju. Telefon izgleda fantastično iz svakog ugla, ali iziskuje malo više truda za održavanje, budući da se lako prlja otiscima prstiju. Zbog manjih dimenzija, udobniji je za korišćenje jednom rukom od Ultre i traži opreznost zbog glatke, klizave površine. Metalni ram pruža dodatnu sigurnost u ruci, a jedino su mehanički tasteri za uključivanje ekrana i regulaciju jačine zvuka mogli da budu postavljeni malo niže. Na donjoj ivici su USB Type-C port i otvor zvučnika, dok je hibridni SIM slot smešten na vrhu. Kao i kod Ultre, i ovde je izostavljen 3,5-milimetarski audio priključak.

Super LCD ekran od 5,2 inča ima Gorilla Glass zaštitu i pruža besprekoran kvalitet prikaza, adekvatno osvetljenje i široke uglove gledanja (primećuje se samo diskretna promena boje pri pomeranju telefona u vertikalnoj osi). Iznad ekrana se nalazi signalni LED, a ispod su osvetljeni navigacioni tasteri i Home taster, koji ujedno služi i kao čitač otiska prsta.

HTC U Play je opremljen osmojezgarnim MediaTek Helio P10 procesorom sa četiri gigabajta RAM i 64 gigabajta interne memorije. Ovaj hardver svakako nije poslednji krik tehnologije, ali obezbeđuje dovoljno snage za svakodnevne zadatke, reprodukciju multimedije i većinu igara, uz solidnu uštedu energije, koja se ogleda u vrlo dobroj autonomiji (jedan ceo dan, što je odlično ako se ima u vidu činjenica da baterija akumulira samo 2500 mAh). Uštede na polju softvera nisu drastične (jedino što žulja je Marshmallow Android), pa čitav sistem funkcioniše onako kako bismo želeli, brzo i glatko, bez suvišnih aplikacija i uz sve blagodeti koje donosi Sense korisničko okruženje.

Obe kamere imaju odlične performanse. Glavna kamera opremljena je sistemom za optičku stabilizaciju sočiva i ima širok otvor blende, što u sprezi omogućuje da se izvuče više detalja, čak i kada osvetljenje nije idealno. Veoma dobro funkcioniše i automatski HDR režim, a odlične rezultate dobili smo i snimajući bliske objekte (upečatljiv bokeh efekat). Sličan kvalitet krasi i video-zapis, kome jedino nedostaje 4K režim. Selfi kamera nudi slične performanse kao glavna (uz fiksni fokus), uključujući i panoramski režim koji omogućuje da se u kadar smesti više lica.

Sve u svemu, HTC U Ultra je veoma dopadljiv uređaj upečatljivog dizajna, udoban je za korišćenje, dovoljno brz i adekvatno potkovan za sve uobičajene zadatke. Uz adekvatnu cenu, neće imati problema da se pozicionira među prvim pikovima sezone.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
LG G6
HTC U Play
Šta mislite o ovom tekstu?
(Huawei) Honor 8 Lite
Samsung Galaxy S8 Plus i DeX
Alcatel Shine Lite
Custom Navigation Bar
Movie Pal
Cyclemeter
Look Up
Microsoft To-Do
Vape Assistant
vHike
Typorama
Pocket Sense
FaceApp

Operativni sistem:
Android 6.0
Dimenzije:
146 x 72,9 x 8 mm / 145 g
Ostalo:
Mediatek MT6755 Helio P10 čipset (Octa-core 4 x 2 GHz Cortex-A53 CPU + 4 x 1,1 GHz Cortex-A53 + Mali-T860MP2 GPU), 5,2” Super LCD (1080 x 1920, 428 ppi), 4 GB RAM, 64 GB interne memorije, microSD do 256 GB, Bluetooth v4.2 A2DP/LE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac hotspot/DLNA/Direct, NFC, GSM/HSPA/LTE, USB Type C v1.0, 16 MP 1080p@30 fps, 16 MP 1080p (auto HDR), Li-Ion baterija 2500 mAh
Performanse:
AnTuTu: 50190, Geekbench: 723 (Single-Core), 2756 (Multi-Core)
Proizvođač:
HTC
Kontakt:
Vip
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera