NA LICU MESTA<>
062017<><>

La Roche-Posay prezentacija

Pametni UV flaster

Beograd, 17. maj

Kompanija La Roche-Posay predstavila je prvi povezani „rastegljivi i nosivi uređaj” MY UV-PATCH. Izuzetno tanka nalepnica je rastegljivi senzor za kožu. Oblikovan je za praćenje izloženosti kože ultraljubičastim zracima, a ujedno je i povezan sa mobilnim telefonom koji korisnika obaveštava o sigurnoj izloženosti i zaštiti od sunca.

UV nalepnica je fleksibilna i može da se nalepi neposredno na bilo koje područje na koži. Površina nalepnice otprilike iznosi jedan kvadratni centimetar, dok je njena debljina 50 mikrometara, što je srazmerno polovini debljine prosečne dlake. Flaster sadrži fotosenzitivne boje, koje se prilagođavaju osnovnom tenu kože i menjaju boju kada su izloženi UV zracima, pri čemu označavaju različite nivoe izloženosti suncu. Korisnici koji budu koristili flaster My UV Patch prvo će morati da naprave sliku flastera i prebace je u mobilnu aplikaciju La Roche-Posay My UV Patch koja, tokom višednevne upotrebe, analizira fotosenzitivne kvadratiće različitih boja i određuje količinu UV zraka kojima je korisnik izložen.

Povodom predstavljanja ove jedinstvene tehnologije održana je panel rasprava pod nazivom #SaveYourSkin na kojoj su učestvovali priznati stručnjaci iz ove oblasti. Prof. dr Željko Miljušković, predsednik Udruženja dermatovenerologa Srbije (UDVS), govorio je o edukaciji stručne javnosti kao prvom koraku ka edukaciji šire javnosti o brojnim opasnostima UV zraka. Prof. dr Lidija Kandolf Sekulović, predsednik Euromelanoma borda Srbija, govorila o tome koliko je javnost u Srbiji osvešćena po pitanju melanoma, kao i koliko ima prostora u unapređivanju odgovornog ponašanja na suncu, dok se doc. dr Dušan Škiljević, potpredsednik UDVS-a i član Euromelanoma borda Srbija, osvrnuo na podatke iz IPSOS studije o navikama ljudi pri izlaganju Suncu.

S.K.

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
Neplanirani uticaj modernih tehnologija na ljude

 TRŽIŠTE
Novi procesori iz Intela i AMD-a

 NA LICU MESTA
Samsung QLED prezentacija
Digital Day 2017
Oracle Cloud Day
Predstavljanje NOPS kampanje
Huawei i Vlada Srbije
La Roche-Posay prezentacija
Šta mislite o ovom tekstu?
Bosch „eMagine”
DATUM 17
Product Meetup

 KOMPJUTERI I FILM
Cars 3
Despicable Me 3
Filmovi, ukratko

 SITNA CREVCA
Kako postati programer (9): baze podataka, git, konvencije

 VREMENSKA MAŠINA
3D studio, fake news i dvojezgarni CPU

 PRST NA ČELO
Lešinari i njihove priče
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera