PHONE ZONE<>
052017<><>

RollerCoaster Tycoon Touch

Jedna od najpoznatijih mikro-menadžerskih igara, RollerCoaster Tycoon, dobila je svoje deveto poglavlje. Ruku na srce, Touch pre možemo nazvati spin-offom, nego punokrvnim nastavkom, ali na kraju dana to i nije toliko bitno. Iako iOS verzija postoji već skoro pola godine, Android komplement je tek nedavno ugledao svetlost dana i kompletirao roster platformi koju su u Atariju na početku zamislili.

Touch je smešten u bogato 3D okruženje i, očekivano, pojednostavljen je taman toliko da igranje „u pokretu” bude moguće. Odmah da naglasimo da mikro-menadžment nije toliko bitan i da je akcenat na dizajniranju zabavnog parka iz snova i njegovom uređenju. Na raspolaganju je oko 100 građevina: od prodavnica brze hrane i suvenira, preko atrakcija, pa sve do spomenika i ukrasa. Posebna poslastica je mogućnost ručnog modelovanja izgleda rolerkostera. Prstom „crtate” po ekranu i na taj način „razvlačite” šine, a onda dodajete specijalne elemente koji će posetiocima okrenuti želudac i naterati ih da vrište od uzbuđenja. Upravljački interfejs je lagodan i bez ikakvih problema se nosi sa svim praktičnim problemima. Prikaz možete da zumirate (doduše, ne do nivoa staze) i rotirate. Resursima se pristupa preko kategorija. Najvažnija statistika je uvek vidljiva na ekranu, pa se čini da Touch sadrži sve što je potrebno za vrhunsko uživanje.

Dinamika igranja je naglašena ubacivanjem mini-zadataka koji su raznovrsni, ali ponekad i krajnje trivijalni. Od vas se traži da izgradite naznačen broj građevina, potrošite određenu količinu novca, privučete određen broj ljudi ili da, jednostavno, obavite upgradeovanje neke od građevina. Za taj posao nije vam dovoljan samo novac, već i određen broj „karata”, jer se u ovoj verziji igre dosta toga obavlja preko njih. Nabavljate ih preko kesica koje zavređujete kompletiranjem zadataka ili kupovinom za pravi novac. Nisu sve karte odmah dostupne i kako levelujete park, tako vam se otvara pristup novim građevinama i nadogradnjama. Ako nemate dovoljno istih karata, možete da zaboravite na upgrade, a ako neku od karata još uvek niste „otkrili”, nema ni osnovne građevine.

Novca, naravno, nikad nema dovoljno, i to je još jedna prilika da vam autori ponude trampu – pravi novac za virtuelni. Keš od ulaznica, „vožnji” i prodaje u kioscima sporo se akumulira i ceo sistem je zamišljen tako da igrate „na kašičicu”. Osim ako nećete da platite! Napravite par izmena i onda čekate. U igru morate da ulazite često, jer se transfer novca iz građevina u glavni sef obavlja ručno i ako to ne učinite, zarada prestaje da pristiže. Što je još gore, može doći do kvarova na građevinama ako se prepune novcem!

Vladimir PISODOROV

 
RollerCoaster Tycoon Touch
Šta mislite o ovom tekstu?
Warp Shift
Smurfs Bubble Story
Tiny Miners
Indefinite: Interrogation Game
Piczle Lines DX
Super Tank Rumble

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
240 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
GooglePlay,iTunes
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera