TEST PLAY<>
052017<><>

Beat Cop

Još od Police Questa u režiji blaženopočivše Sierre nismo bili u prilici da obučemo virtuelnu uniformu policajca i krenemo u zavođenje reda. Momci iz poljskog studija Pixel Crow su rešili da prekinu sušu, te su inspiraciju za svoje prvo delo potražili u kriminalističkim TV serijama iz osamdesetih godina prošlog veka. Imajući to u vidu, ne čudi nas što je siže totalni kliše: igrač je u ulozi detektiva kome je smešteno ubistvo krupne političke njuške, zbog čega biva ražalovan i prebačen u policijsku stanicu u najgorem delu Bruklina sa zadatkom da spere ljagu sa svog imena, dok mu istovremeno za vratom dišu nesnosni šef i supruga koja ne haje za njegove muke, već očekuje redovnu isplatu alimentacije.

Igra inspirisana kriminalističkim TV serijama iz osamdesetih godina prošlog veka.

Pošto vas građanstvo tretira kao da ste hodajući multipraktik, pored osnovnih dužnosti, kao što su pisanje kazni za nepropisno parkiranje i hapšenje pljačkaša, tokom patroliranja bićete u prilici da spašavate tuđe mačke, pođete u šoping umesto izlapele bakice ili odigrate partiju pokera sa pripadnicima mafije. Građani imaju slonovsko pamćenje i reaguju na vašu pojavu u skladu sa time kako ih tretirate, pa valja dobro da razmislite pre nego što prihvatite ponuđeni mito (bekrijo). Za razliku od domaćih policajaca, vaš virtuelni avatar je u stanju i da potrči s vremena na vreme, dok se stamina dopunjuje (kako drugačije?) ždranjem krofni. Od vas se zahteva da uvek budete na pravom mestu u pravo vreme. Sijaset različitih problema koji iskrsnu u međuvremenu samo odvraćaju pažnju i ne postoji realna šansa da ih sve rešite, što će predstavljati problem pedantnim perfekcionistima i OCD osobama.

Što se tiče grafike, sada već standardni „retro-moderni” stil u ovom slučaju podseća na prastari Microsphereov Contact Sam Cruise. Teren za isterivanje pravde se u početku čini dovoljno prostranim, ali skučenost ubrzo postaje evidentna, jer se kompletna igra odvija u okviru jedne jedine ulice. Pored repeticije, ključna mana igre ogleda se u preterano lajavom rečniku. Bezbroj isforsiranih i (najblaže rečeno) odvratnih sintagmi izazvaće mučninu i liberalnom delu publike. S druge strane, što je pomalo apsurdno uzevši u obzir prethodno rečeno, autori su se svojski potrudili da izbegnu upotrebu pojedinih reči koje bi, ne daj Bože, uvredile pripadnike rasnih i ostalih manjina. Policijski posao je dinamičan samo u filmovima i serijama, dok se njegova prava suština svodi na dosadnu rutinu koja je pretočena i u ovaj naslov, sa retkim incidentima koji igri daju preko potrebnu dozu dinamike. Međutim, ako ste voleli Police Quest, Papers Please, „Policajca sa Petlovog brda” ili ste jednostavno oduvek maštali o administrativno-birokratskom paklu, nećete žaliti petnaestak evra, koliko Beat Cop košta.

Jan ČMELIK

 
Thimbleweed Park
Marvel’s Guardians of the Galaxy: The Telltale Series, Episode 1 – Tangled Up in Blue
Outlast 2
Full Throttle Remastered
Planescape: Torment – Enhanced Edition
The Signal From Tölva
Battle Brothers
Shock Tactics
Afghanistan ’11
The Sexy Brutale
Bayonetta
Snake Pass
Stellaris: Utopia + Leviathans Story Pack
The Great Whale Road
Yooka-Laylee
Vikings: Wolves of Midgard
LEGO City Undercover
The Franz Kafka Videogame
FlatOut 4: Total Insanity
Paradigm
DESYNC
Dark Souls III: The Ringed City
Beat Cop
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
Windows, Mac OS X, Linux
Potrebno:
dual core procesor na 2,4 GHz, GeForce 9600GS ili Radeon HD4000, 2 GB RAM
Poželjno:
quad core procesor na 2,7 GHz, GeForce GTX260 ili Radeon HD 5770, 4 GB RAM
Veličina:
274 MB
Adresa:
beatcopgame .com
PEGI:
nema

65
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera