TEST RUN<>
032017<><>

AOMEI Partition Assistant 6.1

Lakoća rukovanja

Na meniju je divno parče softvera koje svojom jednostavnošću i lakoćom rukovanja omogućava da obavite neke vrlo pipave i ozbiljne stvari sa hard-diskovima, internim ili eksternim, pa čak i SSD komplementima. Tačno je da većinu ovih stvari možete uraditi preko CMD-a ili DiskParta, ali AOMEI pruža jednostavniji user friendly i mnogo pregledniji način da očistite disk, formatirate particiju, napravite novu, proverite ima li loših sektora i još mnogo toga.

Po instalaciji, ispred vas će se pojaviti pregledno raspoređeni svi diskovi koji su povezani sa računarom, dakle i interni i eksterni. Uz to, vrlo jasno ćete videti koliko ima particija na svakom od njih, sa osnovnim podacima o veličini diskova i particija, kao i slobodnom i zauzetom prostoru. S leve strane, vertikalno su postavljeni svi dostupni Wizardi, a ispod njih pojedinačne operacije. Operacije su podeljene na one koje možete obavljati na disku i one koje možete obavljati na particijama.

Diskove možete da inicirate, kopirate, brišete ili konvertujete iz NFST u FAT32, ili MBR u GPT. Možete čak da migrirate sistem sa HDD na SSD, kao i da proverite da li ima loših sektora. Kada su particije u pitanju, lista mogućnosti je još duža: particije se mogu kreirati ili brisati, možete da menjate veličinu već postojećih particija, da birate da li će particija biti NSFT ili FAT32 ili, jednostavno, da proverite/odnosno skenirate ispravnost i funkcionalnost partcije. Što je najlepše, rukovanje programom je izuzetno lako. Treba da znate šta želite, zatim da odaberete odgovarajuću particiju ili ceo disk, i promenu ili proveru koju će AOMEI Partition Assistant uraditi za vas.

AOMEI Partition Assistant pamti sve promene koje načinite i na koji god način da preuredite diskove i particije, ali i neće izvršiti sve dok ne kliknete na komandu Apply ili probate da isključite program. U donjem levom uglu svi ti zadaci će biti poređani u grupu Pending. Tek tada će vam biti postavljeno pitanje da li želite da izvršite sve promene. Ako potvrdite, promene će biti izvršene. Smatramo da je AOMEI svestran i odgovoran program. Ipak, preporuka kreatorskog tima je da ne ostavljate previše zadataka da čeka na izvršenje, pa da ih puštate da se izvrše neposredno jedan za drugim. Naprotiv, oni smatraju da je najbolje posle svakog zadatog zadataka kliknuti na Apply, kako biste bili sigurni da je komanda izvršena bez problema i začkoljica, a onda nastaviti sa sledećim zadatkom.

Mi smo testirali Standard varijantu programa, koja je potpuno besplatna i po nama sasvim dovoljna. Hteli bismo ipak da napomenemo da ista firma nudi i Pro verziju, koja sadrži još operacija, a tu su i specijalizovane verzije za servere ili korporacije. Ko voli, nek’ izvoli.

Operacije i zadaci koje AOMEI Partition Assistant radi za vas, vrlo su ozbiljni. Ukoliko se ne sprovedu na odgovarajući način, može se desiti da ostanete bez podataka ili particije, a ako vam mašta podivlja, možete proći i mnogo gore. U ovim slučajevima ne možete biti previše oprezni ili pažljivi. Iako je AOMEI lak za rukovanje, neka vas ta lakoća ne prevari – radite veoma odgovoran posao. Nakon ovog upozorenja, želeli bismo ipak da toplo preporučimo ovaj program. Radili smo sa njim bez ijednog lošeg iskustva, brzo, jasno i bez greške .

Gordana RADOVIĆ

 
Paint.Net 4.0.13
EaseUS Partition Recovery 8.5
Blio 3.4
Scribus 1.5.2
AOMEI Partition Assistant 6.1
Šta mislite o ovom tekstu?
Sweet Home 3D 5.4
VSO Downloader 5.0
USB Raptor 0.8.6.1
Steganos Tuning PRO 2.5
Cover Commander 4.0
UCheck 0.9.3
CyberLink MediaEspresso 7.5
Songr 2.1
OooPlayer 2.1.2
PhotoPad Photo Editor 3.0
MultiBootUSB 8.5.0
LosslessCut 1.5.0
Dark Reader 3.4.3
Bing Wallpaper
LightBulb 1.6.2
Imagus 0.9.8
Open With Photoshop
Lock Screen Reflection 1.4
Temps 0.7.0
TL;DR 1.1

Tip:
hard-disk menadžer
Potrebno:
Windows
Veličina:
9,5 MB, 58,5 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .disk -partition .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera