PHONE ZONE<>
032017<><>

Toontastic 3D

Neobičan naziv za aplikaciju koju potpisuje veliki Google... Ako ste pomislili da se radi o robusnoj platformi za stvaranje priča, koja je toliko jednostavna da mogu da je koriste i najmlađi (koji su joj ciljna grupa) – pogodili ste tačno u centar mete! Toontastic 3D nekome odraslom može da deluje čudno, ili čak nepotrebno, ali ako provedete malo vremena posmatrajući kako ga koristi neko malo dete (u Googleu navode da je aplikacija namenjena deci iznad šest godina), otvoriće vam se oči i uvidećete koliko dobar komad softvera imate pred sobom.

Ukoliko vam naslov Toontastic zvuči poznato, moguće je da ste se susreli sa originalnom aplikacijom, koju je 2013. godine izdao studio Launchpad Toys. U međuvremenu, Google je kupio Launchpad i tako je nastala ova nova verzija, koja zadržava sve opcije iz originala i dodaje nekolicinu novih. Najbitnija promena je ta što je 3D šminka odvrnuta do maksimuma. Toontastic je, najjednostavnije rečeno, alat za pravljenje kratkih priča. Imate galeriju od nekoliko desetina 3D likova kojima možete da manipulišete i pomerate ih po lokacijama koje liče na digitalne diorame. Dok pomerate likove, ili ih zumirate kamerom, to dešavanje se snima. Po isteku jednog minuta, na vama je da odredite vrstu muzike koja će pratiti tu scenu, i prelazite na sledeću. U zavisnosti od moda u kome ste, možete da napravite tri ili pet scena, a kada završite sa poslednjom, ceo film može da se pogleda kao celina, kao i da se snimi i podeli sa drugim korisnicima Toontastica.

Najbitniji dodatak u odnosu na original, prelazak u 3D, odnosi se na dva aspekta aplikacije. Na prvom mestu su likovi i lokacije koji su u originalu bili dvodimenzionalni, a sada su 3D. Čak je i integrisani editor unapređen, kako biste mogli da stvorite sopstvene trodimenzionalne okoline i likove. Ipak, sama manipulacija likovima je i dalje načelno dvodimenzionalna, verovatno da mališanima, kojima je aplikacija namenjena, ne bi bilo previše komplikovano. Sem toga, pomeranje ruku, nogu i glava likova, zavisno od tela, jeste moguće, ali je prilično teško, pogotovo kada se uzme u obzir vremensko ograničenje od jednog minuta za snimanje scene. Drugi deo 3D priče je sama reprodukcija, pa tako sada Toontastic može da pusti filmić koji ste napravili u VR modu (naravno, ukoliko imate odgovarajući VR headset).

Kada se sve sabere, ako imate u svojoj okolini dete koje voli da pravi svoje mini-predstave sa lutkama ili akcionim figurama, dajte mu smartfon ili tablet na kome je Toontastic 3D, nećete zažaliti.

Dragan KOSOVAC

 
Samsung Galaxy A3 (2017) i A5 (2017)
HTC Desire 825
Huawei MediaPad M3
ServeSpeed 3.2, RacquetTune 6.0, Tennis Camera 2.3.1, Tennis Serve Tracker 2.1.6
Toontastic 3D
Šta mislite o ovom tekstu?
Free Books & Novels
BattleSteps
Google Cloud Print
Sound Off Reborn 2017
Posture – be mindful

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
251 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
GooglePlay,iTunes
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera