TEST OF TIME<>
032017<><>

Chip’s Challenge

Zamišljena kao perjanica ponude naslova na Atarijevoj handheld konzoli Lynx, igra Chip’s Challenge (1990) ipak nije delila sudbinu originalne platforme, već je svoj život nastavila kroz konverzije na gotovo sve, u to vreme aktuelne, kućne računare.

Da bi se učlanio u kompjuterski klub, u kome se već nalazi njegova simpatija, mlađani Čip mora da reši preko sto logičkih problema, naravno uz vašu pomoć. Zadatak je naizgled jednostavan – sakupiti sve čipove na nivou, i otvara se prolaz na sledeći, ali stvari se komplikuju već posle nekoliko tutorijal nivoa. Igru guranje blokova kao osnovni koncept, pozajmljuje iz Sokobana, ali ga istovremeno oplemenjuje, dodajući mu pregršt novih elemenata: vrata koja otvarate odgovarajućim ključevima, upotreba prekidača, vatrene i vodene prepreke, pokretne trake... Stil igranja varira od nivoa do nivoa, pa će neki biti akciono orijentisani, dok ćete se kod drugih više fokusirati na mozganje. Nekada će i puka sreća odigrati presudnu ulogu, posebno na nivoima sa nevidljivim zidovima koji se otkrivaju tek kada udarite u njih.

Iako audio-vizuelni doživljaj nije naročito bitan kod logičkih igara, autori su ipak mogli malo više da se potrude, jer Chip’s Challenge zaista izgleda neugledno, čak i po ondašnjim standardima. Zamerkama treba dodati i traljave kontrole, što je za igru, u kojoj mnogo toga zavisi od pravovremene reakcije igrača, ogroman minus.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Out Zone
Bill’s Tomato Game
Omega Fighter
Chip’s Challenge
Šta mislite o ovom tekstu?
Night Striker
Fightin’ Spirit

Platforma:
Amiga 500
Adresa:
goo .gl /ytZ0uR
Veličina:
182 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2015. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 2.54
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera