TEST RUN<>
022017<><>

Flamory 4.2

Pamti za vas

Kada se prvi put sretnete sa programom Flamory, možete da steknete utisak da je to običan screen grabber, ali prvi utisak vara. Tačno je da ovaj program zasniva rad upravo na hvatanju screenshotova, ali on pokupi mnogo informacija zajedno sa slikom i sačuva ih za priliku kada će vam sve to zajedno koristiti. Bilo da radite istraživanje za seminarski, diplomski ili neki naučni rad, ili samo želite da kupite novi računar, pa ne možete da pamtite sve modele, cene i sajtove koji ih nude, Flamory može da bude od velike koristi.

Po instaliranju programa, važno je da u internet pregledaču omogućite rad Flamory ekstenziji. Za rad je nephodno da bude pokrenut program, ali i da u browseru u desnom gornjem uglu vidite plavo dugme sa Flamory logom. Kada prilikom pretraživanja pronađete stranicu ili podatke koji su vam potrebni, dovoljno je samo da kliknete na Flamory dugme i screenshot se pojavljuje i čuva u glavnom prozoru programa. Tokom pretraživanja možete da sačuvate koliko god želite stranica ili njihovih delova na isti način, Flamory sve pamti u svojoj biblioteci.

Zanimljivo je da Flamory prati i vaše pretraživanje na Google pretraživaču tako što pamti ukucane reči i obavlja pretragu pomenute interne biblioteke, tako da radi deo posla za vas, a da vi to i ne vidite. Ukoliko se u biblioteci nađe nešto od tih reči, svi screenshotovi biće odmah izdvojeni radi lakšeg pregledanja.

Sem screenshotova koje sami napravite, Flamory ima pristup i History folderu internet pregledača. To vam na jednostavan način omogućava da pregledate sve što ste istraživali i sačuvate još nešto, što ste možda prevideli. Možda pomisao da neki program ima pristup svim stranama koje ste otvarali nije prijatna, ali kreatori nas uveravaju da su naši podaci bezbedni. Da li ćete im poverovati ili ne, ostavićemo vama da odlučite.

Kada odlučite da se pozabavite upotrebom svih veb strana i podataka koje ste sačuvali, otvorićete glavni Flamory prozor i tamo naći sve što ste sačuvali. Search alatka je veoma zgodna kada vam se nakupi veći broj sačuvanih strana. Ne samo da Flamory pamti screenshotove i naslove, već i čitavu stranu i sav tekst koji se na njoj nalazio, tako da je dovoljno da pretražujute po ključnim rečima ili temama. Ako se konkretna reč nalazi bilo gde na strani, Flamory će je pronaći i prikazati. Sa screenshotovima dozvoljeno je i blago manipulisanje, ukoliko je to neophodno. Možete dodavati tekst, zaokružiti ili uokviriti najbitnije ili nacrtati nešto slobodnom rukom. To su sve alatke koje su vam na raspolaganju u gornjem delu ekrana, dok je u donjem moguće dodati zebeleške ili dodatne podatke i smernice za rad.

Inače, screenshotovi nisu najvišeg kvaliteta, ali kako ovo nije program grafičke prirode i, kako nas jednim klikom na dugme Page može odvesti na originalnu stranu gde se sve vidi jasno, oprostićemo taj mali propust. Propusta, nažalost, ima još. Na primer, Flamory ne podržava full screen režim rada, nedostaje i opcija za zumiranje sadržaja, a pored nekoliko jednostavnih alata za ucrtavanje linija, krugova i kvadrata, niko se nije setio da ubaci alatku za obeležavanje teksta. Uz to, program nije najstabilniji, pa se može desiti da, naizgled ničim izazvan, prekine sa radom. Ipak, ovi nedostaci ne utiču drastično na tok rada i sakupljanje podataka. Moramo napomenuti da, iako je najkorisniji za rad na internetu, to nije jedini izvor podataka koji možete koristiti. Flamory podjednako, i na isti način može da se koristi i kada pretražujete PDF ili bilo koji tekstualni dokument, uključujući i emailove. Spisak programa i aplikacija sa kojima je Flamory kompatibilan i sa kojima se može koristiti je predug da bismo ih ovde nabrajali, ali, svakako, kompletnu listu svih programa možete pronaći na sajtu projekta.

Zaključićemo da je Flamory za svaku preporuku ako morate da žonglirate većim brojem strana ili podataka tokom istraživanja. Retko kad svoje istraživanje možete završti odjednom ili u jednom danu, tako da će se u nekom dužem istraživanju, biblioteka koju ste napravili u ovom programu pokazati sigurno kao dobar i pouzdan pomagač.

Gordana RADOVIĆ

 
Adobe CC 2017
WordPress 4.7
Opera Neon
Windows 10 Manager 2.0.4
Total Commander 9.0
Telegram 1.0.2
PhotoDonut 1.1
Express Burn 6.0
uMark Video Watermarker
Flamory 4.2
Šta mislite o ovom tekstu?
Milton 1.2.7
DreamSuite Ultimate Gen2
BMP Wrap 2.0
DriveLettersTool 1.0.1
Mystical Ultimate Gen2
Noiseware 5.0.3
Image to ZX Spec 2.0
TidyTabs 1.2.0
Texture Anarchy 1.2.4

Tip:
„čupanje” screenshotova
Potrebno:
Windows, Linux, Mac OS X
Veličina:
15,5 MB, 58,2 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
flamory .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera