TEST RUN<>
022017<><>

uMark Video Watermarker

Pečatiranje video-klipova

U pitanju je još jedna naizgled jednostavna alatka za lupanje „vodenih žigova” na video-klipove. Iako smo ih do sada viđali u raznim izdanjima, uMark Video Watermarker ima nekoliko zanimljivih perkova, koji ga izdvajaju od konkurencije. Program, nažalost, nije besplatan – čak je i papreno skup, ali ga nakon isteka probnog perioda možete koristiti za zaštitu klipića čija dužina ne prelazi 15 minuta.

Kao žig može da se koristi slika ili tekst, pa čak i njihova kombinacija. Da stvar bude još otkačenija, program dozvoljava neograničeno kombinovanje pomenutih elemenata, što znači da ekran možete da zatrpate sadržajem. Sledeća vrlo zgodna stvarčica je to što svaki ubačeni watermark povlači posebna podešavanja i ne podrazumeva se da svi elementi moraju da imaju identične radne parametre. Kad smo već kod toga, valja napomenuti da slike mogu da se postavljaju na devet predefinisanih lokacija, a pozicija može da se odredi i ručno, upisivanjem koordinata. Na raspolaganju je i određivanje stepena providnosti (transparencije), a ako ste spremni na eksperiment, program može po principu slučajnog izbora da određuje položaj žiga i da ga menja u vremenskom intervalu (meri se sekundama), koji unapred definišete. Ni to nije sve, jer pečat može da bude i animiran, odnosno da se kreće levo-desno/desno-levo ili gore-dole/dole-gore, uz određivanje brzine (normalno, sporo i brzo). Zaista neočekivan broj korisnih mogućnosti na jednom mestu.

Kada je tekst u pitanju, na raspolaganju je klasičan dijapazon mogućnosti. Nakon što utipkate poruku, sledi određivanje njenog položaja na ekranu, što se obavlja na identičan način kao i u slučaju slika. Analogno tome, uMark Video Watermarker dozvoljava da tekst bude animiran, odnosno, da mu se odredi intezitet transparentnosti. Moguć je odabir tipa i veličine fonta, kurziva i/ili podebljanja. Tu je i podrška za „bacanje” senki, kao i određivanje njene boje. Položaj senke, doduše, ne može da se određuje, ali to i nije toliko bitno.

uMark Video Watermarker se koristi u as is formatu i ne sadrži nikakva podešavanja „ispod haube”. Omogućava batch procesiranje sadržaja i snimanje izrađenih žigova na hard-disk, što će vam naknadno uštedeti mnogo vremena. Program se u radu oslanja na FFmpeg biblioteke, pa je podrška za naročite formate zapisa besprekorna, a podrazumeva se i konverzija iz formata u format na samom izlazu.

Na kraju, moramo da navedemo i dve stvarčice koje su nam zapale za oko, a nisu nam se svidele. Naime, slike koje se ubacuju kao žigovi, ni na koji način nije moguće obraditi. Iako to nije namena programa, autori su mogli barem da ubace podršku za njihovo rotiranje ili promenu veličine. Ovo drugo je od posebnog značaja, jer ukoliko koristiite veće slike, završićete sa prekrivenim video-sadržajem. Sledeća stvar je izostanak podrške za GPU akceleraciju i korišćenje dodatnih procesorskih jezgara prilikom procesa obrade.

Vladimir PISODOROV

 
Adobe CC 2017
WordPress 4.7
Opera Neon
Windows 10 Manager 2.0.4
Total Commander 9.0
Telegram 1.0.2
PhotoDonut 1.1
Express Burn 6.0
uMark Video Watermarker
Šta mislite o ovom tekstu?
Flamory 4.2
Milton 1.2.7
DreamSuite Ultimate Gen2
BMP Wrap 2.0
DriveLettersTool 1.0.1
Mystical Ultimate Gen2
Noiseware 5.0.3
Image to ZX Spec 2.0
TidyTabs 1.2.0
Texture Anarchy 1.2.4

Tip:
video-obrada
Potrebno:
Windows
Veličina:
31,4 MB (trial), 79,3 MB na HD-u
Cena:
29 dolara, proba 15 dana
Adresa:
www .uconomix .com /Products /uMark -Video
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera