PHONE ZONE<>
022017<><>

Quartz

Ako ste se pitali kako bi tekao razgovor sa botom koji raspolaže najnovijim informacijama o dešavanjima u svetu, sada imate priliku da saznate. Quartz je krajnje neobična aplikacija koja neodoljivo podseća na instant mesindžere, ali u kojoj, umesto sa živim sagovornicima, razgovarate sa mašinom.

Zapravo, razgovor je krajnje ustrojen i unapred isplaniran, pa se i ne može nazvati razgovorom. Vesti se pojavljuju u balončićima, baš kao i klasičan chat, a nakon svake poruke možete da ostavite svoju reakciju. Nemate mogućnost da upisujete reči ili da postavljate emotikone, već možete da izaberete jedan od ponuđenih odgovora. Neretko su to fraze kao: „Ima li još šta zanimljivo?”, „Dalje”, „Pa šta sa tim?”, pa čak i serije emotikona i ostalih dosetki. Po pristizanju novih vesti, Quartz može da vas obavesti o tome putem klasičnih notifikacija, mada ovu opciju slobodno možete i da isključite.

Autori kažu da Quartz „servira” vesti iz ekonomije, mada će tu biti i zanimljivosti, ali i krajnje otkačenih stvari. Kratka forma tekstova i stil pisanja su glavne prednosti, uz neuobičajen način prezentacije, naravno. Pored teksta i emotikona, na ekranu mogu da se pojave linkovi i GIF animacije (očekivano, stižu preko servisa Giphy), a ispod svakog balončića naveden je originalni izvor vesti. Tapom prsta odlazite na matičnu stranicu i tekst možete da pročitate u izvornoj formi.

Vladimir PISODOROV

 
Lenovo Yoga Book (Android + Windows)
Wonlex GPS kids watch Q50
Alcatel Pixi 4 (7)
AZ Ebook Reader
NOISE
Coloring Book for Me
Tennis Fitness
MoodCast diary
Picky
Trusted Contacts
Gboard – the Google Keyboard
Quartz
Šta mislite o ovom tekstu?
Learn Robotics Engineering
DRIVETRIBE
Coddy: World on Algorithm

Platforma:
iOS, Android
Veličina:
32,6 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
iTunes,GooglePlay
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera