KOMPJUTERI I FILM<>
122016<><>

Rogue One: A Star Wars Story

Za slučaj da ne znate, u okviru novog talasa filmova u serijalu „Star Wars”, koji je započeo filmom „Episode VII: The Force Awakens”, svake godine dobićemo novi film u ovom fantastičnom univerzumu. Neki od njih biće direktni nastavci slavne sage koja je započela pre skoro četiri decenije, dok će drugi biti samostalne priče koje se proširivati različite delove istorijata „Star Warsa”. Prvi takav samostalan film je „Rogue One: A Star Wars Story”, koji je režiser Garet Edvards („Monsters”, „Godzilla”) napravio na osnovu scenarija Tonija Gilroja („Michael Clayton”, „State of Play”) i Krisa Vajca („Antz”, „About a Boy”), rađenog po priči Džona Nola i Gerija Vite.

Radnja „Rogue One” odvija se između treće i četvrte epizode sage „Star Wars”. Nakon uspostavljanja Galaktičke imperije i formiranja Pobunjeničke alijanse, pobunjenici presreću poruku naučnika Galena Ersoa o predstojećem testiranju moćnog oružja. Kako bi sprečili Imperiju da aktivira oružje, pobunjenici planiraju smelu misiju za čiji uspeh je neophodno da regrutuju mladu Džin Erso, Galenovu buntovnu ćerku koja tokom godina preživljavanja u opasnom svetu bez roditelja stekla veoma specifičan skup veština.

Film je sniman digitalnim kamerama Arri Alexa 65 i obiluje specijalnim efektima za koje su stručnjacima iz slavnog Industrial Light & Magica pomogle kolege iz studija Third Floor, Blind i Stereo D. Glavne uloge tumače Felisiti Džons, Diego Luna, Mads Mikelsen, Forest Vitaker, Doni Jen, Alan Tudik i Ben Mendelson, a čućemo ponovo i legendarni glas Džejmsa Erla Džonsa.

Dragan KOSOVAC

 
 TRŽIŠTE
Promene u svetu finansija

 PRIMENA
„Ozbiljna” upotreba VR i AR

 NA LICU MESTA
Epson prezentacija
Samsung donacija
Mimaki prezentacija
Web Summit 2016
Huawei i Telekom Srbija
Voxxed Days Belgrade 2016

 KOMPJUTERI I FILM
Rogue One: A Star Wars Story
Šta mislite o ovom tekstu?
Sing
Assassin’s Creed
Underworld: Blood Wars
Filmovi, ukratko

 SITNA CREVCA
Kako postati programer (3): Prve linije kôda

 VREMENSKA MAŠINA
Euro PC II, Udaj Husein i Nokia 7600

 PRST NA ČELO
Obraz IT obrazovanja
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera