TEST DRIVE<>
112016<><>

TP-Link TD-VG5612 Wireless N VoIP VDSL/ADSL Modem Router

Za promene provajdera

Ovaj kombinovani mrežni uređaj predstavlja kombinaciju ADSL modema, rutera i Wi-Fi pristupne tačke sa primesama telefonske centrale i VoIP Gatewaya. Izrađen je po 802.11n standardu sa radnom frekvencijom na 2,4 gigaherca i propusnim opsegom do 300 Mbit/s.

U pakovanju pored samog uređaja stižu još i tri telefonska kabla koji služe za povezivanje dolazne ADSL linije i telefonskih aparata (ukoliko je potrebno), jedan LAN kabl za povezivanje sa računarom ili nekom već postojećom računarskom mrežom, CD sa softverom i uputstvima u PDF formatu, DSL spliter SP-201, ispravljač za napajanje i nekoliko različitih uputstava u štampanom formatu.

Uređaj je izrađen od bele mat plastike sa oblim i oštrim linijama, osim prednje maske, koja je (nažalost) sjajna (sigh...). Signalna sekcija se nalazi sa prednje strane i sadrži trinaest signalnih LED zelene boje. Rashladni otvori nalaze se sa gornje strane i pozadi, što obezbeđuje fino hlađenje za ovaj tip uređaja. Sa gornje strane se takođe nalaze i dva tastera, za kontrolu WPS i Wi-Fi funkcija. Zadnji panel je kao i uvek rezervisan za konekcije, i to DSL, Phone 1 i Phone 2 (RJ11) konektore, četiri LAN porta (RJ45), od kojih se jedan može konfigurisati kao WAN, USB 2 koji se može koristiti za skladištenje, Media Sharing, FTP server i 3G modem, i naponski konektor, a tu su i prekidač za paljenje i gašenje, kao i ’Reset’ taster. S obzirom na to da uređaj nema otvore za kačenje na zid, može se montirati samo na vodoravnim površinama poput stolova ili polica.

Što se konfiguracije tiče, ovaj model može da se konfiguriše pomoću Setup Wizarda koji stiže na CD-u (inicijalno), telefonskog aparata (delimično), kao i preko Web GUI-ja (potpuno). Opciju telefonske konfiguracije, naravno, moguće je uključivati i isključivati pod opcijom „Feature code” u odeljku „Web management” Web GUI-a. Od telefonskih opcija imamo: poziv na čekanju, prebacivanje poziva, zadržan poziv, glasovnu poštu, prosleđivanje poziva, anonimizaciju poziva, blokiranje poziva, brzo pozivanje, Warm Line i „ne uznemiravaj”. Što se WebGUI opcija tiče, naglasili bismo da uređaj može da radi u režimu rada DSL Modem Router, 3G/4G Router ili Wireless Router. Od naprednijih opcija koje uređaj ima izdvojili bismo Interface Grouping, IPSec, IPTV opcije, do tri SSID-a, Guest Network, USB Voicemail, Routing, Parent Controls i Bandwidth Control.

Obavili smo testiranje dometa i protoka. Na testu dometa, ovaj ruter bio je sasvim korektan, i bez većih problema pokrio je dvospratnu kuću standardne konstrukcije i kvadrature. Naravno, to sve sa montažom rutera na ključno mesto, u centralnu sobu/hodnik srednjeg sprata. Što se propusnog opsega tiče, sa jednim računarom povezanim žično i jednim povezanim bežično, postignuta brzina kopiranja iznosila je približno jedan MB/s za slanje podataka, i oko 1,8 MB/s za preuzimanje.

Ovaj model možemo da preporučimo onima koji za potrebe svog doma ili kancelarije traže rešenje koje je „sve-u-jednom”, pri čemu je veoma jednostavno promeniti i provajdera i tip veze, sve to ukoliko nemaju potrebu za kopiranjem velikih fajlova kroz mrežu.

Petar LONČAREVIĆ

 
Asus GeForce Dual GTX 1060 O3G i Sapphire Radeon RX 470 Nitro 8 GB
Antec Kuhler H2O H600 Pro
Adata HC660 2TB
TP-Link HS110 Wi-Fi Smart Plug with Energy Monitoring
HP Omen X
Asus ZenBook UX510UW
LC-Power USB Hub LC-HUB-ALU-2B-4/7/10
Benq BL2420U
Adata Ultimate SU800 SSD 240 GB
Dell S2417DG
A4Tech HS-780 i HS-800
EnerGenie 4-port USB charger
LG 55E6V OLED TV
Reloop Mixtour
Native Instruments Maschine Jam
BenQ TH530
EnerGenie EG-PWC-033
TP-Link TD-VG5612 Wireless N VoIP VDSL/ADSL Modem Router
Šta mislite o ovom tekstu?
V-Tac A60 RGB LED Bulb

Osnovno:

802.11n (2,4 GHz, 300 Mbit/s)
Ostalo:
4 × 100 Mbit/s LAN (RJ45), 3 × telefonski (RJ11), USB 2, Power/WPS/Wi-Fi/Reset tasteri, dimenzije 174 × 60 × 130 mm, interne omnidirekcione antene (pojačanje 2 × 2,6 dBi), snaga emitovanja < 20 dBm (EIRP), 64/128 bit WEP, WPA / WPA2, WPA-PSK / WPA2-PSK, Wireless MAC Filtering, WMM, Bandwidth Control (IP QoS), NAT Firewall, SPI Firewall, MAC / IP / URL Filtering, IPv6 i IPv4, IPv6 tuneli (DS-Lite, 6RD, 6 do 4), IPv6 povezivanje (PPPoEv6, DHCPv6, Static IPv6), Web Based Configuration (HTTP), Remote Management, Telnet Management, Command Line Interface, SSL za TR-069, SNMP v1/2c, Web Based Firmware Upgrade, CWMP (TR-069), Diagnostic Tools, Port Forwarding (Virtual Server, Port Triggering, UPnP, DMZ, Manage Control), VPN Pass-Through (PPTP, L2TP, IPSec Pass-through), Parent Control, Traffic Shaping, Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP), DHCP relay, Network Address Translation (NAT), PVC/Ethernet Port Grouping, Static Routing, RIP v1/v2 (optional), DNS Relay, DDNS, VOIP, opcije poziva (Hold, Transfer, Internal Transfer, Forward, Warm Call, Do Not Disturb, Anonymous Call, Restriction, Speed Dial), USB Voicemail, Caller ID, 3-party Conference, SIP account (do osam), USB Sharing (Storage Sharing, FTP Server, Media Server), IGMP (IGMP snooping V1/2/3, IGMP Multicast)
Proizvođač:
TP-Link
Kontakt:
Nebo ITS
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera