TEST RUN<>
092016<><>

SoftDigi Easy GIF 4.2

Za jednostavno GIF-ovanje

Program je mnogo više nego što se to čini na prvu loptu. „Osnovna delatnost” mu je izrada klasičnih GIF animacija, ali i njihovo dorađivanje. Međutim, Easy GIF će vas obradovati sa još nekoliko korisnih mogućnosti, od kojih je sigurno najzanimljivija ona koja nudi „pretabavanje” video-sadržaja u GIF oblik...

Rad započinje sa virtuelne piste za uzletanje na kojoj se nalazi spisak podržanih poslova. Animacija može da se otvori kao interno snimljeni projekat ili gotov GIF. Naravno, na raspolaganju je i izgradnja GIF-ova „od nule”, ali i animiranih banera za veb-sajtove. U potonjem slučaju program nas je prijatno iznenadio, jer na malo prostora donosi sve što je potrebno za izradu efektnih reklamica za online upotrebu. Izrada je podeljena na korake, pa je tako u prvom potrebno samo podesiti veličinu banera. Drugi korak donosi znatno više mogućnosti i tamo vas očekuje postavljanje pozadine ili boje banera, gradijentno bojenje, pa čak i definisanje njegovog okvira. Treći korak je i poslednji i on podrazumeva unošenje teksta. Dozvoljeno je uneti pet različitih tekstualnih poruka koje će se smenjivati na ekranu. Korisnik može da odabere tip i veličinu fonta i tekst postavi na mesto koje mu odgovara (upisivanjem koordinata). Pored toga, dozvoljeno je definisati tranzicione efekte koji će obogatiti pojavljivanje i uklanjanje teksta sa ekrana. Na raspolaganju je oko 150 efekata, mogućnost „bacanja” senki, kao i određivanje dužine trajanja odabranog efekta. Po pritiskanju tastera Finish, program menja izgled upravljačkog interfejsa i sada je na ekranu svojevrsna vremenska linija koji nudi uvid u izgled svakog pojedinačnog frejma (čitaj: sličice). Ovo je poslednja šansa da načinite izmene u projektu pre snimanja, ali je sada na raspolaganju daleko više manevarskog prostora. Inače, ovaj segment programa koristi se i pri građenju klasičnih animacija.

Kad smo već kod blanko projekata, pod prstima vam se nalazi kontrola apsolutno svakog aspekta animacije, od određivanja dužine i veličine, preko grafičkih alatki za ucrtavanje objekata, pa sve do specijalnih filtera, animiranog teksta i tako dalje. Što duže vremena provedete koristeći program, to ćete više otkriti koliko je on u stvari moćan i nudi mnogo više od uobičajenih ostvarenja u klasi. Ovde, ipak, treba staviti jedno „ali”. Zašto? Za upravljački interfejs u ovom režimu se ne može reći da je intuitivan, čak bismo mogli da ga okarakterišemo skroz suprotno. Potrebno je puno kliktanja, otvaranja i zatvaranja radnih oblasti i „šaltanja” kroz opcije kako bi se postiglo ono što ste naumili. Posao se na kraju obavi, ali eto male zamerke.

Snimanje gotovih kreacija se pored internog formata može obaviti i u klasičnom GIF obliku, dok su alternative SWF i AVI. U slučaju poslednja dva, pre transfera na hard-disk slici je moguće dodati zvuk (podržani su formati MP3, WMA i WAV). Animacija može da se snimi i kao sekvenca pojedinačnih slika i to u formatima GIF, PNG, JPG i BMP.

Vladimir PISODOROV

 
Windows 10 Anniversary Update
MemTest86 7.1
Browser Chooser 2.0
SoftDigi Easy GIF 4.2
Šta mislite o ovom tekstu?
NTLite 1.1
Dr. Folder 2.2.0
Wise Folder Hider Free 3.37
Vivaldi 1.2
DisCoverJ 2.2.4
LightZone 4.1.6
Just-install 3.1
AVS Video ReMaker 5.0
Air Explorer 1.10
Rufus 2.10
Synfig Studio 1.0.2
Alien Skin Blow Up 3
AlomWare Lights 1.08
BulkFileChanger 1.40
Icaros 3.0
Speedtest
Clavier+ 10.6.9
Pattaizer 3.5
Topaz Lens Effects 1.2

Tip:
izrada animiranih GIF-ova
Potrebno:
Windows
Veličina:
36,5 MB (trial), 56 MB na HD-u
Cena:
21 dolar, proba 14 dana
Adresa:
softdigi .com /easygif .html
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera