AKTUELNOSTI<>
072016<><>

E3 2016

VRlo veselo

Nakon ovogodišnje „najbitnije nedelje u gejmingu” zaključak je da dok većina studija i dalje radi po starom, VR ipak dolazi, polako, ali nezaustavljivo

Los Anđeles, 14-16. jun

Sredinom juna Los Angeles Convention Center tradicionalno je ugostio Sajam elektronske zabave, odnosno E3 (Electronic Entertainment Expo) i to dvadeset drugi po redu. Kao i svake godine, većina velikih i manjih izdavača predstavilo je mešavinu potpuno novih naslova kao i napredak već najavljenih igara. Kao što je naš običaj, prenosimo vam presek najzanimljivijih dešavanja, softvera i hardvera predstavljenog i prikazanog na ovogodišnjem sajmu E3.

Square Enix bio je prisutan na sajmu, ali njihova velika prezentacija održana je nedelju dana ranije. Tom prilikom predstavljen je razvoj igre Deus Ex: Mankind Divided koju legije fanova nestrpljivo očekuju. Novost je mod nazvan Breach koji deluje kao da je nastao iz ovogodišnje Eidosove prvoaprilske šale vezane za Deus Ex. Breach je efektivno nova priča koja se odvija u isto vreme kada i kampanja Mankind Divideda, ali ima potpuno novi skup pravila. Breach je smešten u virtuelni svet pa je sve oko vas (pa i vaš avatar) stilizovano i poligonalno (pomalo nalik na odlični Superhot), ali najbitnija promena je sama mehanika igre koja je potpuno pomerena u dinamičnom, arkadnom smeru.

Sem Mankind Divideda, predstavljena je još jedna igra u serijalu Deus Ex. U pitanju je Deus Ex Go koji će se pojaviti ove jeseni u verzijama za Android i iOS. Slično naslovima Hitman Go i Lara Croft Go u pitanju je igra koja kombinuje poznate elemente svog izvornog serijala sa poteznim platformsko-logičkim izvođenjem. Igrač će voditi Adama Džensena kroz distopijsko okruženje na mapama sa heksagonalnom mrežom. Adamove sposobnosti aktiviraju se automatski u zavisnosti od toga kojim redom stajete na specijalna polja na svakom nivou i kako prilazite protivnicima. Novost u serijalu Go je i editor pomoću koga će igrači moći sami da prave nivoe i dele ih sa zajednicom.

Veče uoči sajma, Electronic Arts započeo je svoju prezentaciju, EA Play, na bombastičan način – novim trejlerom za Titanfall 2 i najavom da će nastavak te odlične akcije sa ogromnim robotima imati i singleplayer kampanju. Igrači će, tako, dobiti mnogo detaljniji uvid u specijalni odnos između vojnika i titana jer se ispostavlja da oni nisu bezumna vozila, već svaki ima sopstveni specifičan AI koji se vezuje za svog pilota. Razvojni tim iz Respawn Entertainmenta nastoji da ukloni sve zamerke i primedbe igrača na prvu igru. Tako će Titanfall 2 imati šest titana umesto tri, a jedan od njih imaće ogromni mač kao primarno oružje. Vojnici će dobiti pregršt unapređenja, a tu je i nova klasa, Front Rifleman u čijem arsenalu je sajla sa kukom, što za kretanje uz zidove što obaranje titana, „Hoth-style”. Titanfall 2 izlazi 28. oktobra na svim platformama (PS4 više nije izuzet).

Deo prezentacije posvećen igrama iz Star Wars franšize održala je Džejd Redmond. Sve je započelo sa Battlefrontom, njegovom aktuelnom ekspanzijom Outer Rim i onom koja samo što nije – Bespin, sa pet novih mapa koje su smeštene u slavni grad u oblacima ili oko njega kao i novim oružjem, kartama i herojima (Lando i Dengar). Usledila je priča o tome da i pored toga što EA nema trejlere za nove Star Wars naslove, svaki od njihovih velikih studija (DICE, Bioware, Visceral, Capital, Motive, Respawn i Criterion) radi na novom SW projektu (uz direktnu saradnju sa LucasFilmom) i da će te igre da se pojave od 2017. do 2019. godine. Tako će novi Battlefront da se pojavi sledeće godine i na njemu rade DICE i Motive. Visceral za 2018. godinu sprema novu akcionu igru u poznatom SW okruženju, ali sa potpuno novom pričom i likovima. Respawn razvija akcionu avanturu koja će biti smeštena u period koji nijedan SW naslov nije posetio. Ta igra se očekuje tek tokom 2019. godine. Bar jedna od ovih Star Wars igara imaće VR podršku.

Novi trejler i informacije o igri Mass Effect: Andromeda izazvali su ovacije u publici. Novo poglavlje u slavnom serijalu vodi nas u neistraženu galaksiju Andromeda sa misijom da nađete novi dom za žitelje Mlečnog puta. Velika novost je napuštanje paragon/renegade sistema i dodavanje više nijansi u način na koji vaše odluke utiču na razvoj lika i svet oko vas. Bioware obećava da će igra biti gotova do marta sledeće godine. Mnogima je favorit u ponudi Electrtonic Artsa svakako Battlefield 1 koji i dalje izgleda prosto neverovatno. Predstavljene su razne nove mogućnosti i opcije, kao na primer dinamične vremenske prilike koje su potpuno nasumične tako da je svako igranje iste mape drugačije (pogotovo u uslovima teške kiše ili magle). Objašnjena je mehanika gorostasnih vozila na mapama (behemoths). Navodno će bilo koji igrač moći da preuzme kontrolu nad cepelinima, bojnim brodovima ili oklopljenim vozovima. Zvuči kao griefing u najavi, ali videćemo implementaciju kada Battlefield 1 stigne u prodavnice 21. oktobra.

Mnogo pažnje posvećeno je nezaobilaznoj ponudi EA Sportsa koju predvode FIFA 17, NBA Live 17 i Madden NFL 17. FIFA 17 donosi story mod u kom vodite mladog igrača Aleksa Hantera kroz svet britanskih fudbalskih liga. Mnogo priče bilo je i o multiplejer takmičenjima koje EA organizuje svake godine. Ipak, najviše prašine oko EA Sportsa diglo se na internetu zbog igre koje nije bilo – dugo i nestrpljivo priželjkivani Skate 4.

Program EA Originals u okviru kog veliki izdavač promoviše interesantne igre malih studija (kao predivni Unravel prošle godine) ove godine je u prvi plan stavio naslov Fe iz studija Zoink. U pitanju je naslov o kontaktu sa prirodom i stvorenjima koja nas okružuju. U svetu bez reči gde svako živo biće ima svoju melodiju, igrač vodi malo, čudno stvorenje koje uči o svetu oko sebe učeći razne melodije. Pretnju predstavljaju Silent Ones, bića koja upijaju zvukove i iza kojih ostaje tišina. Kako je igračko iskustvo zasnovano na istraživanju i neprestano se menja u zavisnosti od interakcija sa okolinom, svaka partija biće potpuno drugačija.

Ubisoft je svoju prezentaciju započeo velikom plesnom numerom koja je služila kao najava da igra Just Dance 2017 stiže krajem oktobra ove godine. Usledio je trejler za taktičku pucačinu Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands koja stiže u martu sledeće godine i trebalo bi da bude jedan od konkurenata za titulu naslova sa najvećim otvorenim svetom u igrama svih vremena. Igra prati četvoročlani tim Ghosts koji ovaj put stiže u alternativnu verziju Bolivije. Celu zemlju je preuzeo meksički narko kartel Santa Blanca, a na vama je da eliminišete kartelove ključne ljude. Igru ćete moći da igrate solo, ili kooperativno za do četiri igrača.

Nema čoveka kome trejler za igru South Park: The Fractured But Whole nije postavio širok osmeh na lice. Trej Parker i Met Stoun pričali su o unapređenjima i promenama u odnosu na genijalni Stick of Truth. Radnja nove igre prati sukob između poznatih superherojskih alter egoa likova iz „South Parka” – Coona i Misteriona. Igrač vodi istog lika koji je u Stick of Truth postao kralj, ali sada, kao superheroj, ponovo počinjete od nule. Igra ima potpuno novi, osetno napredniji sistem stvaranja lika i biranja njegovih moći. Unapređena je i borba pa se likovi sada kreću i mogu da utiču na položaje protivnika ili saboraca. The Fractured But Whole stiže šestog decembra.

Evolucija Divisiona se nastavlja. Krajem juna na Xbox One i PC-ju, a početkom avgusta na PS4 stiže ekspanzija Underground sa novim izazovima i opremom. Najveća novost je istraživanje podzemnih kompleksa, jedinstvenih za vašeg lika ili tim u kom se nalazite. Što se dublje probijete – nagrade su bolje, ali nakon što napustite instancu ona se nepovratno gubi i sledeća ekspedicija u podzemlje biće potpuno novo iskustvo. Do kraja godine stiže još jedna ekspanzija, Survival, čija tema je preživljavanje u svetu Divisiona u teškim zimskim uslovima dok i dalje pokušavate da pronađete lek za zarazu koja je pokrenula sve.

Ubisoft je ozbiljno shvatio VR revoluciju. Njihov montrealski studio sprema igru Eagleflight, multiplejer akciju koja stavlja igrača u ulogu orla koji leti nad poznatim svetskim gradovima. Prikazan je demo timske CTF borbe dva tima od po tri orla koji umesto zastave love, i u svoju bazu nose, sirotog zeca. Naslov zbog kog će armija ljubitelja „Star Treka” kupovati VR sisteme je Star Trek: Bridge Crew. Igra je zamišljena kao multiplejer iskustvo za četiri igrača koji vode članove posade na komandnom mostu broda USS Aegis (NX-1787) napravljenog posebno za ovu igru. Igrači mogu da vode kapetana, inženjera, pilota i taktičkog oficira. Bridge Crew je (nažalost) smešten u „JJ-verse” i glavna misija posade Aegisa je da pronađu novi dom za preživele Vulkance.

Ljubiteljima krvave akcije još jednom je zastao dah na kadrove iz igre For Honor. Milenijumska bespoštedna borba u alternativnom svetu između vikinga, vitezova i samuraja ugledaće svetlo dana sledeće godine u idealnom trenutku – na dan zaljubljenih. Sa druge strane, za fanove mirnijih naslova u kojima su ideja i mehanika bitniji od grafike – BUD je ponovo sa nama! Grow Up je nastavak prošlogodišnjeg dragulja Grow Home. Pošto je sada porastao, BUD će moći da istražuje mnogo veća prostranstva bez nadzora, a na raspolaganju biće mu novi načini transporta putem biljaka i ptica. Glavna novost je kloniranje specifičnih biljaka na željenim lokacijama i upotreba njihovih sposobnosti za rešavanje problema.

Iako je prošle godine procurelo da se sprema nastavak Watch Dogsa, Watch Dogs 2 zvanično je najavljen tek na ovom E3. Igra prati potpuno novog protagonistu, hakera Markusa Holoveja koji je optužen za zločin koji nije počinio. Markusa regrutuje grupa DedSec kojima, nakon instalacije sistema za nadgledanje građana ctOS 2.0, nova zona delatnosti postaje San Francisko. Novi Watch Dogs stiže petnaestog novembra. Najavljeno je da Ubi i dalje planira da pravi film smešten u svet ove igre, a više pažnje posvećeno je filmu „Assassin’s Creed” sa Majklom Fasbenderom koji stiže u bioskope krajem decembra.

Ubijeva konferencija završena je predstavljanjem potpuno nove igre koja bi trebalo da bude „potpuno novi igrački žanr”. U pitanju je Steep, multiplejer igra bazirana na ekstremnim sportovima. Steep smešta igrače u otvoreni svet aplskih vrhova i padina zavejanih snegom (razvojni studio Ubisoft Annecy nalazi se u blizini Mont Blana) i daje im slobodu da istražuju planine, a kada nađete vrh koji vam je interesantan možete da se sa njega spustite skijama, snoubordom, paraglajdingom ili u leteći u wingsuitu. Za svaki vrh postoje i specijalni izazovi i trikovi, a igrači mogu da prave i sopstvene izazove i dele ih sa zajednicom. Dizajnerima je cilj da stvore zabavni simulator kojim će igrači iz celog sveta moći da uživaju u virtuelnom spuštanju niz snežne obronke. Steep stiže, logično, ove zime.

Prezentacija Bethesde započela je kadrovima iz igre Quake Champions. Igra obećava klasične i nove multiplejer arene, kao i mnoštvo likova sa jedinstvenim kombinacijama atributa i sposobnosti. Više detalja o igri biće na ovogodišnjem Quakeconu koji bi trebalo da uskoro bude samo jedan od velikih Quake turnira koje Bethesda organizuje. Predstavljena je digitalna igra sa kartama The Elder Scrolls: Legends koja sem kompleksne strategije sa velikim brojem opcija i modova donosi i single player kampanju sa interesantnom pričom. Beta Legendsa već je u toku, a igra će se pojaviti do kraja godine na PC-ju i mobilnim uređajima.

Usledili su trejleri sa add-onima za Fallout 4, a zatim i remasterovani Skyrim Special Edition sa novim efektima, unapređenim modelima i teksturama, kao i novim opcijama za konzole poslednje generacije, pre svega za menadžment modovima.

Tvorci Dishonoreda, Arkane Studios, spremaju Prey, psihološki triler smešten na svemirsku stanicu Telos 1 u 2032. godini. Glavni protagonista je Morgan, dobrovoljac u sumnjivom eksperimentu čiji cilj je proširivanje mogućnosti čovečanstva. Problem je u tome sto je svemirsku stanicu napala agresivna vanzemaljska rasa. Na prvi pogled lak plen, Morgan je upravo suprotno jer sem što je lukav i naoružan ima nadljudske sposobnosti koje je razvio tokom eksperimenta. U segmentu posvećenom Doomu, naglašeno je da id Software neprestano izdaje nove module, objekte i slične dodatke za Doom Snap Map Editor, kao i to da, osim besplatnih modova i mapa, uskoro stiže DLC Unto the Evil.

Godišnjica pokretanja MMO-a The Elder Scrolls Online proslavljena je DLC-om Dark Brootherhood, ali najavljeno je nešto mnogo bitnije – opcija One Tamriel, koja će uskoro biti implementirana. Svi likovi biće na jedinstvenom serveru i biće ukinuta sva ograničenja u nivoima za istraživanje sadržaja tako da će prijatelji moći da igraju zajedno u bilo kojoj zoni bez obzira na nivoe njihovih likova. Predstavljen je projekat Bethesda VR čiji cilj je da najpopularnije igre ove kuće što pre dobiju punu podršku za virtuelnu stvarnost, to će biti pre svega Fallout 4 VR koji u 2017. godini stiže na HTC Vive, a nešto kasnije i Doom.

Uz izvinjenje za to što su do sada informacije o Dishonored 2 čuvane u relativnoj tajnosti, prikazan je novi gameplay trejler u kom je demonstrirano koliko je opasna Emili i koliko su moćne njene sposobnosti kao i koliko je vertikalniji dizajn mapa. I Emili i Korvin imaće poboljšan sistem za unapređivanje sposobnosti. Dishonored 2 stiže u prodavnice 11. novembra ove godine.

Microsoftov „brifing” otvoren je predstavljanjem nove, tanje, manje, opremljenije konzole Xbox One S koja bi trebalo da se nađe u prodaji po ceni ispod 300 dolara u avgustu. Ponovo je stavljen naglasak na program Xbox Play Anywhere koji označava Microsoftovu novu praksu da svaku njihovu igru, po staroj ceni, sada odjednom kupujete i u verziji za Xbox i za Windows. Ako ste povezani na Xbox Live možete da snimate pozicije u cloudu i naizmenično igrate na obe platforme. Jedna od prvih igara u programu Play Anywhere je Coalitionov Gears of War 4. Svi co-op modovi ove igre podržavaju crossplay pa nije bitno da li vaši prijatelji igraju na PC-ju ili konzoli, moći ćete da igrate sa njima. GoW 4 izlazi 11. oktobra

Novi Xbox Elite Wireless Controller ima veći domet i bolji grip od starog modela, ali najinteresantnija novost je mogućnost da sami dizajnirate izgled svog kontrolera pomoću alata na sajtu koji omogućava više od osam miliona kombinacija i importovanje vaših slika i motiva. Nakon što potvrdite dizajn i kupovinu Microsoft će vam poslati vaš jedinstveni kontrolor na kućnu adresu. U okviru treće sezone Killer Instincta dodat je novi lik, general Raam iz serijala Gears of War.

Playground gamesov Forza Horizons 3 vodi igrače u Australiju, sa novim tipovima automobila i po prvi put sa kooperativnom kampanjom za četiri igrača. Ipak, naimpresivnija stvar u ovoj igri je spajanje igrača u jedinstvenu trku bez prekida akcije. Prikazan je novi trejler igre Recore Keiđija Inafunea sa naglaskom na robotske pomoćnike glavne junakinje Džul Adams – tu su Mack koji podseća na psa, paukoliki izviđač Seth i gorostasni Duncan koji može da se upusti u borbu sa opasnim stvorenjima oko nesrećne kolonije Far Eden. Recore stiže sredinom septembra.

Istaknute su nove mogućnosti unutar Xbox Livea. Tako je Clubs novi način za organizaciju prijatelja na osnovu interesovanja za specifične naslove. Looking for group je Liveov matchmaking sistem, a Arena platforma za kompetitivni multiplejer i turnire. Inside studija Playdead (Limbo) izlazi prvih dana jula. Ova kombinacija logičke i platformske igre u kojoj unosite boju u monohromatski svet staviće na probu vaše reflekse i vijuge. U pregledu programa ID@Xbox, koji objavljuje igre malih nezavisnih studija, našli su se naslovi Cuphead, Outlast II, Deliver Us The Moon, Flint Hook, Far, Slime Rancher, Shadow Tactics, Figment, The Culling, For the King, Beacon, Hand of Fate 2, Below, Raiders of the Broken Planet, Bloodstained, Yooka-Laylee i Everspace.

Malo šta na E3 stvara toliko teskobe kao trejler za igru We Happy Few iz Compulsion gamesa. Protagonista igre radi kao redaktor u malim novinama u naizgled idiličnoj, retro-futurističkoj Britaniji sredinom šezdesetih godina. Nakon što odbije da popije svoju dnevnu dozu „srećnih pilula”, počinju da se dešavaju čudne stvari i vidi prizore koji odudaraju od njegove svakodnevne realnosti.

CD Project Red najavio je za septembar betu samostalne kartaške igre Gwent koja je pretrpela stanoviti vizuelni i sadržajni redizajn u odnosu na to kako izgleda unutar Witchera 3. Gwent će biti igriv na PC-ju i mobilnim platformama, a sem kompetitivnog multiplejera imaće i izazovnu singleplayer kampanju. Najava da Tekken 7 iz Namco Bandaia stiže na konzole i PC početkom sledeće godine ispraćena je impresivnim duelom Heihachija i Akume iz serijala Street Fighter koji je bitan deo priče nove igre. Zvanično je najavljena i igra Dead Rising 4 pod parolom „Frank is back”. Frenk Vest se vraća u Kolorado na izvor zombi epidemije, i to baš na Božić. Ako neko može da održi praznični duh dok brutalno tamani horde zombija to je Frenk.

Predstavljanje igara koje izdaje sam Microsoft Studiosu značilo je da se događaj bliži kraju. Neverovatni Scalebound kombinuje razne stilove borbe sa jahanjem zmajeva i smelo najavljuje najgorostasnije protivnike u istoriji igara. Hideki Kamiya i Platinum Games spremaju ovu igru za početak sledeće godine. U istom periodu trebalo bi da se pojavi i Rareov Sea of Thieves, gusarska akciona avantura smeštena u otvoreni svet. Osnova igre biće timska borba brodskih posada i istraživanje, ali i dodavanje sadržaja koji stvaraju sami igrači. Najavljen je i State of Decay 2, nastavak borbe za opstanak nakon zombi apokalipse staviće još veći naglasak na timsku igru.

Prikazan je i veličanstveni trejler za Halo Wars 2 u kom se snage UNSC pod vođstvom kapetana Cuttera sukobljavaju sa Banishedima, otpadničkom frakcijom Covenanta koje vodi warlord Atriox. Ovu strategiju u realnom vremenu zajedničkim snagama razvijaju studiji 343 Industries i Creative Assembly sa ciljem da bude finalizovana do kraja februara 2017. godine.

Na kraju Microsoftove konferencije predstavljen je Project Scorpio, u pitanju je sledeći korak u evoluciji Xbox One prilagođen za igranje u 4K rezoluciji i sve prohteve detaljnog VR prikaza. Nova konzola imaće osam CPU jezgara, magistralu od 320 Gbps, GPU snage šest teraflopsa. Scorpio će biti u prodaji tek od kraja sledeće godine, ali svi naslovi za njega moći će i dalje da se igraju na Xbox One i Xbox One S.

Sony je svoju konferenciju organizovao u pozorištu Shrine Auditorium i sve je počelo uz mračnu muziku punog simfonijskog orkestra koja je mogla da znači samo jednu igru – novi God of War! Prikazan je veoma efektivni, uvodni deo igre gde Kratos i mali dečak love jelena u opasnoj šumi. Usledio je potresni trejler za Days Gone, još jedan akcioni survival naslov u kom je globalna pandemija pretvorila većinu čovečanstva u „freakerse”, brze zombije koji nastavljaju da evoluiraju.

Kadrovi iz prelepe igre The Last Guardian okončani su zvaničnom najavom da igra izlazi 25. oktobra ove godine što je ispraćeno ovacijama. Prikazan je novi snimak gameplaya iz igre Horizon Zero Dawn u kom hiljadu godina u budućnosti ljudi žive u preistorijskim plemenskim zajednicama i love ogromne robotizovane životinje.

Fanovi „Blade Runnera” želeće da igraju Detroit: Become Human, futuristički noar triler u kom vodite nekoliko androida koji polako prevazilaze svoje programirane direktive. Osnova igre je sakupljanje informacija u ograničenom vremenskom periodu kako biste dobili više opcija pri reagovanju na događaje. Likovi koje vodite moći će i da umru, ali to ne završava igru nego vas seli u perspektivu drugog androida.

Playstation VR pojaviće se u prodaji 13. oktobra po ceni od 400 dolara i sa ciljem da do kraja godine postoji 50 igara koje ga podržavaju. Tako su prikazane VR verzije postojećih naslova kao što su Battlefront VR, Batman Arkham VR i Final Fantasy VR. Potpuno nova igra je Farpoint, SF VR FPS koja je dizajnirana da koristi specijalni PS VR Aim Controller koji podseća na futurističku pušku. Kada se pojavi sledećeg januara i Resident Evil 7: Biohazard podržavaće VR. Na osnovu trejlera bojimo se da će priličan broj igrača doživeti srčani udar.

Kako Activision nije zvanično bio na ovom E3, Call of Duty: Infinite Warfare prikazan je kao jedan od top PS4 naslova za ovu jesen. Ipak, više interesovanja pobudio je Crash Bandicoot Remastered, potpuno modernizovana kompilacija svih igara sa Crashom koje su se nekoć pojavile na prvom Playstationu. Najavljen je i Skylanders Imaginators, nova igra sa modularnim Skylandersima koja će omogućiti mališanima da sami dizajniraju junake koje vode.

Verovatno najveće ovacije tokom događaja dobio je Hideo Kođima kada je došao na binu da predstavi prvi projekat svoje nove kompanije, čudni Death Stranding sa glumcem Normanom Ridusom u glavnoj ulozi. Sonyjev događaj okončan je predstavljanjem in-game trejlera za igru iz Insomniac Gamesa koja još uvek nosi radni naziv Spider-Man PS4. Igra izgleda u najmanju ruku impresivno i prati zrelijeg Spider-Mana (u novom kostimu) koji se bori protiv ozbiljnijih pretnji nego ikada pre.

Nintendo ove godine nije imao veliku prezentaciju već su se njihovi predstavnici bavili predstavljanjem igara The Legend of Zelda Breath of the Wild, odnosno Pokemon Sun i Pokemon Moon.

Časopis „PC Gamer” i AMD organizovali su po drugi put E3 PC Gaming Show tokom kog je predstavljeno sve u vezi sa igranjem na PC-u. AMD je predstavio nova rešenja za VR i tizovao Polaris grafičke kartice i Summit Ridge procesore. Od igara, prikazani su trejleri ili gejmplej iz blokbastera i malih igara. Tako je Dawn of War 3 stajao rame uz rame sa Oxygen Not Included (naslednik igre Don’t Starve) ili Giant Cop u kom ste u ulozi naslovnog zaštitnika reda i pazite na Micro City, grad pun ljudi stotinama puta manjih od vas. Na osnovu trejlera za The Surge čini se da tim Deck13 pravi još jedan Lords of the Fallen, ali sada u distopijskoj budućnosti. Nekadašnji Project BlueStreak Klifa Blazinskog sada ima novo ime – LawBreakers, U pitanju je hiperdinamična timska FPS akcija koja će se pojaviti do kraja ove godine i biće free to play. Stižu nam VR verzije klasičnih i novijih naslova od Serious Sam VR do Super Hot VR. Nova igra studija koji nam je doneo Life is Strange je VAMPYR. Priča prati vampira Džonatana Rida koji radi kao doktor u vreme epidemije španskog gripa početkom prošlog veka.

Nakon novog trejlera za Obsidianov Tyranny i multiplayer RTS-a DropZone, najavljen je SF horor Observer – igra u kojoj vodite pripadnika specijalne policije čiji posao je da ulaze u ljudske umove u potrazi za zločincima koji rade to isto da bi iskoristili skrivene strahove. Iz Bohemia Interactivea nam stiže ekspanzija Arma 3 Apex sa još više opcija za modovanje, dok nas The Turing Test vodi na Europu u potrazi za životom. Overland će podići survival igre na novi nivo dok će Dual Universe pokušati da nađe svoje mesto u sve većoj grupi simulacija istraživanja svemirskih prostranstava.

New World Interactive predstavio je Day of Infamy, naslednik Insurgencyja koji stiže na Steam Early Acces u julu. Tvorci Chivalryja modifikovali su svoj kompleksni sistem borbe hladnim oružjem da sada sadrži i upotrebu magija, rezultat je igra Mirage Arcane Warfare. Sa druge strane, Mages of Mystralia implementira kompleksan sistem stvaranja sopstvenih magija, a to što igra izgleda ultrasimpatično je dodatni plus. Jordan Weisman pričao je o napretku Kickstartovanog BattleTecha, kombinacije potezne borbe i simulacije upravljanja plaćeničkim odredom na kom se radi u studiju Harebrained Schemes. Igra Necropolis iz istog studija izlazi sredinom jula. Ako vas interesuje preživljavanje u pustinji u periodu nakon Prvog svetskog rata, interesovaće vas RPG iz Saudijske Arabije – Badiya.

O mnogim naslovima za koje nismo imali prostora, kao i o pomenutim u više detalja, čitajte u budućim brojevima „Sveta kompjutera”.

Dragan KOSOVAC

 
 AKTUELNOSTI
E3 2016
Šta mislite o ovom tekstu?

 TEST JOY
Corsair M65 RGB
Logitech G610 Orion Brown

 JA, IGRAČ
Barnabas Qz
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera