TEST OF TIME<>
062016<><>

Bob’s Bad Day

Nekim danima je bolje uopšte ne ustajati iz kreveta. U to se iz prve ruke uverio izvesni Bob, naletevši na mrzovoljnog čarobnjaka koji ga je pretvorio u loptu i osudio na večni pakao skupljanja novčića u Psygnosisovoj igri Bob’s Bad Day (1993).

Dakle, u ovom miksu arkadne i logičke igre upravljate loptom, to jest Bobom, i na svakom od oko stotinu nivoa morate pokupiti sve zlatnike kako biste otključali prolaz na naredni. Zvuči lagano, međutim, „caka” je u tome što loptom ne upravljate direktno, već pomeranjem džojstika ulevo ili udesno rotirate čitav nivo, a samim tim će se i naš okrugli prijatelj pokrenuti pod uticajem gravitacije.

Iako je Njutn još pre nekoliko vekova ustvrdio da gravitacija uvek deluje nadole, u Bobovom svetu taj zakon ne važi, jer pomoću pločica sa strelicama možete menjati smer delovanja sile teže. Početni zadaci su zaista laki, ali kada se uhvatite u koštac sa rotacionim sečivima i pokretnim smetalima stvari postaju mnogo komplikovanije. Frustrirajućim elementima treba dodati i vremensko ograničenje nivoa, te razne hendikepe poput nemogućnosti rotacije u jednu stranu i sličnih smicalica koje su autori igre ubacili čisto da vam zagorčaju život.

Na prvi, a i na svaki sledeći pogled, Bob’s Bad Day uopšte ne izgleda kao nešto što zavređuje pečat Psygnosisovog kvaliteta, no iza neugledne vanjštine krije se jako zarazna igra koja će vam pružiti sate dobre zabave uz povremeno istezanje moždanih vijuga.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Bob’s Bad Day
Šta mislite o ovom tekstu?
Scuba Dive
Where in the World Is Carmen Sandiego
Space Taxi
Wolf: The Simulation
Pleiads

Platforma:
Amiga 500
Adresa:
goo .gl /CVwEoa
Veličina:
1,8 MB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera