TEST PLAY<>
052016<><>

StarCraft II: Nova Covert Ops

Iako je, tehnički gledano, zvanična priča StarCrafta II okončana sa Legacy of the Voidom, univerzum stvoren za serijal StarCraft je previše bogat da bi ga Blizzard ostavio na duže vreme u stanju mirovanja. Tako je nekoliko godina nakon velikog okršaja sa Aemonovim snagama sektor Koprulu proveo u miru i pokušajima da se obnovi deo razorenog tokom velikog rata. Ovaj kratkotrajni mir biva grubo prekinut novim napadima zergovskih rojeva na terranske kolonije. Na scenu stupa tajnovita organizacija Defenders of Man koja javno napada imperatora Valerijana Mengska da je nesposoban da pruži bezbednost građanima Dominiona. Istovremeno, iz vojske Dominiona bez traga nestaje nekolicina ghostova, specijalnih operativaca sa psioničkim sposobnostima. Jedan od tih operativaca, ghost Nova Terra, budi se u tajnom postrojenju bez tačnog sećanja kako je dospela tamo. Njeni tamničari će uskoro otkriti da su se kačili sa pogrešnom osobom.

StarCraft II: Nova Covert Ops predstavlja prvi zvaničan DLC u slavnom serijalu Blizzardovih strategija i kao takav mora da ispuni visoka očekivanja.

StarCraft II: Nova Covert Ops predstavlja prvi zvaničan DLC u slavnom serijalu Blizzardovih strategija i kao takav mora da ispuni visoka očekivanja, makar se pojavio relativno brzo nakon izlaska poslednjeg punog poglavlja u sagi. Priča u kom Nova, najslavniji Blizzardov lik bez sopstvene igre, kreće tragom svoje otmice što je stavlja usred sukoba između Valerijana, organizacije Defenders of Man i, naravno, zergova, prilično je interesantna i odmotava se blizzardovski kompetentno kroz mešavinu misija i in-engine sinematika. Ono što počinje kao klasična Starcrafthero misija” brzo prerasta u poznati format SC2 kampanje. Tu je mobilni centar operacija gde komunicirate sa NPC-ima, pokrećete misije, i podešavate opremu koju tokom bitaka koristi nova, odnosno jedinice pod njenom komandom. Tu su i konvencionalne misije sa izgradnjom baze, skupljanjem resursa, proizvodnjom jedinica i sukobljavanjem sa većim brojem neprijatelja. Jedina razlika je što su Nova i njene moćne sposobnosti centar svake misije.

Dok je u ovom DLC-u gotovo sve na nivou koji očekujemo od Blizzarda, jedna stvar ipak nije – količina sadržaja koji nam je pružen. Naime, ceo Nova Covert Ops obuhvataće devet misija, koje bi trebalo da obezbede oko trećinu vremena koje nam je pružila kampanja Legacy of the Void. Mission pack 1 donosi samo tri misije, a, da stvari budu još nesrećnije, prve dve završićete za manje od sat vremena, tek će vam treća pružiti malo veći izazov. Nakon toga, ostaje nam čekanje od nedefinisanog broja nedelja ili meseci do objavljivana sledeće tri misije. Kompletan Nova Covert Ops izaći će do kraja ove godine i može da se kupi u celini za petnaest evra ili da svaki mission pack plaćate odvojeno 7,5 evra kada se pojavi. Ono što smo dobili je veoma lepo, ali je toliko kratko da negativno utiče na ukupan utisak.

Dragan KOSOVAC

 
Dark Souls III
Subterrain
Quantum Break
The Banner Saga 2
TrackMania Turbo
The Descendant: Episode One
Soviet City
Hyper Light Drifter
Battlefleet Gothic: Armada
RaceRoom Racing Experience
Ashes of the Singularity
Epistory: Typing Chronicles
Enter the Gungeon
StarCraft II: Nova Covert Ops
Šta mislite o ovom tekstu?
ZHEROS
Atari Vault
Baldur’s Gate: Siege of Dragonspear

Platforma:
Windows, Mac OS X
Potrebno:
dual core procesor na 2,4 GHz, 2 GB RAM, GeForce GTX 7600 GT/ Radeon HD 2600, 256 MB VRAM
Poželjno:
quad core procesor na 2,6 GHz, 4 GB RAM, GeForce GTX 650/ Radeon HD 7790, 1 GB VRAM
Veličina:
10 – 30 GB (zavisi od SC2 instalacije)
Adresa:
goo .gl /B5Yysz
Kontakt:
ComputerLand

75
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera