NA LICU MESTA<>
012016<><>

Dodela nagrade „Petar Damjanović”

Najbolji mašinski projekat

„Aero klub”, 1. decembar

Milan Gligorijević, student Mašinskog fakulteta iz Beograda, pobednik je javnog nagradnog konkursa za najbolje studentske radove u oblasti mašinstva koji već devetu godinu zaredom raspisuje kompanija OSA Računarski inženjering. Gligorijeviću je nagradu obezbedio rad na temu „Kratkonusna ’Symons’ drobilica”, koji je od strane stručnog žirija procenjen kao najinovativniji i najperspektivniji industrijski projekat. Drugoplasirani i trećeplasirani su Nikola Tatarević i Miloš Knežev, studenti Fakulteta tehničkih nauka (FTN) iz Novog Sada, sa radovima „Sistem za farbanje granulata gume” i „Uređaj za merenje vibracija”. Trojici finalista plakete i nagrade u iznosu od 1000 evra za pobednika, i 500 evra, tj. 300 evra, za drugo i treće mesto uručene su na svečanosti kojoj su prisustvovali i predstavnici iz poslovnog sveta.

Pravo učešća na konkursu imali su svi studenti visokih škola i fakulteta u Srbiji koji su do 31. oktobra poslali rad na temu industrijskih mašina, uređaja i metalnih konstrukcija.

Direktor i vlasnik kompanije OSA Računarski inženjering Željko Tomić prilikom proglašenja pobednika rekao je da je cilj nagrade promocija talentovanih studenata i novih tehnologija. „Pobednici konkursa predstavljaju budućnost industrije i velika mi je čast što učestvujemo u procesu prepoznavanja mladih stručnjaka i njihovom predstavljanju javnosti. Cilj konkursa je ostanak mladih obrazovanih ljudi u Srbiji i nastavak karijere na domaćem tržištu, kroz povezivanje sa uspešnim privrednicima. Na današnjem susretu, privrednici su imali priliku da pogledaju projekte najperspektivnijih studenata, kao i da razmene iskustva sa kolegama iz industrije”, izjavio je Tomić.

S.K.

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
Nove tehnologije i serijal „Star Wars”
Tehnologija Li-Fi

 TRŽIŠTE
Predviđanja ili lupetanja?

 NA LICU MESTA
Case Challenge 2
Intel RealSense prezentacija
Dodela nagrada MTS Android konkursa
Dodela nagrade „Petar Damjanović”
Šta mislite o ovom tekstu?
Schneider Electric konferencija

 KOMPJUTERI I FILM
The Good Dinosaur
The Revenant
Filmovi, ukratko

 SERVIS
Linux server za početnike (2)

 VREMENSKA MAŠINA
UNIX, StarTAC i kit koji je eksplodirao

 PRST NA ČELO
Lažni Rus i njegova priča
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera