TEST RUN<>
062015<><>

Poster Designer 2.02

Zanimljivi, neobični i personalizovani posteri

Program Poster Designer ima višestruku primenu – može da vas na brzinu spase ukoliko ste zaboravili da kupite poklon za rođendan prijatelju ili voljenoj osobi, može da vam pomogne da napravite atraktivne pozivnice za dečiji rođendan ili da se jednostavno zabavite kreirajući zanimljive postere. Kako stvari stoje, izgleda da je Poster Designer nedavno promenio ime, jer čak i stranica na sajtu proizvođača na kojoj se program nalazi nosi drugačiji naziv, a i sam proizvođač pored osnovnog imena u zagradi uz program često navodi i naziv Poster Forge.

Program raspolaže sa nekoliko stotina predefinisanih šablona koji su podeljeni na desetak kategorija. Oni, naravno, mogu da se menjaju jer, osim dodavanja nove fotografije, dozvoljavaju i promenu praktično svih elemenata, kao što su tekstualni delovi, clipart sličice, geometrijski elementi... Naravno, ukoliko vam nijedan šablon ne odgovara, svoj poster možete da napravite i „od nule”. Za tu namenu predviđen je funkcionalan grafički editor, koji se zasniva na vizuelnim principima. Možda nije u klasi najboljih grafičkih programa, ali za posao koji je predviđen više je nego dovoljan. Editor dozvoljava upotrebu različitih lejera, kao i kombinovanje teksta, fotografija i ostalih grafičkih elemenata. A ako vam se kreirani poster svidi, možete od njega da napravite i šablon, pa da ga kasnije koristite kao osnovu za neku dalju doradu.

Svaki objekat, bez obzira na tip, ima određena svojstva. Njihovom izmenom lako se vrše korekcije i fina podešavanja izgleda postera. Snimanje gotovih postera dozvoljeno je u specijalizovanom formatu koji kasnije ponovo može da se edituje, ili kao JPEG fotografija. Štampanje postera je, osim na jednoj stranici, raspoloživo i u većem formatu. To se obavlja štampanjem delova postera na pojedinačnim stranicama i njihovim naknadnim spajanjem, uz napomenu da je za ovu opciju neophodna instalacija još jednog programa istog proizvođača, Poster Printera, koji se u ovom slučaju koristi kao add-on za Poster Designer.

Branislav BUBANJA

 
LaunchBox 4.8
EuroSinging 4.2
Poster Designer 2.02
Šta mislite o ovom tekstu?
Fold Defy 1.01
Telepad 1.0.1
Ultra Adware Killer 1.7.2.0
ImageUSB 1.2
InPixio Photo Editor
Mem Reduct 3.0.436
Image Uploader 1.3.1
Sunshine 4.3
MediaCoder 0.8.34
Ace Stream Media 3.0.12
Xinorbis 6.2.3
Bulk Crap Uninstaller 2.5
Vampix 1.4.1.11
Gmail Gifline 1.1
PopTrayU 5.0.15
AlomWare Reset 2.01
Prevent Tab Overflow 7.1
ScrapBook 1.5.13
Stereogram Workshop 1.3.6
StrokesPlus 2.8.3.3
LinkChecker Light 0.6

Potrebno:
Windows
Veličina:
20,84 MB (demo), 9,77 MB na HD-u
Cena:
30 dolara
Adresa:
www .ronyasoft .com /products /poster -forge
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera