TEST OF TIME<>
062015<><>

Batty

Izdata 1987. godine, Batty je verovatno najbolja igra za C64 u žanru koji je najpoznatiji po igri Arkanoid. Sve tipične situacije poznate iz sličnih igara i dalje su prisutne, pre svega ona u kojoj treba da odmerimo ugao tako da odbijemo lopticu tačno tako da zađe sa gornje strane blokova i ostane što duže da ih razbija, a da se ne vrati do igrača. Sve vreme, naravno, na ekran će ulaziti i neka smetala koja će odmagati ili, ređe, pomagati igraču. Batty se odlikuje jako lepom grafikom, sve sa senkom kockica na lepo dizajniranim pozadinama.

Od dodataka, pored eksera koji vas vodi direktno u naredni nivo ili palice koja označava ekstra život, najviše ćete priželjkivati vatrenu loptu koja, bez odbijanja, razara sve na ekranu i pritom vrlo moćno izgleda.

Dodatne poene Batty dobija zbog moda za dva igrača. Tada se donja ivica ekrana pregrađuje zidićem, a svaki igrač u svom „košu” počinje sa jednom lopticom. Da li ćete igrati kooperativno ili jedan protiv drugog ostaje da se dogovorite, ali situacija postaje urnebesna kada obe loptice pređu na stranu jednog igrača (zamislite uz to dodatak koji umnožava loptice). Jedino gde Batty može biti slabiji od jake konkurencije u ovom žanru na C64 je muzička podloga koju nećete zapamtiti poput one u Breakeru ili Krakoutu. Međutim, zvučni efekti i povremene muzičke deonice su vrlo dobre. Ukoliko volite ovaj tip igara, a niste igrali Batty, uskratili ste sebi mnogo zabave.

Ognjen POPOVIĆ

 
The Goonies 1 i 2
Slipstream
Batty
Šta mislite o ovom tekstu?
Zaxxon
White Viper

Platforma:
C64
Adresa:
goo .gl /Uu4KWn
Veličina:
38 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera