PHONE ZONE<>
042015<><>

Motorsport Manager

Sa dobrim menadžerom na temu automobilzma poslednji put smo se družili daleke 1996. godine. Baš tada je MicroProse izdao legendarni Grand Prix Manager 2, igru koja je izašla pod FIA licencom i obrađivala je rukovođenje timom u šampionatu Formule 1. Gotovo 20 godina kasnije, konačno smo dobili priliku da isprobamo nešto slično, podjednako dobrog kvaliteta...

Motorsport Manager ne dolazi sa pratećim „zvučnim” licencama i ne sadrži otkupljena imena vozača, staza i takmičenja, ali je očigledno da je baziran na „najbržem cirkusu na svetu” i njegovim spin-offovima. Na raspolaganju je čak osam naročitih šampionata koji se međusobno razlikuju po broju timova koji učestvuju, tipu i broju staza, te težini koja progresivno raste kako se bližite vrhu piramide. Vaš cilj je da svoj tim okitite titulom najboljeg učestvujući u onim šampionatima koji će vam najbrže doneti slavu i nephodni novac za napredak.

Možemo reći da je akcija podeljena na dva segmenta – u prvom se bavite menadžerskim poslovima, dok u drugom „glumite” šefa ekipe i dvojac vozača pokušavate da bezbedno (i brzo) dovedete do linije cilja. Tokom trka, akcija se prati iz izometrijske perspektive, gde imate potpunu kontrolu nad položajem kamere. Bolidi su predstavljeni raznobojnim tačkicama preko kojih se prati trenutni napredak i položaj vozača na stazi. Vozači će povremeno komunicirati sa vama kratkim porukama, a vi im možete sugerisati kada da uđu u boks na zamenu guma ili kada je potrebno da promene stil vožnje. Očekuju vas izuzetno zanimljive trke pune preokreta i nepredviđenih situacija – od promenjivih vremenskih uslova, preko mehaničkih kvarova pa do taktičkih zahvata oponenata koji čine sve ne bi li vas nadmudrili.

Menadžerski deo zahteva mnogo više neposrednog rada. Morate oformiti ekipu zaduženu za razvoj i održavanje bolida, potpisati ugovore sa vozačima, pregovarati sa sponzorima, pa čak i graditi infrastrukturu na matičnom autodromu koja će služiti za testiranje i razvoj. Na meniju ćete imati i rad sa mladim vozačima, moraćete da ispunjavate obaveze prema medijima, da odgovarate na nezgodna pitanja, kao i da balansirate između želja navijača, potreba vozača i zahteva sponzora koji su vam uplatili silan novac.

Motorsport Manager je najbliže što je neka igra prišla pomenutom hitu kompanije MicroProse. U mnogim segmentima u pitanju je i dalje samo površna kopija originala, ali isto tako postoji gomila dobro urađenih detalja. Igra je neverovatno zarazna, pogotovo onima koji između dve F1 trke žive razmišljajući o komponentama guma, temperaturi asfalta i brzini rada pit ekipe.

Vladimir PISODOROV

 
Dungeon Hunter 5
Zombie Harvest
King of Thieves
Motorsport Manager
Šta mislite o ovom tekstu?
TwoDots
The Horus Heresy: Drop Assault
Igrarije u pelenama

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
152 MB
Cena:
2,93 USD
Adresa:
www .motorsportmanager .net
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera