TEST RUN<>
022015<><>

TorrentRover 0.22.9 Beta

U potrazi za torrent fajlovima

Nekome ko je sa strane gledao gašenje sajta The Pirate Bay možda je izgledalo da su snage koje se bore za ograničavanje slobode razmene informacija na internetu postigle konačnu pobedu. Međutim, nakon prvobitnog šoka, redovni korisnici, ali i proizvođači softvera koji smatraju da torrent sistemi nisu sinonim za pirateriju, krenuli su sa „protivnapadom”. Nezvanične kopije sajta The Pirate Bay počele su da niču kao pečurke posle kiše, a pojavili su se i vrlo upotrebljivi programi za pretraživanje torrent sajtova. U tu grupu možemo da svrstamo i TorrentRover, veoma zgodan i koristan softverski torrent pretraživač.

Pre nego što počnemo da se bavimo ovim programom moramo da naglasimo da torrent sistemi predstavljaju regularan način preuzimanja fajlova. Uostalom, mnoge Linux distribucije, video i audio-fajlovi, pa čak i mnogi Windows programi (besplatni ili komercijalni) nude potpuno legalan download putem torrenta. Dakle, to što koristite program za pretragu torrenta ne mora automatski da znači da želite da skidate piratske verzije softvera, muzike ili filmova.

TorrentRover možemo nazvati i nekom vrstom softverskog Googlea, jer odlično obavlja posao pretraživanja torrenta, a sve se zasniva na veoma jednostavnom i očigledno delotvornom principu. Nakon unosa upita za pretragu i eventualno izbora tipa fajla koji će se pretraživati, što je zgodno kada želite da filtrirate rezultate, TorrentRover će kontaktirati nekoliko velikih i poznatih torrent sajtova kojima će proslediti vaš upit. Rezultate koje dobije od njih prikazaće u jedinstvenoj listi, uz neke korisne informacije koje su najčešće „rasute” po tim sajtovima i nije ih lako objediniti. Među tim dodatnim informacijama su opis sadržaja torrent fajla, lista fajlova i tracera, kao i svi komentari vezani za odabrani torrent. Sortiranje rezultata je moguće po raznim kriterijumima, od kojih su verovatno najkorisniji broj seedersa i leechersa. Na raspolaganju su i neki plug-inovi koji mogu direktno iz programa da obezbede dodatne informacije o pojmovima koji se pretražuju. Ukoliko je u pitanju neki video-snimak, postoji plug-in koji će vas odmah odvesti na njegovu IMDb ili YouTube stranicu, ako želite da kupite neki film, knjigu ili muzički CD, odgovarajući plug-inovi će vas poslati direktno na Amazon ili eBay stranice na kojima to možete da uradite, ukoliko želite da saznate nešto više o određenom pojmu, tu su Wikipedia ili Google... Korisno je i što u programu mogu da se čuvaju informacije o većem broju različitih upita, pri čemu je prelazak sa jednog upita na drugi praktično trenutan.

Pre nego što završimo sa ovim tekstom bitno je da naglasimo samo još jednu stvar. TorrentRover nije program za download torrenta, kao što je to na primer uTorrent. On služi samo da pronađe odgovarajući fajl sa TORRENT ekstenzijom koji možete da snimite na lokalni disk ili da ga automatski preusmerite u softver za download torrent fajlova. I to je definitivno činjenica koja ograđuje autore ovog programa od bilo kakvih optužbi da podstiču pirateriju u bilo kom smislu.

Branislav BUBANJA

 
Manipulacija Linux particijama iz Windowsa
Internet Friendly Media Encoder 4.8.0.0
WriteMonkey 2.7
Diffractor 1.14
Zoom Player 9.5 Free
PhotoStage Slideshow Producer 3.10
TorrentRover 0.22.9 Beta
Šta mislite o ovom tekstu?
DriveTheLife 6.2
SHAREit 2.1.14
Splat 1.0.8
AntiLogger Free 1.8.2
Browser Password Remover 2.0
CyberLink Power2Go 10 Platinum
Overlay Blocker 1.2.2
Screen Tweaker 2.0
BDReader 1.03
Copy All Links 1.3.1
Window Resizer 1.9.10
WeatherDan 8.1.4
Program Starter 2.0.1
Print Edit 13.8

Potrebno:
Windows
Veličina:
3,47 MB, 4,16 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .torrentrover .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera