TEST RUN<>
012015<><>

Bit Che 3.0

Torrent pretraživač

Na papiru, torrenti su stvar iz snova. Prosto vam dođe da izljubite onog ko ih je smislio. Gomile korisnika deli parčiće informacija koje vam trebaju, a vi ih (tačnije, vaš izabrani torrent klijent) prebirate i preuzimate maksimalno dostupnom brzinom, redosledom koji samo vama odgovara. U tom divnom svetu može se naći od svega po malo, ali da biste uspešno plivali kroz reke sadržaja valja dobro proučiti ponudu. U prevodu, morate znati gde da tražite torrent fajlove i to ne samo kako vam se ne bi desilo da zakačite neki maliciozni sadržaj, već i da biste našli fajlove koji nisu odavno „mrtvi” u digitalnom smislu.

Srećnici sa pristupom privatnim torrent mrežama uglavnom nemaju ovaj problem (osim ako ne traže baš neke retke, retke stvari), ali svi ostali smrtnici imaju. Da te muke reše, tu je besplatno parče softwarea po imenu Bit Che, u čije prevođenje na srpski jezik ovaj put nećemo ulaziti. Umesto toga ćemo samo da nagovestimo da je u pitanju jedan od boljih klijenata za automatizovanu pretragu javnih torrent sajtova...

Zajedno sa programom se dobija i naročita lista torrent „provajdera” koja sadrži preko 90 unosa. Podaci se nalaze u okviru skripte koju je moguće preuređivati, odnosno izbacivati i dodavati sajtove po sopstvenom nahođenju. Jednom kada definišete listu aktivnih sajtova (jednostavnim čekiranjem njihovih naziva), skriptu možete da sklonite sa ekrana kako ne bi bespotrebno zauzimala prostor. Pretraga se obavlja na klasičan način upisivanjem ključnih reči u za to predviđeno polje. Program pogotke može da traži u nazivima datoteka, ali i u njihovim opisima ako postoje. Nažalost, definisanje više pretraga i skladištenje rezultata u okviru posebnih tabova nije moguće u besplatnoj verziji već samo u Plus izdanju koje košta 10 „zelenih novčanica”. Isto tako, filtriranje rezultata na osnovu upisanog izraza nije dozvoljeno jer se i to plaća, već je dostupno klasično sortiranje – po nazivu, veličini datoteke, broju seedera, izvoru i slično.

Željene torrente možete da otvorite podrazumevanim torrent klijentom, da ih snimite na hard-disk, da se uputite na web stranicu na kojoj se nalaze, a moguće je i „aktiviranje” magnet linkova, odnosno automatsko definisanje Google pretrage. Najlepša stvar je, ipak, mogućnost dobijanja dodatnih informacija o izabranom torrentu dvoklikom miša na njegov naziv u listi. Dobijate podatke o datumu kreiranja, broju seedera i leechera, trackeru, fajlovima koji se nalaze unutar njega (zajedno sa veličinom) i tako dalje.

Bit Che je zanimljiv projekat koji je donekle devastiran činjenicom da se za punu funkcionalnost mora platiti. Program vam daje sijaset načina putem kojih možete uticati na prikaz informacija, ali i na to kako se vrši filtriranje podataka. Na primer, automatski mogu da se odstrane pogoci koji nemaju aktivne seedere, broj prikazanih pogodaka sa jednog izvora može da se ograniči, pretraga može da se osvežava u određenim vremenskim intervalima bez intervencije korisnika... Veliki plus je i visok nivo automatizacije procesa, mogućnost rada sa profilima koji će olakšati pretragu, odnosno prikazivanje pogodaka u real time režimu dok kucate... Naravno, autor je ostavio opciju automatskog preuzimanja svežih skripti tako da ne morate brinuti o aktivnim sajtovima i o tome da li su podaci koje tražite dostupni ili ne. Čak i u besplatnom obliku, Bit Che će vam uštedeti puno vremena koje biste inače potrošili na bazanje internetom u potrazi za torrennt sajtovima i definisanjem jednog te istog upita. Ako zadovolji kriterijume, autoru uvek možete donirati traženih 10 dolara i zauzvrat dobiti Plus verziju programa.

Vladimir PISODOROV

 
SeaMonkey 2.31, Maxthon Cloud Browser 4.4.3, Whitehat Aviator 37.0, Superbird 37.0, Pale Moon 25.1.0, BlackHawk 35.0, Avant Browser 2015, K-Meleon 74.0, Comodo Dragon 36.1, LunaScape 6.9.3, QupZilla 1.8.4, SlimBoat 1.1.53, SlimBrowser 7.00 i SlimJet 2.0
Open Broadcaster Software 0.638b
CCleaner 5.0 Professional
Passcape ISO Burner 1.4.3
PhraseExpress 10.5.35d
Light Alloy 4.8.7.1
Hermetic Word Frequency Counter
SmoothVideo Project 3.1.6
Vintager 2014
East-Tec Eraser 2015
Bit Che 3.0
Šta mislite o ovom tekstu?
Cofeshow 0.9.0.0
Notzy 0.9.1 beta
Metascan Online 0.2
Mr.IP 1.29
TaskSpace 0.3
iChrome New Tab 2
Speed Test 2.1
Mousotron 10
Random Selection Tool
Time Restart 1.2

Potrebno:
Windows
Veličina:
2,4 MB, 3,1 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .bitche .es
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera