TEST RUN<>
012015<><>

SmoothVideo Project 3.1.6

Boostovanje glatkoće i fluidnosti reprodukcije video-zapisa

Televizori (ali i neki projektori) novije generacije, između ostalih, imaju jednu sjajnu osobinu – mogućnost interpolacije frejmova, odnosno automatskog ubacivanja međusličica između dva postojeća frejma. Na taj način dolazi do povećavanja frameratea i samim tim glatkog i fluidnijeg prikaza. Instaliranjem programa SmoothVideo Project sličnu stvar možete da postignete koristeći običan PC i to bez žrtvovanja hardverskih resursa. Cela stvar funkcioniše i na prosečnim mašinama, a zahvaljujući korišćenju snage GPU-a opterećenje sistema nećete ni osetiti.

Zanimljivo je da SmoothVideo Project nije samostalan video-plejer, već njegov naročiti dodatak. U instalacionom paketu autori su uključili Media Player Classic – Home Cinema (kao toplo preporučen), ali vi postupak možete da probate i sa nekim drugim plejerom. Mnoge će razočarati podatak da se SVP ne ljubi sa GOM Playerom, baš kao ni sa široko rasprostranjenim VLC-om. Beneficije nećete osetiti ni ukoliko koristite PowerDVD ili WinDVD, mada za ova dva on nije ni namenjen. Na listi poželjnih su Media Player Classic – Home Cinema/Black Edition, BS.Player, PotPlayer, Windows Media Player, ProgDVB... Lista nije preterano dugačka.

SVP možete da podignete po potrebi ili da podesite stvari tako da se „diže” zajedno sa operativnim sistemom. Nakon toga, on će strpljivo čučati u systrayu čekajući učitavanje nekog video-klipa kako bi započeo njegovo „peglanje” u realnom vremenu. Iako vam se može učiniti da će SVP biti teško koristiti zbog nešto obimnije instalacije, u praksi to nije slučaj. Većina stvari obavlja se automatski i bez korisnikovog učešća. Ukoliko je potrebno, možete da podignete prioritet programa, definišete takozvani Video delay u slučaju da vam video-komponenta „beži” u odnosu na audio i tako dalje. SVP može da se pokrene i u multimonitorskom okruženju, uz ručni ili automatski izbor aktivnog monitora, slika može da se kropuje, a tu je i podrška za reprodukciju 3D klipova. Ukoliko želite da vidite šta to SVP radi, možete da uključite režim Demonstration koji će ekran podeliti na dva dela po vertikali. U levoj polovini, slika se neće procesirati, dok će u desnoj biti materijal obrađen SVP-om. Program zaista obavlja odlično ono za šta je namenjen i povećanje fluidnosti prikaza vidljivo je i golim okom (čitaj: bez gledanja originalnog, neprocesiranog fajla). Najviše se dobija u scenama sa mnoštvom pokreta ili promena kadrova, kada SVP jednostavno blista i stvari čini gotovo nerealnim.

SVP ima i nekoliko opcija koje će omogućiti da kvalitetnije uživate u reprodukovanom materijalu. Na primer, automatski može da izvrši uklanjanje crnih linija iznad i ispod površine za reprodukciju. Na njihovom mestu može da doda ambijentalno osvetljenje, pa čak i da ubaci svojevrsni Glow efekat. Program je besplatan i dolazi sa svim potrebnim dodacima, čak i preporučenim plejerom. Bez problema koegzistira sa drugim plejerima, ali i sa još jednim Media Player Classic – Home Cinema plejerom. Najlepše je što neće poremetiti opcije sistema kada je reprodukcija video-datoteka u pitanju, a ako vam se dobijeni efekat ne dopada, lako možete da ga uklonite iz memorije ili čak deinstalirate. Ipak, najtoplije ga preporučujemo jer sa ekrana tako efikasno uklanja sve „krzave” scene i nezgodan efekat „cepanja” slike, čineći da prikaz postane gladak kao bebina guza. Jednom kada ga probate, zapitaćete se kako ste bez njega uopšte mogli da gledate video-klipove na računaru.

Vladimir PISODOROV

 
SeaMonkey 2.31, Maxthon Cloud Browser 4.4.3, Whitehat Aviator 37.0, Superbird 37.0, Pale Moon 25.1.0, BlackHawk 35.0, Avant Browser 2015, K-Meleon 74.0, Comodo Dragon 36.1, LunaScape 6.9.3, QupZilla 1.8.4, SlimBoat 1.1.53, SlimBrowser 7.00 i SlimJet 2.0
Open Broadcaster Software 0.638b
CCleaner 5.0 Professional
Passcape ISO Burner 1.4.3
PhraseExpress 10.5.35d
Light Alloy 4.8.7.1
Hermetic Word Frequency Counter
SmoothVideo Project 3.1.6
Šta mislite o ovom tekstu?
Vintager 2014
East-Tec Eraser 2015
Bit Che 3.0
Cofeshow 0.9.0.0
Notzy 0.9.1 beta
Metascan Online 0.2
Mr.IP 1.29
TaskSpace 0.3
iChrome New Tab 2
Speed Test 2.1
Mousotron 10
Random Selection Tool
Time Restart 1.2

Potrebno:
Windows
Veličina:
32,8 MB, 68,6 MB na HD-u
Cena:
Besplatno
Adresa:
www .svp -team .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera