PHONE ZONE<>
012015<><>

LG L Bello D331

Niz kompromisa

U okruženju gde ubedljivo najveći deo prodaje mobilnih telefona drže modeli niže i srednje klase, kupci i te kako obraćaju pažnju na svaki „mig” poznatog proizvođača. Red da upotpuni ponudu jeftinijih telefona koji se „likom i delom” oslanjaju na aktuelne modele više klase došao je i na LG, koji je na ovaj teren uklizao sa dva tinejdž derivata glamurozne G-trojke – u prošlom broju propustili smo kroz šake L Fino, a ovoga puta na tapetu je L Bello.

LG L Bello je moderno koncipiran telefon odmerenih dimenzija (možda za nijansu bucmastiji), pogodan za držanje u jednoj ruci i nošenje u džepovima. Kvalitet izrade je odličan, čvrsta plastika i pedantno uklopljeni delovi čine Bellovo kućište dobro utegnutim i relativno otpornim na mehanička oštećenja. Mikrofon za eliminisanje šuma i audio priključak nalaze se na vrhu kućišta, a na dnu je microUSB za punjenje i povezivanje na PC (OTG povezivanje sa eksternim memorijama nije podržano). Kao i premium modeli novijeg datuma, i Bello mehaničke tastere nosi na leđima – taster za uključivanje je malo uzdignut, a iznad i ispod njega su tasteri za podešavanje jačine zvuka. Na ovakav raspored tastera već smo se navikli, a zgodno je i to što se dužim pritiskom na taster za utišavanje aktivira fotoaparat, dok isti takav pritisak na taster za pojačavanje zvuka poziva QuickMemo funkciju. Zadnja strana kućišta obrađena je tako da podseća na teksturu brušenog metala. Ispod poklopca nalaze se baterija i slotovi za microSIM i microSD kartice koje se mogu menjati dok je telefon uključen (hot swap).

Okvir oko ekrana je nešto deblji, ali to nema značajniji uticaj na estetiku telefona. Veći problem predstavlja niska rezolucija IPS panela, jer na dijagonali od 5 inča 854 x 480 piksela daje gustinu od samo 196 ppi. Ostale karakteristike zaslužuju bolju ocenu: uglovi gledanja su dovoljno široki (uz blago zamućenje, tek da se oseti razlika u odnosu na skuplje IPS panele), osvetljenje i kontrast dobro uštimovani, a osetljivost besprekorna. Nedostatak oleofobnog sloja koštaće vas investicije u krpicu od mikrofibera kojom ćete redovno uklanjati otiske prstiju sa stakla, a pažnju treba usmeriti i na zaštitu ekrana, jer i nije neki šampion otpornosti na ogrebotine. U minuse ćemo svakako uvrstiti i nedostatak senzora svetla, jer njega nalazimo i u mnogim jeftinijim modelima.

LG L Bello pokreće MediaTekov Inc MT6582 SoC procesor s četiri Cortex A7 jezgra na taktu od 1,3 GHz, dok je za grafiku zadužen Mali 400MP2. Gigabajt memorije u kombinaciji sa internom memorijom od 8 GB (korisniku je dostupno tek oko 3,5 GB) za ovu klasu telefona predstavlja prihvatljivu kombinaciju, koja će lako izaći na kraj sa svim rutinskim zadacima (manja usporenja primetili smo samo prilikom otvaranja i pretraživanja glomaznijih veb-sajtova). U prosek klase uklapa se i baterija kapaciteta 2540 mAh, koja obezbeđuje celodnevnu autonomiju i kada se telefon intenzivno koristi (postoji i efikasan režim za uštedu energije).

Korisničko okruženje umnogome nalikuje onome kod skupljih modela, a implementirane su u knock-on i knock-code funkcije. Prednja kamera rezolucije 1,3 Mpx nije baš stvorena za „selfiranje”, ali za video pozive je više nego adekvatna. Glavna kamera od 8 Mpx ima (prilično spor) automatski fokus i LED blic, kao i funkciju za aktiviranje prostim mahanjem ruke ispred objektiva.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
HTC Desire Eye
Cat S50
HP Slate 7 VoiceTab Ultra
Philips PI3210GB1/58 i PI4010GB1/58
LG L Bello D331
Šta mislite o ovom tekstu?
Asus Memo Pad 8 ME581CL
Android 5.0 (Lollipop)
Next Lock Screen
IMAGinE Measures Free
Textra SMS
AutoMath Photo Calculator
Night Camera+
iMuscle 2
Tabla
Offtime

Operativni sistem:
Android 4.4.2
Dimenzije:
138,1 x 70,6 x 10,7 mm / 137 g
Ostalo:
Qualcomm Snapdragon 400 čipset (Quad-core 1,3 GHz CPU + Adreno 305 GPU), 1 GB RAM, 8 GB interne memorije, microSDHC do 32 GB, 5” TFT (480 x 854, 196 ppi), Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n/HotSpot/Direct, NFC, quad-band GSM/HSDPA/LTE, 8 Mpx zadnja kamera, 1 Mpx prednja kamera, microUSB, microSIM (opciono dualSIM), Li-jon baterija 2540 mAh
Proizvođač:
LG
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera