PHONE ZONE<>
122014<><>

World of Tanks Blitz

Šezdeset miliona registrovanih igrača i zarada koja šije World of Warcraft – to su dva osnovna elementa statistike za World of Tanks. Nemilosrdne gusenice ovog free2play džagernota ne zaustavljaju se na desktop/notebook i konzolnim platformama, već gaze i nežni mobilni svet. iOS verzija Blitza, mobilnog spinoffa velikih „Tenkića”, pojavila se letos, dok je Android po običaju kasnio oko pola godine.

World of Tanks Blitz je skalirana verzija WoT-a: broj igrača po strani smanjen je na sedam, grafika je pojednostavljena, a kontrole prilagođene tačskrinu. Tehnološko drvo mi izgleda isto ili makar slično, ali mape su drugačije, manje i jednostavnije. Finansijski model igre je, naravno, identičan i svodi se na kupovinu zlata koje ulažete u premijum nalog i borbene potrepštine. Iako za logovanje u Blitz koristite isti wargamming.net nalog kao za ulaz u WoT, igra nije deo istog ekosistema jer mobilna verzija ne omogućava igranje protiv „normalne”, već samo protiv drugih igrača na istoj platformi.

Kontrolu tenka vršite uz pomoć virtuelnog thumbsticka za pravac i brzinu i desne polovine ekrana koja je rezervisana za hod i elevaciju topovske turele. Često će vam se dešavati da tokom pozicioniranja cevi slučajno okinete u prazno jer je taster za otvaranje vatre smešten usred polja za nišanjenje. Ovo nije problem kod vozila niskih tiera čiji se topovi brzo pune, ali kod težih tenkova i velikih kalibara zna maksimalno da frustrira.

Touchscreen kontrole nisu i ne mogu biti precizne kao miš i tastatura, zbog čega je sistem zaključavanja nišana na protivnički tenk i automatskog praćenja mnogo bitniji nego u WoT-u, zapravo esencijalan u bliskoj borbi, manevrisanju oko prepreka i navlačenju protivnika. Nažalost, akcenat na tome delimično do potpuno obesmišljava TD (tank destroyer) granu s kojom je igranje, zbog fiksirane turele, mnogo teže nego što bi trebalo.

Android verzija igre još uvek nije zvanično otključana za naš region, ali to možete prevazići skidanjem apk-a iz „nezvaničnih” izvora koji će sasvim lepo apdejtovati i omogućiti normalno igranje.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Sid Meier’s Civilization Revolution 2
The Bot Squad: Puzzle Battles
Angry Birds Transformers
World of Tanks Blitz
Šta mislite o ovom tekstu?
Star Wars: Galactic Defense
Bonza Word Puzzle

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
900 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
wotblitz .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera