PHONE ZONE<>
042014<><>

Screen Stream

Poslednje izdanje AndroidaKitKat (4.4), donelo je, između ostalog, i jednu veoma zgodnu novu funkciju. Naime, korisnici sada pored skladištenja screenshotova ekrana mogu da snime i kompletan video-zapis. Stvar koja i te kako može da bude korisna ukoliko se bavite izradom tutorijala ili prezentacija, na primer. Međutim, šta uraditi ukoliko su vam dešavanja s ekrana potrebna na drugom mestu u realnom vremenu, u obliku streaminga? U tom slučaju izbor je program po imenu Screen Stream.

Već po startovanju programa „nadgledanje” telefona/tableta se aktivira i sve što radite na uređaju biće dostupno i na računarima (broj je neograničen) u okviru iste mreže. Program će vam na naslovnom ekranu ispisati MRL adresu sa koje se streaming vrši i nju je potrebno upisati u multimedijalni plejer koji podržava RTSP format konekcije (jedan od takvih je i VLC media player).

Korisnik može da podesi rezoluciju streamovanog materijala, konekcija može da se zaštiti šifrom, tu je i izbor video-kodeka, pa skala putem koje setujete bitrate i broj sličica u sekundi, potom funkcija za praćenje rotiranja ekrana... Program može da prenosi i zvuk koji se „hvata” preko ugrađenog mikrofona na uređaju. Materijal može da se enkoduje hardverskom ili softverskom MPEG4 metodom ili softverskim JPEG komplementom, a treba još reći da kao alternativa postoji mogućnost korišćenja TCP protokola, te funkcionisanje pod uređajima koji nisu rootovani.

Vladimir PISODOROV

 
Lenovo Vibe X
Nokia Lumia 1320
Nokia Lumia 1520
Vivax TPC-78100 i TPC-101100
Lenovo Yoga Tablet 8
Asus Fonepad 7 ME175CG
Asus VivoTab Note 8
Sketch-a-Song 4 Kids
5by
Weapon Builder Pro
Disk & Storage Analyzer
Bluetooth app sender
Airdroid
Business Calendar
Let’s Create! Pottery
Screen Stream
Šta mislite o ovom tekstu?
Steps Mania Pro
Ear Spy

Platforma:
Android
Veličina:
7,5 MB
Cena:
5,55 USD
Adresa:
goo .gl /OEdLgt
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera