PHONE ZONE<>
042014<><>

Sketch-a-Song 4 Kids

Ako neki mališan ima slobodan pristup vašem tabletu ili smartfonu verovatno ste imali priliku da primetite da ih većina muzičkih aplikacija i simulatora instrumenata zanima tek desetak minuta, dok su uz programe za crtanje u stanju da potroše sate. Dizajneri iz tima 09 Line Development su, izgleda, takođe primetili da se ovo dešava i smislili zanimljivo rešenje za sve korisnike koji žele da „podvale” najmlađima bavljenje muzikom dok oni misle da „samo” crtaju. Sketch-a-Song koristi veoma jednostavan i intuitivan interfejs u kom sa nekoliko dodira i poteza prsta deca mogu da komponuju zabavne pesme.

Osnovna opcija je stvaranje nove pesme. Dete prvo bira blok na kom će da crta. Ima ih osam i svaki je ukrašen šaljivim motivom drugačije životinje koja svira neki instrument. S leve strane bloka nalazi se polje za odabir instrumenata koji su podeljeni u sedam kategorija. Tu su klavijature, žičani instrumenti, glasovi, metalni i drveni duvački instrumenti, bubnjevi i male udaraljke. Kada se sve opcije saberu, mladi kompozitori-crtači imaju na raspolaganju orkestar sa preko četrdeset instrumenata. Svaki instrument ima svoju boju tako da dete uopšte ne mora da pokušava da pravi muziku, već može samo da crta, a zatim pokrene muziku i čuje „kako zvuči” upravo napravljeni crtež.

Glavna površina ekrana je virtuelni blok na kom je, poput specifično pojednostavljenog notnog papira, iscrtano šesnaest linija koje predstavljaju visinu nota. Dodir ekrana ostavlja trag odgovarajućeg instrumenta (boje) na željenoj visini. Povlačenjem prsta udesno pravi se nota koja traje duže, a postojeće note mogu da se obrišu povlačenjem prsta ulevo. To je, u principu, sve. Dete od šest godina u stanju je da za manje od minut skapira većinu komandi i da zatim provede sate u crtanju i pravljenju melodija. Napredne opcije kao podešavanje tempa i ključa u kom se svira postaju lake za upotrebu nešto kasnije.

Sem slobodnog komponovanja, Sketch-a-Song ima i takozvani Groove mod u kom korisnik može da uzme neku od postojećih dvadesetak melodija kao što su rok, bosa nova, haus, kantri ili ča-ča-ča i promeni je po svom ukusu. Na ovaj način najmlađi uče osnovne obrasce raznih stilova i kombinacije instrumenata koje posle mogu da koriste i u svojim melodijama. Naravno, deca uopšte ne treba da se drže ovih šablona jer su najveći aduti ove aplikacije upravo ta velika sloboda za dečije umetničko izražavanje i učenje „na mala vrata” kroz zabavu i razonodu.

Dragan KOSOVAC

 
Lenovo Vibe X
Nokia Lumia 1320
Nokia Lumia 1520
Vivax TPC-78100 i TPC-101100
Lenovo Yoga Tablet 8
Asus Fonepad 7 ME175CG
Asus VivoTab Note 8
Sketch-a-Song 4 Kids
Šta mislite o ovom tekstu?
5by
Weapon Builder Pro
Disk & Storage Analyzer
Bluetooth app sender
Airdroid
Business Calendar
Let’s Create! Pottery
Screen Stream
Steps Mania Pro
Ear Spy

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
36 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .sketchasong .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera