PHONE ZONE<>
042014<><>

Lenovo Yoga Tablet 8

Žongliranje

Proizvođačima mobilnih uređaja više nije lako da skrenu pažnju kupaca izgubljenih u šumi uniformisanih proizvoda koji se međusobno razlikuju samo po milimetrima, gramima i nijansama sive boje. Lenovo se dosetio kako da privuče korisnike kao što bi to učinila mis mokre majice na kongresu PUPS-a: dizajnom koji ne može proći nezapažen.

Prvo što će vam na ovom tabletu privući pažnju jeste cilindrično zadebljanje na donjoj ivici kućišta koje sadrži bateriju, taster za uključivanje, port za slušalice, kameru i zvučnike, kao i mehanizam koji omogućava postavljanje uređaja u uspravan položaj, slično digitalnim foto-ramovima. Po svemu ostalom, Yoga Tablet 8 izgleda kao svaki drugi moderan tablet s tankim aluminijumskim kućištem čija se debljina kreće između 7 i 3 mm. Pomenuto zadebljanje, nasuprot prvom utisku, ima povoljan ergonomski efekat jer najveći deo mase uređaja raspoređuje na dlanove umesto na prste, što znatno umanjuje zamor u zglobovima šake. Oslonac postolja je čvrst i pouzdan, diskretno ušuškan uz kućište i može se postaviti pod različitim uglovima, tako da omogući udobno gledanje filmova i video razgovore kad je tablet postavljen uspravno odnosno lakši unos teksta kad je položen na podlogu. Pohvalu zaslužuju i zvučnici koji zahvaljujući dobrom položaju i uz podršku Dolby Digital Plus softvera obezbeđuju upečatljivu snagu i prodornost zvuka.

Rezolucija ekrana od 1280 x 800 piksela provociraće kritike, mada tokom rada nismo uočili potrebu za dodatnim pikselima jer je slika izuzetno oštra, boje su intenzivne i dobro kalibrisane, dok kapacitivni panel precizno i brzo reaguje na dodir. Širok ugao gledanja je još jedna od prednosti ovog ekrana pa nije teško zamisliti scenu u kojoj više korisnika istovremeno uživa u filmu i četovanju. Yoga Tablet 8 se pokazao i kao prilično živahan tablet tokom svih standardnih operacija, uključujući i casual igranje (za grafički zahtevnije naslove nedostaje procesorske snage). Višak prostora u cilindričnom zadebljanju iskorišćen je za pakovanje baterije velikog kapaciteta koja obezbeđuje autonomiju iznad očekivanih vrednosti – možete očekivati od 12 do 18 sati rada s jednim „tankovanjem” baterije.

Lenovo je i ovoga puta podlegao svojoj kompulziji da prošara korisnički interfejs u prepoznatljivom kitnjastom stilu, ukloni fioku za aplikacije i ubaci traku s najkorišćenijim aplikacijama koja ničemu ne služi (i usput Samsungu i Appleu pruži dovoljno argumenata za tužbu). Ovakve modifikacije su nešto sa čime se može živeti, mada vidimo i one kojima će neuravnotežen dizajn propisno prodrmati ganglije.

Iz pera prosečnog balkanskog namćora priča o ovom tabletu mogla je da zvuči potpuno drugačije, uz spočitavanje nedostataka kao što su sirotinjsko pakovanje bez memorijske kartice, cena koja „šije” popularne konkurente (Nexus 7), plastika podložna ogrebotinama, ekran s kojeg nije udobno čitati knjige...

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Lenovo Vibe X
Nokia Lumia 1320
Nokia Lumia 1520
Vivax TPC-78100 i TPC-101100
Lenovo Yoga Tablet 8
Šta mislite o ovom tekstu?
Asus Fonepad 7 ME175CG
Asus VivoTab Note 8
Sketch-a-Song 4 Kids
5by
Weapon Builder Pro
Disk & Storage Analyzer
Bluetooth app sender
Airdroid
Business Calendar
Let’s Create! Pottery
Screen Stream
Steps Mania Pro
Ear Spy

Operativni sistem:
Android 4.2
Dimenzije:
213 x 144 x 7,3 mm/401 g
Ostalo:
Mediatek MT8125 (quad-core 1,2 GHz Cortex-A7 CPU + PowerVR SGX544 GPU), 1 GB RAM, 16/32 GB interne memorije, 8” IPS LCD panel (1280 x 800, 16M), Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, quad-band GSM/dual-band HSDPA, microUSB, microSIM, 3,5 mm audio-konektor, Li-Ion baterija 6000 mAh
Proizvođač:
Lenovo
Kontakt:
Telenor
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera