PHONE ZONE<>
022014<><>

Ingress

Nakon više od godinu dana bete, evo nama full verzije najintrigantnije besplatne AR (Augmented Reality) igre za mobilne uređaje zasnovane na Androidu.

Ingress operiše pojmovima poput svetske zavere, interdimenzionalnih portala i borbe za srca i umove kompletnog čovečanstva, ali njegova realna poenta jeste individualni kardio-trening koji se doživljava kao igra, što je kao stvoreno za lenčuge koje ne vole da izlaze iz kuće. O čemu se ovde zapravo radi? U virtuelnom svetu igre postoje dve strane: prosvetljeni (enlightened) i otporaši (resistance), koje se bore za planetarni uticaj preuzimanjem kontrole nad portalima. Ti portali, kojih ima u svakom naseljenom mestu koje ima spomenike ili neke druge „landmarkove”, mogu da se hakuju i linkuju, čime se stvaraju virtuelna „polja” koja poput ćebeta prekrivaju stambene zone. Vaš posao u igri svodi se na šetnju gradom od portala do portala, njihovo hakovanje i preuzimanje kontrole nad njima, što vam daje XP i mogućnost napredovanja po nivoima. Igrači koji pripadaju drugom taboru neće sedeti skrštenih ruku, već će vama raditi isto što vi radite njima (sistem vam šalje e-mail kad neko napadne portal u vašem vlasništvu). Igra mačke i miša, stalno napredovanje koje vam omogućava postavljanje jače opreme (rezonatori, štitovi...) na vaše portale i ispaljivanje jačih XMP burstera na protivničke izuzetno je zabavno iskustvo, nadasve korisno za topljenje tvrdoglavog zimskog sala: nakon nekoliko dana posvećenog igranja nećete moći da verujete da ste prepešačili 100 kilometara i da su vam pantalone labavije. Za aktivno i ozbiljno igranje biće vam potrebna rezervna (interna ili eksterna) baterija za mobilni uređaj jer 3G veza, GPS i konstantno upaljeni ekran naprosto jedu bateriju.

Za igrače koji bi dublje da urone u lore, na sajtu www.nianticproject.com postoje solidno koncipirana „zaverenička tabla” i drugi konspirativni materijal koji im može pomoći u efikasnijem uživljavanju u ulogu agenta.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Eternity Warriors 3
RoboCop
Detective Grimoire
Ingress
Šta mislite o ovom tekstu?
F1 Challenge
Hoplite
Deus Ex: The Fall
Road of Kings
Magnetized

Platforma:
Android
Veličina:
27 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .ingress .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera