NA LICU MESTA<>
122013<><>

Virtuelno do umereno oblačno

Microsoft Sinergija 13, hotel „Hyatt Regency”, 21-25. oktobar

Kao i svake godine do sada, počevši od 2001, mesec oktobar nam donosi Microsoft Sinergiju. Ova, trinaesta po redu Sinergija, održana je pod sloganom „New Expirience”, i to sve na novoj lokaciji. Sva dešavanja su se odigrala u konferencijskim salama hotela „Hyatt Regency”, za razliku od prethodnih godina, osim uvodne zabave priređene za sve učesnike pod imenom „Cloud OS Launch Party” održane u prostoru „Mixer Housea”.

Konferencija je bila podeljena u dve celine – „Tehnički dani” i „Biznis i PS dijalog”. Događaje na „Tehničkim danima” su obeležila najnovija izdanja softverskih proizvoda kompanije Microsoft, kao i predavanja o nekim tek najavljenim. Predavači su bili mahom iz partnerskih firmi, ali je bilo i Microsoft „evanđelista”. Teme su bile podeljene u pet kategorija: „Database & Business Intelligence”, „Development Tools & Technologies / Windows Azure platform”, „Server, Management Tools & Security”, „Office 365, Office & SharePoint / Exchange and Lync” i „Windows Client & Windows Phone”.

Akcenat je bio na poslovnoj primeni i biznis okruženjima, sa posebnim osvrtom na integracije klasičnih računarskih sistema sa virtuelnim okruženjima i računarstvom u oblaku. Od zanimljivijih tema izdvojili bi smo „Microsoft Big Data platforme” Ivana Tamburića, „SignalR – Real-time web i uređaji” Tonija Petrina, „Windows server 2012 – SMB3.0, Cluster, Storage pools...” Luke Manojlovića, „Interoperabilnost kao obaveza” Ivana Lazarevića, „How to make money on Windows Store” Stivena Bečinskija, „Application Contracts – When, Where, Why, How” Kana Bilgina, „Linux na Windowsima u oblaku” Tomislava Tipurića i Vesne Minić, „Office365 in software company practice” Ganara Pajpmana, „Mycrosoft Dynamics NAV2013R2, ERP najnovije generacije” Aleksandra Totovića, „Managing Modern Datacenter – Automating Datacenter Using System Center Orchestrator” Aleksandra Nikolića i Krunoslava Mihalića, i „Demistificirani Office 365 – Kada se oblak stvarno isplati” Damjana Tomića.

Petar LONČAREVIĆ

 
 TRŽIŠTE
Previranja u IT industriji

 PRIMENA
Biometrija
Google Street View u Srbiji

 NA LICU MESTA
Microsoft Sinergija 13
Šta mislite o ovom tekstu?
Otvaranje WinWin prodavnice
Open IT v7.0
LG prezentacija

 KOMPJUTERI I FILM
The Desolation of Smaug
Frozen
Filmovi, ukratko

 SERVIS
Novi život starog računara (12)

 PRST NA ČELO
Neočekivana sila
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera