TEST RUN<>
012013<><>

Funny Photo Maker 2.2

Zanimljive foto-montaže

Dodatna podešavanja podrazumevaju dodavanje teksta i promenu intenziteta RGB boja
Hiperprodukcija fotografija ponekad može da bude zamorna. Na hard diskovima talože se hiljade, pa i desetine hiljada fotografija, koje možda nikad više nećete ni pogledati. Zato je korisno napraviti neku fotku koja će biti neobična i koju ćete moći da okačite na svoj Facebook profil da je drugi lajkuju. Verujemo da vam je zamisao interesantna, ali je teško izvodljiva ukoliko solidno ne poznajete programe za obradu fotografija. Postoji i drugo rešenje – možete da instalirate Funny Photo Maker i da svoj Facebook profil „filujete” neobičnim fotkama do mile volje.

Program je izuzetno jednostavan za korišćenje. Radni deo sastoji se od tri celine – liste fotografija koje želite da obrađujete, dela u kojem se obavlja editovanje i vidi konačan rezultat vašeg rada i dela sa šablonima. Besplatno je na raspolaganju stotinak šablona raspoređenih u različite grupe, dok su ostali dostupni za kupovinu po pristupačnim cenama. Jednu grupu čine ramovi sa različitim motivima, u koje mogu da se „uglave” fotografije, druga grupa odnosi se na šablone koji obezbeđuju zamenu lica na fotografijama, dok treća grupa predstavlja filtere koji menjaju vizuelni identitet fotografije.

Svaka od ovih grupa ima određene specifičnosti. Pripremljeni šabloni sa ramovima automatski deformišu sliku dajući joj prostornu dimenziju u zavisnosti od lokacije i položaja unutar šablona. U drugoj grupi potrebno je da korisnik obeleži lice osobe na slici koju želi da ukomponuje u neki od šablona, a tu su dozvoljene i blage naknadne ispravke kako bi došlo do boljeg uklapanja, dok filteri iz treće grupe fotografijama daju različit vizuelni šmek.

Na prvi pogled, to je sve što Funny Photo Maker može da ponudi. Ipak, izbor i prilagođavanje šablona predstavljaju samo prvi korak (koji, naravno, može da bude i jedini ukoliko ste zadovoljni rezultatom). Dodatne opcije odnose se na definisanje opisa fotografije, dodavanje teksta i grafičkih elemenata i dodatnih manipulacija sa bojama.

Što se tiče kvaliteta generisanih scena, primetili smo da one nisu uvek na zadovoljavajućem nivou. Dok se kod ubacivanja fotki u okvire to i ne primeti uvek, slike na kojima se uklapa lice nisu najboljeg kvaliteta jer deluju nekako previše izveštačeno. Primenjeni vizuelni filteri na fotkama su u redu i čini nam se da oni predstavljaju najbolje obavljen deo u kvalitativnom smislu.

Funny Photo Maker treba shvatiti upravo onako kako su ga autori nazvali – kao zabavni program za kreiranje simpatičnih fotografija, i ništa više od toga. Uostalom, više vam i ne treba za kačenje fotografija na Facebook i Twitter, što, inače, možete da uradite direktno iz ovog programa. Pošto je program besplatan, čini nam se da je sasvim prihvatljivo da mu date šansu.

Branislav BUBANJA

 
Alternativni internet pregledači
Epubor Ultimate Converter 1.50
CardRecovery 6.10
FastStone MaxView 2.5
Photo Calendar Maker 2.65
Microsoft Office 2013
Funny Photo Maker 2.2
Šta mislite o ovom tekstu?
AVG AntiVirus Free 2013
SnapPea 2.26 Beta
Razvojna programerska okruženja
WinMetro Beta
Presentation Pointer 1.3.2
Perfect Effects 4 Free
Save your videos
DesktopSnowOK 2.22
Browser Backgrounds 6.6
Search for cheap flights 1.1

Potrebno:
Windows
Veličina:
41,67 MB, 72,17 MB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
www .funny -photo -maker .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera