PHONE ZONE<>
012013<><>

Stanje na putevima

Prema rečima Nebojše Božića, autora programa Stanje na putevima, ova aplikacija nastala je iz lične potrebe. Zasad pokriva Beograd i Novi Sad, a pored ostalih stvari, nudi i pregled saobraćajnih kamera preko programa Osmatrač, o kojem smo već pisali.

U glavnom meniju nalaze se još tri sekcije, od kojih dve zahtevaju aktivan GPS radi određivanja položaja korisnika u datom momentu. Oblast Policijske kamere donosi spisak saobraćajnih kamera na mapi, i to sa opisom. Za ovo se, već poslovično, koriste Googleove mape, a informacije koje se mogu dobiti uglavnom se odnose na opis tačnog položaja (ugao te i te ulice), odnosno svrhu kamere (kažnjava prolaz kroz crveno svetlo i prekoračenje brzine, na primer). Svaka lokacija trebalo bi da sadrži i fotografiju kamere kako bi vozači mogli lakše da je uoče u saobraćaju, ali ta zamisao nije u potpunosti sprovedena u delo.

Sekcija Stanje na putevima čini nam se znatno zanimljivijom. Naime, tu su na mapi prikazani punktovi na kojima postoje zastoji ili se obavljaju radovi. Ukoliko postoji neka zabrana, vozač dobija detaljno obaveštenje na šta se ona odnosi, kao i u kojim periodima dana važi.

Konačno, sekcija Saobraćajne kazne donosi spisak i objašnjenja za najčešće prekršaje koje vozači prave u saobraćaju. Tu možete da saznate koliko će da „boli” prolazak kroz semafor ako je upaljeno žuto ili crveno svetlo, kako se kažnjava prekoračenje brzine, šta vas očekuje za tzv. nasilničku vožnju itd.

Vladimir PISODOROV

 
HTC One X+
Huawei Ascend D1 quad XL
Samsung GT-I8190 Galaxy S III mini
QUART QP710 i QP970
Blueberry NetCat M-08
Huawei MediaPad 10 FHD
LG Optimus L9 P760
Android 4.2
Highlight
Belgrade Genie
Flash Remote
Little Professor
ExYuDroid Internet Radio
Jottacloud
Foodspotting
Pixlr Express
Kik Messenger
Vicevi
Stanje na putevima
Šta mislite o ovom tekstu?
Secret Video Recorder Pro
Skitch
Pozovi TAXI!

Platforma:
Android
Veličina:
1,5 MB
Cena:
besplatan
Adresa:
goo .gl /SgZfm
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera