PHONE ZONE<>
012013<><>

Highlight

Pojava ove aplikacije izazvala je veliko interesovanje, ali i polemike zbog namene i načina korišćenja. U suštini, ovo jeste još jedan lokacijski servis, ali on daje mnogo više informacija u odnosu na druge aplikacije.

Highlight se povezuje sa Facebookom, odakle prikuplja podatke o prijateljima i, nakon pokretanja, prikazuje gde se oni nalaze. Najbolja stvar kod njega je to što radi u pozadini i prati kretanja korisnikovih prijatelja i svaki put kada se neko nađe u neposrednoj blizini, aplikacija šalje obaveštenje. Tako možete odmah da kontaktirate tog nekog ko je udaljen nekoliko ulica od vas. Takođe, hronološki prikazuje kretanje drugih korisnika kroz deo grada u kojem se vi nalazite.

Predmet polemike kada je u pitanju Highlight jeste mogućnost da vidite kretanje drugih korisnika koji nisu vaši prijatelji. Postoji mogućnost isključivanja prikazivanja lokacije trećim licima, kao i opcija friends of friends.

Ipak, ideja kreatora bila je baš suprotna – iskoristiti maksimalni potencijal aplikacije radi upoznavanje drugih ljudi. Osim prijatelja i imena, mogu se postaviti i interesovanja poput sporta, filmova i slično i preko tih informacija možete pronaći osobe koje se nalaze u blizini, a s njima delite strast, recimo, prema određenoj vrsti hrane. Toj osobi možete pustiti poruku i pozvati je na ručak. Pošto radi u pozadini i konstatno je aktivna, a ujedno koristi i GPS, aplikacija je pravi udar na bateriju telefona ili tableta.

Danijel FARKAŠ

 
HTC One X+
Huawei Ascend D1 quad XL
Samsung GT-I8190 Galaxy S III mini
QUART QP710 i QP970
Blueberry NetCat M-08
Huawei MediaPad 10 FHD
LG Optimus L9 P760
Android 4.2
Highlight
Šta mislite o ovom tekstu?
Belgrade Genie
Flash Remote
Little Professor
ExYuDroid Internet Radio
Jottacloud
Foodspotting
Pixlr Express
Kik Messenger
Vicevi
Stanje na putevima
Secret Video Recorder Pro
Skitch
Pozovi TAXI!

Platforma:
iOS, Android
Veličina:
1,7 MB
Cena:
besplatan
Adresa:
www .highlig .ht
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera