PHONE ZONE<>
012013<><>

LG Optimus L9 P760

Puna kapa

Tokom svog razvoja, LG-jeva porodica Optimus imala je uspone i padove, ali je održala konstantan priraštaj novih modela. Ruku na srce, u ovoj Android komuni nije bilo previše modela „opšte namene” koji bi zadovoljili apetite većine korisnika, a i „napast” zvana Huawei krenula je u temeljno češljanje tržišta koje Optimusi ciljaju. U svakom slučaju, jasna je potreba za modelom koji će ovu perspektivnu franšizu učvrstiti na putu uspeha.

LG Optimus L9 je upravo takav telefon, pristupačan ICS Android sa qHD ekranom od 4,7 inča, dual-core procesorom na 1 GHz i gigabajtom RAM-a, kamerom rezolucije 5 megapiksela i akumulatorom respektabilnog kapaciteta (2150 mAh). Telefon je spakovan u izuzetno tanko i lagano kućište od kvalitetne plastike, koje, uprkos većim dimenzijama, stabilno leži u ruci i omogućava komforno upravljanje pomoću jedne ruke (prostor je bolje iskorišćen nego na drugim modelima sa ekranima slične veličine). Oštre ivice kućišta verovatno se neće dopasti korisnicima koji preferiraju zaobljene linije, kakve forsiraju HTC i Samsung.

Kvalitet ekrana je iznad proseka za ovu klasu uređaja, naročito na planu reprodukcije boje i oštrine, tako da će igre i filmovi na njemu izgledati veoma lepo. Više od ekrana oduševio nas je fotoaparat, koji proizvodi odlične fotografije sa mnogo detalja i sa realno reprodukovanim bojama, pod uslovom da je osvetljenje adekvatno. Kvalitet slike nije ništa lošiji ni na video zapisima, a dopala nam se i mogućnost fotografisanja u toku snimanja videa, što smo do sada viđali samo na skupljim modelima. Što se autonomije tiče, pomalo smo razočarani, verovatno zato što smo očekivali da će veći kapacitet nužno omogućiti toliko željena dva dana eksploatacije bez punjača na vidiku (dan ili dan i po je najviše što se može očekivati).

Android v4.0.3 ICS presvučen je prepoznatljivim korisničkim interfejsom, koji olakšava korišćenje uređaja tako što ubrzava pristup najkorišćenijim opcijama i nudi aplikacije koje će biti od koristi kako onima koji se prvi put sreću s Androidom tako i prekaljenim korisnicima. Što se performansi tiče, tokom rada nismo primetili nikakva usporenja i slične neprijatnosti, bilo tokom pretraživanja interneta, rada s dokumentima ili igranja. Takođe, tokom dve nedelje neprestanog „čačkanja”, nismo isprovocirali nijednu nepredviđenu reakciju – telefon je bez pogovora ispunjavao sve što smo od njega tražili.

Činjenica da smo za telefon ovakvih mogućnosti do pre samo šest meseci morali da izdvojimo barem 50 odsto veću sumu dovoljna je preporuka. Brzina, dobro ukomponovan hardver i zrela softverska osnova, kao i vanserijska pouzdanost čine da lako zaboravimo na estetske nedostatke i sa uživanjem koristimo sve prednosti jednog Android smartfona.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
HTC One X+
Huawei Ascend D1 quad XL
Samsung GT-I8190 Galaxy S III mini
QUART QP710 i QP970
Blueberry NetCat M-08
Huawei MediaPad 10 FHD
LG Optimus L9 P760
Šta mislite o ovom tekstu?
Android 4.2
Highlight
Belgrade Genie
Flash Remote
Little Professor
ExYuDroid Internet Radio
Jottacloud
Foodspotting
Pixlr Express
Kik Messenger
Vicevi
Stanje na putevima
Secret Video Recorder Pro
Skitch
Pozovi TAXI!

Operativni sistem:
Android 4.0.4
Dimenzije:
132 x 68 x 9,1 mm / 125 g
Ostalo:
TI OMAP 4430 (dual-core Cortex-A9 1 GHz), PowerVR SGX540 GPU, 1 GB RAM-a, 4 GB ROM-a, microSD do 32 GB, 4,7” TFT (540 x 960, 16M), bluetooth 3.0 A2DP, WiFi 802.11 b/g/n/hotspot/direct/DLNA, quad band GSM/dual band HSDPA, microUSB, 3,5 mm audio konektor, 5 MPx kamera (LED blic, autofokus, VGA video), Li-jonska baterija 2150 mAh
Proizvođač:
LG
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera