TEST RUN<>
122012<><>

Tab Scope 1.1.7

Preview sadržaja u tabovima

Ma koliko bio pedantan, ne postoji korisnik računara koji barem jednom nedeljno ne zatrpa taskbar minimiziranim programima. Tu lepo dođe osobina Windowsa 7 da svaki put kada parkirate pokazivač miša iznad nekog od njih na desktopu iskoči maleni preview prozor u kojem se „iscrtava” sadržaj programa.

Kada su browseri masovno počeli da prelaze na tabbed view, klicali smo od sreće, a onda nas je odjednom lupilo u glavu. Opet ne vidimo ništa! Bilo bi baš lepo da se neko od proizvođača drzne i napravi preview u stilu Windowsa 7. Tajac! Sve dok nismo izbunarili Tab Scope, add-on za Firefox, čijeg bi kreatora hitno trebalo zaposliti u Mozilli, Googleu, Operi ili Microsoftu.

U suštini, Tab Scope nudi realtime preview sadržaja u tabovima, što znači da se na ovaj način može pratiti i reprodukcija videa sa, na primer, YouTubea, tok nekog četa ili sličan aktivni sadržaj. Veličina preview prozora može se štelovati, a postoji i opcija zoom koja prikaz skalira multiplikatorom koji ste sami odredili. Dalje, na vrhu svakog preview prikaza mogu se „zakačiti” komandni dugmići, koji će vam omogućiti osvežavanje stranice, pa čak i šaltovanje između ranije posećenih stranica.

Iako radi savršeno, ovaj add-on je sa našom verzijom Firefoxa pravio male probleme. Naime, nakon instalacije, sa ekrana su nestali adresna linija i komandni dugmići. Vratili smo ih nazad tek korišćenjem sekcije Toolbar Layout.

Vladimir PISODOROV

 
Virtuelne mašine
MultiCommander 2.7.2
MD5 File Hasher 1.3
Format Factory 3.0.1
Skype 6
Media Player Classic BE 1.0.3.1
Xleaner 4.22
WinToFlash 0.7.0054 beta
Power8 1.2.1
Blow Up 3
Foto Info 1.7.4
Speed Dial 0.9.6.11
MiniBin 6.1.0.1
LD Move 1.01
Tab Scope 1.1.7
Šta mislite o ovom tekstu?

Potrebno:
Windows, Mozilla Firefox
Veličina:
56,3 KB
Cena:
add-on je besplatan
Adresa:
www .xuldev .org /tabscope
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera