PHONE ZONE<>
092012<><>

WiFi Analyzer

Ljudi koji se dugo bave računarskim mrežama znaju koliko naporni mogu biti potraga, nabavka i vucaranje alata za postavku, kako žičnih tako i bežičnih mreža. Pojavom pametnih telefona i tablet računara baziranih na Androidu, otvorile su se mogućnosti pretvaranja tih uređaja u različite merne instrumente uz pomoć samo jedne, najčešće besplatne aplikacije.

WiFi Analyzer prikazuje WiFi kanale u okolini i omogućava pronalaženje najmanje opterećenog kanala za postavljanje bežičnog uređaja, bez obzira na to da li je u pitanju bežični ruter ili AP (Access Piont). Kada su u pitanju WiFi mreže, to je preko potrebno uraditi, zato što su mreže koje rade na istom kanalu primorane da dele radio-propusni opseg, čime se gubi na performansama.

Proces se svodi na pregledanje opsega kanala i postavljanje uređaja na kanal koji ima najmanje pristupnih tačaka na sebi. Ova aplikacija nam olakšava taj posao sa nekoliko režima rada koje poseduje: grafikonom kanala, grafikonom vremena, rejtingom kanala, listom pristupnih tačaka i signal metrom.

Grafikon kanala prikazuje pristupne tačke na dodeljenim kanalima sa njihovom snagom, grafikon vremena prikazuje promenu snage signala u vremenu, uz mogućnost odabira pristupne tačke, rejting kanala poredi pristupne tačke po izboru sa ostalima po određenim parametrima, lista pristupnih tačaka prikazuje spisak AP u okruženju sa informacijama o imenu, MAC adresi, kanalu, tipu enkripcije, frekvenciji i jačini signala, dok signal metar meri jačinu signala odabrane pristupne tačke.

Petar LONČAREVIĆ

 
Nokia 808 PureView
Huawei Ascend G300
Huawei MediaPad S7-301u
LC Power LC10TAB-A10 MIRA-1
Samsung Galaxy Beam GT-I8530
Asus PadFone
XBMC for Android & XBMC Remote
Markers
JA Sensei
SoundCloud
Polovni Automobili
DroidEdit Pro
WiFi Analyzer
Šta mislite o ovom tekstu?
AutoCAD WS
AgingBooth
SpeedView Pro
FACEinHOLE
HoneyBadgers Firewall
Widgetsoid
AfterFocus Pro
Tennis Math

Platforma:
Android, iOS, Blackberry
Veličina:
652 kB
Cena:
besplatan
Adresa:
www .farproc .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera